Bogstakke overalt ~ Februar book haul

Reklame: indeholder anmeldereksemplarer fra forlagene Palatium Books og Turbine Kreativ.

I februar blev det til 17 nye bøger. Dels på grund af gavmilde forlagsfolk og dels fordi Faraos Cigarer havde føldselsdagstilbud, som var alt for godt til at jeg kunne sige nej. Jeg har hverken modtaget min FairyLoot eller Illumicrate bokse for februar måned, da der er forsinkelse på, så det er kun blevet til en enkelt bogboks – jeg havde nemlig gættet OwlCrates bog og det var en, jeg enormt gerne ville have fat i. Som altid vil jeg dog starte dette indlæg med de bøger, der er blevet sendt til mig fra forlagene.

Helt i starten af månenden modtog jeg en super nuttet overraskelse fra Turbines kreative afdeling, nemlig en bog med hækleopskrifter på de sødeste dyrefigurer. Ind til videre har jeg kun bladret lidt i den, da jeg er i gang med et ret stort hækleprojekt, men det tegner godt. Bogen hedder Amigurumi skatte og er kreeret af Erinna Lee.

Derudover har jeg modtaget to bøger fra Palatium Books, begge to bliver udgivet i marts måned. Den første af dem er Svømmer mod lyset af Allie Larkin, som handler om Katie, der efter en del personlige tragedier og en nylig skilsmisse søger tilflugt hos hendes bedstemor. Her opdager hun ikke kun nye sider af bedstemoren, men måske også af sig selv i mødet med fortiden og hendes enorme vandskræk. Den anden er Hvis jeg skal være helt ærlig af Emily Wibberly og Austin Siegemund-Broka, som er oversættelsen af en bog, jeg har set så meget godt om på engelsk. Det er en YA-roman om Cameron, som ude fra ser ud til at have alt, men hendes brutale ærlighed fører lige så meget dårligt med sig. Og det beslutter hun sig for at lave om på, for ikke at skræmme den fyr, hun kan lide, væk. Men er det virkelig det værd at prøve at være en anden?

OwlCrates bog for februar er All the Stars and Teeth af Adalyn Grace. Og jeg er så spændt, forhåbentlig får jeg med den her bog endelig den havfrue-historie, jeg længes efter. Amora er “prinsesse” af hendes undersøiske rige, og skal kunne demonstrere evnen til sjælemagi. Men det går galt, og hun flygter, og møder en pirat som er på jagt efter sin magi. De laver en aftale og jeg håber på en fantastiske historie med politik, magi, pirater og havfruer.

Til fødselsdagssalget hos Faraos Cigarer var der tilbud både i butikken og på nettet. Fordi mig kæreste og jeg havde været derinde ugen eller to forinden og ikke kunne finde det, vi var interesserede i, valgte vi at købe dem på nettet. Og så fandt vi os alligevel i Odense og i butikken og så blev det til lidt flere bøger til min samling. Først og fremmest fik jeg endelig fat i de to sidste bøger i Death Note, den sorte udgave er 2-i-1, så derfor er det Death Note V og Death Note VI. Serien følger den intelligente studerende Light, som keder sig bravt og da han en dag finder en shinigamis notesbog begynder en udvikling af karakterer, jeg sjældent har set mage. Jeg har med vilje ikke set animeen endnu, fordi jeg vil læse mangaen færdig først – så jeg er så spændt på at se hvordan det ender! Jeg er også begyndt at samle på Avatar: The Last Airbender serien, og har fået fat i de to første i den første “serie”, The Promise Part One og The Promise Part Two. Den sidste del var desværre udsolgt, så jeg debatterer lidt med mig selvom jeg skal vente med at læse de to første, til jeg har den tredje. Tegneserierne fortsætter historien efter Nickelodeon-serien og ‘The Promise’ foregår nærmest lige efter showet slutter.

Jeg haro gså fået fat i et par mere i Saga-serien, mere specifikt volume 6 og volume 7. Denne her space opera, science fiction historie var min første introduktion til graphic novels og det er stadigvæk en af mine favoritter. Og nu er jeg snart ved at være up-to-date, hvilket er godt fordi den vist nok enten er kommet eller snart kommer tilbage fra hiatus. Modsat er det med The Umbrella Academy, efter års ventetid har Gerard Way og Gabriel Bá nemlig endelig udgivet volume 3: Hotel Oblivion. Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad der sker med det noget særlige hold af karakterer.

Jeg har købt en lille håndfuld bøger selv. Specielt fordi jeg så, at Gentleman’s Guide to Gettling Lucky endelig var på lager igen. Det er Mackenzi Lees lille novelle ind i mellem de første to bøger i Montague Siblings-serien, og startede ud som en udelukkende digital ting, man kunne få hvis man forudbestilte bog 2. Så lige siden det blev annonceret af den ville komme i hardcover, har jeg ledt efter den. Historien foregår lige efter Gentleman’s Guide to Vice and Virtue, og jeg glæder mig til en sød lille historie, der kan udfylde ventetiden til den tredje bog udkommer. Derudover er den fjerde jubilæumsudgave af The Goblet of Fire udkommet, den er meget tykkere end jeg havde ventet og selvfølgelig har jeg købt den grønne Slytherin-udgave til at matche de første tre. Det er naturligvis den fjerde Harry Potter bog jeg og selv om jeg ikke er helt rosenrød omkring forfatteren, så har serien betydet meget og jeg glæder mig til at have det fulde sæt.

Jeg har også udvidet min Tolkien samling med to essay-samlinger af J. R. R. Tolkien selv. The Monsters and the Critics handler meget om hans arbejde med Beowulf og er en bog, der blev refereret til rigtig meget i de tekster, jeg læste til mit speciale. Det skulle også være et essay hvor man kan lære meget om Tolkiens ide om myter, fantasy, historie og det at skrive. Tree and Leaf er en samling af kortere essays men også episke digte med lidt samme tema som den anden bog. Det er et nørdet køb, men jeg kan næsten ikke vente med at læse dem begge to og fortsætte med at udvide min Tolkien-hylder.

Og så har jeg forberedt mig lidt til et af de to store læseprojekter for 2020. #cosmerealong, som handler om at læse Brandon Sandersons mange bøger i hans “cosmere” univers. Jeg har allerede et par af dem, men jeg vil især gerne læse den første Mistborn-trilogi, så derfor har jeg allerede nu købt bog 2 og 3, så jeg er klar til forårets læsning. De to kæmpebøger er The Well of Ascension og The Hero of Ages. Den første bog i serien hedder The Final Empire og jeg ved to vigtige ting om den her serie: den foregår på en måde i en tid efter at skurken har vundet – og magisystemet skulle efter sigende være vildt fascinerende. Vi følger Vin, som har en helt særlig magisk evne. I den her verden kan man nemlig ved hjælp af metaller udføre magi eller “få” metallets egenskaber. De fleste kan kun bruge et, men de der kan bruge flere kaldes mistborn – og det er Vin. Det er episk voksenfantasy i stor skala og jeg glæder mig så meget til at dykke på hovedet ned i Brandon Sandersons større forfatterskab.

Og det var alle de bøger, jeg tilføjede til mine reoler i løbet af februar måned. Er der nogen af dem, du har læst og vil anbefale? Nogen, du selv kunne være interesseret i at læse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.