Let’s get down to business ~ Januar 2020 læseliste

I januar er mine læseplaner ikke særlig voldsomme. Jeg vil gerne starte året godt ud, men uden at lægge alt for meget press på mig selv, da der er andre ting jeg også gerne skulle prioritere ret højt. Derfor har jeg brugt mit “læsehjul” til at sammensætte en mere eller mindre tilfældig, men meget blandet stak bøger til januar. En den af dem går også igen i de bøger, jeg har valgt til januars eneste readathon for mit vedkommende.

Som jeg nævner kort i mit indlæg i går, så er jeg faldet over et readathon som ligger her i januar måned og egentlig passer vildt godt til mine planer. Det hedder Get sh*t done readathon og handler ikke om store, vilde planer eller indviklede udfordringer. I stedet er det fokuseret på at starte læseåret godt ud, og komme godt fra start. Dette readathon løber hele måneden og er skabt af Beautifully Bookishly Bethany, The Naughty Librarian, Liene’s Library, bookslikewhoa og Joshanna C på YouTube. Der er seks frivillige udfordringer og det er fuldstændig okay at kombinere dem.

En bog du har fået i en bogboks.

Her har jeg valgt Mirage af Somaiya Daud. Det er den ældste bog jeg har fra en bogboks, som jeg ikke har læst endnu og derfor tænker jeg, at det er en rigtig god muligheden for at få den læst.

(D)en bog der har været på din TBR i længst tid.

The Fault in Our Stars af John Green. Jeg tror nok, jeg har haft den her bog siden 2014 eller 2015, hvor jeg købte et bokssæt med alle hans bøger på det tidspunkt. Og den her er den eneste, jeg stadig ikke har læst. Før jeg nåede det, kom filmen og hypen gik så meget amok at jeg mistede lysten til at læse den. Men nu skal det endelig være.

En klassiker.

Her har jeg valgt at være god ved mig selv og tage en Little Black Classic. Mest fordi jeg ikke rigtig føler mig i humør til at tackle de store værker og jeg har også et mål om få læst flere af dem i løbet af året. Så valget er faldet på den spændende titel How a Ghastly Story was Brought to Light by A Common or Garden Butcher’s Dog af Johann Peter Hebel. Jeg har ingen ide om, hvad der venter mig, men det lyder morsomt.

En bog, du aldrig fik læst færdig.

Her er ikke tale om en bog, man har DNF’et, altså aktivt valgt ikke at læse færdig. Men en man lagde fra sig og af en eller anden uvis årsag ikke fik samlet op igen. For mig er det derfor blevet til Sauron Defeated af J. R. R. Tolkien. Jeg læste den første del af bogen til mit speciale i 2018, og da resten af bogen ikke direkte relaterede sig til Lord of the Rings, lagde jeg den fra mig for at fokusere på min opgave. Så nu er det ved at være på høje tid.

Start eller afslut en serie.

Jeg har valgt at afslutte en serie, da det er et af mine vigtige mål. Så derfor vil jeg forsøge at nå at læse Dødens engel af K. L. Berger, som er tredje og sidste bog i Fortællinger fra Døden. Jeg har hidtil været vild med Bergers måde at bruge religion på en anderledes og spændende måde og glæder mig til afslutningen.

Et anmeldereksemplar eller en gave.

Denne her bog kunne jeg havde brugt til flere andre udfordringer også. For jeg har valgt The Amber Spyglass af Philip Pullman, som er en julegave fra for nogle år siden. Og som afslutter en serie. Det er også en bog jeg rigtig gerne ville have nå at læse i 2019, så mon ikke det endelig bliver til noget?

I forbindelse med læsehjulet, valgte jeg at dreje det 10 gange. Jeg har derfor min egen liste over “udfordringer” til januar, hvis det giver mening.

Tolkien.

Igen bliver det Sauron Defeated. Jeg har ret mange bøger enten af eller om Tolkien, og elsker at læse begge dele, så derfor har jeg valgt at lave det til et decideret punkt på hjulet.

Kort bog.

Endnu en chance for at tage en af bøgerne fra readathon-stakken, How a Ghastly Story Was Brought to Light by a Common or Garden Butcher’s Dog.

Lang bog.

Åh hvor ironisk. Men jeg har min liste over bøger på 500+ sider og det passers heldigt at The Amber Spyglass kan gå igen, da den er på 544 sider.

Bogboks.

Endnu en der passer næsten alt for godt. Så selvfølgelig bliver det igen Mirage.

Nyeste bog.

Da det lige har været jul, er det en smule åben for fortolkning. Men på det tidspunkt hvor jeg fandt bøger frem, var det julegaverne der var de nyeste. Og jeg har valgt at fortsætte en serie, jeg er igang med og læse Det rygende timeglas af Jennifer Bell.

Højeste rating.

Da jeg kiggede på min hylde med alle mine ulæste bøger på Goodreads, så blev jeg ret overrasket da jeg sorterede dem efter gennemsnitlig bedømmelse. For det car en dansk bog, der ellers plejer at ligge ret langt nede i forhold til de engelske (logisk nok, der er flere engelsklæsere på Goodreads). Så det blev til Den sorte enkes by af Nicole Boyle Rødtnes, som havde en rating på 4,71 da jeg kiggede.

Hyped.

Uden tvivl The Fault in Our Stars. Jeg kan ikke komme i tanke om mange bøger over de seneste år, der fik så meget omtale. Muligvis sammen med filmen, men alligvel.

Oversat.

Her har jeg valgt at tilfredsstille min Witcher-abstinenser og vil læse den næste bog i serien, Time of Contempt af Andrzej Sapkowski, som er oversat fra polsk til engelsk.

Laveste rating.

Med en gennemsnitlig rating på 3,34 er Baby Jane af Sofi Oksanen ikke engang specielt dårligt bedømt, men lige over gennemsnittet. Det er interessant om man overhovedet kan bruge den slags til noget.

En bog der var en gave.

Jeg har med vilje valgt ikke at tage den samme som til readathon’et, fordi jeg allerede har valgt den til en anden udfordring. I stedet er mit valg faldet på A Map og Days af Ransom Riggs, som jeg købte til min fødselsdag sidste år for nogle fødselsdagspenge. Og nu kommer den næste bog meget snart, så det kunne ikke være bedre timet.

Og det var så alle de bøger, jeg har planer om at læse i januar. Hvilken bog vil du gerne nå at læse her i årets første måned?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.