Undergrundens mysterier af Sissel Moody

*anmeldereksemplar fra forfatteren.

Titel: Undergrundens mysterier.
Forfatter: Sissel Moody.
Serie: Forbandelsen over Laitana #2.
Udgivet af: Forlaget Klippe i 2019.
Sidetal: 559 sider.
Sådan læste jeg den: fysisk eksemplar, anmeldereksemplar fra forfatteren.

Læs min anmeldelse af den første bog her: Den magiske sten.

Tror du på Magi? Tror du på sammenhold? Tror du på, at vi sammen kan vinde over den mørke magi?
Jeg, Linea, er frelseren, og jeg tror på det.

Laitana er mørkere end nogensinde før. Et uvejr ødelægger og bringer dødelige konsekvenser med sig. Exma holder sig skjult. Soldater spreder frygt i Søbyen. Flere indbyggere er stadig forsvundet. Der er noget på vej. Vi kan alle mærke det.

En ny magisk sten fra Undergrunden er vores eneste chance for at bryde forbandelsen. Men ingen ved, hvor Undergrundens indgang er placeret, og det eneste kort dertil er forsvundet. Vi må stå sammen og kæmpe. Frelseren alene er ikke længere nok.

Jeg må starte med at sige, at det er godt at være tilbage i Laitana. Jeg tror ikke rigtig det var gået op for mig inden, hvor meget jeg egentlig så frem til at vende tilbage. Og i denne bog får vi som læsere lov til at komme med til helt nye og interessante steder i Laitana. Særligt Undergrunden som ærligt talt gav mig en konstant følelse af ubehag og klaustrofobi. Der bliver lagt meget vægt på mørket og hvor svært det er at finde rundt og hele passagen i Undergrunden havde en følelse af at alting lukkede sig sammen om en. Hvilket jeg, når jeg ser tilbage, godt kan lide for det gav lidt ekstra til følelsen af at skulle skynde sig, af hvor skræmmende og mystisk stedet er. En stor del af bogens plot afhænger af Undergrunden, og selv om det er et stykke tid siden at jeg læste bogen, så kan jeg stadig se stedet for mig og nemt forestille mig det her specielle, nærmest levende sted. På det punkt mindede det mig meget om at læse Rick Riordans The Battle of the Labyrinth og al den tid, den bog også tilbringer under jorden. Jeg er også ret klaustrofobisk in real life, så måske er det derfor at beskrivelser som dem Sissel Moody giver af Undergrunden påvirker mig så effektivt.

Undergrundens mysterier afhænger meget af Jaynova, en karakter der er meget speciel og adskiller sig meget fra alle andre i bogen. Han er en af de få nye karakterer, som bliver introduceret i bogen. For mig at se er han en af de ting, der bærer bogen, for hvis ikke man tror på at han er den her nærmest naturkraft, en person der er mere end et almindeligt menneske, eller en tilstedeværelse. Hvis man ikke tror på ham som karakter, så tror jeg at det kommer til at virke underligt. I dette mindede Sissel Moodys karakter mig meget om Tolkiens Tom Bombadil, som også er en karakter, der er langt fra menneskelig og hvis meget logiske, neutrale opførsel kan virke helt forkert hvis det ikke bliver skrevet rigtigt. Men det gør det.

For mig højner Undergrundens mysterier niveauet en hel del fra den første bog. En af de ting, jeg havde det sværest med i Den magiske sten var at den virkede meget naiv på en mere barnlig måde, måske især fordi der for mig var et stort disconnect mellem Lineas alder og opførsel. Men den er der ikke noget af i Undergrundens mysterier, hvor jeg som læser virkelig kunne mærke Lineas voksende selvtillid. Med det ansvar og de opgaver, hun påtager sig i løbet af de to bøger, kan man se at hun bliver mere og mere selvsikker og tror på sig selv, på at hun kan. Og jeg tror også at det har noget at gøre med de nære venner, hun har fået siden man først møder hende. Jeg elskede det. Det var så skønt at se hende turde mere, turde være sig selv mere og sætte sig igennem. Alene det er virkelig værd at læse om og så får man et spændende magisk eventyr med også? Hvad venter man så på?

Personligt kan jeg slet ikke vente til den dag, Sissel Moody er klar med den tredje bog. Jeg glæder mig så meget til at følge Lineas fortsatte rejse og vende tilbage til Laitanas magiske verden. Og jeg glæder mig til at følge med i Sissel Moodys fortsatte udvikling som forfatter, jeg synes hun er kommet så langt og jeg håber ikke Forbandelsen over Laitana bliver hendes eneste serie.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.