Contemporary-athon runde 6 læseliste

Reklame:
Uden fornuft af Emma Mills er et anmeldereksemplar fra forlaget PalatiumBooks.
Mindre end en kilometer væk er en gave fra forlaget CarlsenPuls i forbindelse med et arrangement.

Okay, okay, jeg ved godt at jeg udgav et readathon-læseliste indlæg så sent som i fredags, men faktisk havde jeg først planlagt Polarthon og Contemporary-athon og så kom Tome Topple lidt som en sen overraskelse. I dag starter Contemporary-athon så, og varer den næste uge, og jeg har ingen idé om, hvor meget kan når at læse. Det er vinterferie for rigtig mange mennesker, men jeg har ikke ferie og det har min kæreste heller ikke, så for os er det rimelig meget business-as-usual. Og min læseliste er ret lang.

Contemporary-athon er endnu en gang hostet af tre vidunderlige BookTubers, jeg følger: Chelsea fra @chelseadollingreads, Julie fra @pagesandpens og Natasha fra @myreadingisodd. De har lavet 7 læseudfordringer, som man kan bruge til at sammensætte sin læseliste, hvis man har lyst og jeg har forsøgt at gennemrode mine hylder for de ikke-fantasybøger, jeg nu har. Derfor er jeg også endt med at finde to bøger til hver udfordring, ikke fordi jeg har planer om at læse 14 bøger i løbet af en uge, men også fordi jeg ikke har en ret god ide om hvilke bøger, jeg er i humør til.

Min læseliste:

En bog med noget grønt på forsiden.
Jeg har valgt en bog, der er meget grøn og en der nærmest ikke er grøn andet end en turkisgrøn farve på forsiden. De er begge to bøger i en serie, jeg er i gang med, hvilket er virkelig god motivation til at læse dem med det samme. Til den her udfordring har jeg valgt enten at læse Løgnenes palads af Erin Watt, den tredje bog i Royals-serien og den sidste der følger Reed og Ella, eller Stjerneskud af Jenny MacLachlan, som er den fjerde bog i Ladybirds-serien. Jeg er dog ikke helt nået dertil i serien endnu, så det afhænger af nogle andre bøger også.

En ny-for-mig eller debutforfatter.
Her bøjer jeg nok reglerne en lille smule, for jeg har valgt to bøger af samme forfatter, så bog to er i hvert fald ikke ny for mig, når jeg har læst den første. Men jeg synes det er den perfekte mulighed for at læse både Love is War – Scarlets historie og Love is War – Dantes historie af R. K. Lilley. Jeg har haft den duologi stående på min reol i et par år, og det her readathon er sandsynligvis den bedste undskyldning for at få dem læst netop nu.

En bog med ”diversity representation”.
Lige en sidebemærkning: det irriterer mig virkelig at vi ikke har ordentlige udtryk for de forskellige variationer af ”diversity” på dansk. Men nuvel, jeg har valgt at jeg vil forsøge at læse en af de bøger, jeg ikke fik læst til sidste runde af Contemporary-athon, nemlig Internment af Samira Ahmed, der giver mig virkelig uhyggelige vibes for fremtiden. Jeg har også valgt den eneste lydbog på min læseliste, en jeg har hørt meget godt om på BookTube, og fordi jeg helt sikkert får brug for lidt hjælp til at nå igennem bare halvdelen af min læseliste. Derfor håber jeg på at nå til Get a Life, Chloe Brown af Talia Hibbert. Det faktum at det er Black History Month i februar har været med til at jeg har valgt netop disse to bøger.

En ”backlist” bog, du har haft i mere end et år.
Jeg har på det sidste set ret meget om hvad ordet ”backlist” egentlig betyder og hvordan det nogle gange bliver brugt forkert, så jeg er mere gået efter anden del af udfordringen og kigget på bøger jeg har haft i mere end et år. Den ene er en bog, jeg fik i fødselsdagsgave sidste år, Pushing the Limits af Katie McGarry, som det er på høje tid at jeg får læst og den anden er Solstik af Jenny MacLachlan som er den bog, jeg gerne skulle nå at læse før jeg kan læse mit ene valg til den første udfordring. Jeg ved ikke om jeg får læst nogen af dem, men jeg håber på at jeg når i hvert fald en af dem.

En mørk eller hårdtslående bog.
Det her er en af de udfordringer, der er med til at minde mig om at ”contemporary” ikke kun behøver være romancebøger eller sådan noget, men at det dækker meget bredere end lige det. For mit vedkommende er det nu ikke lige fordi krimier eller thrillers er genrer, jeg er interesseret i. Men sidste gang jeg deltog i Comtemporary-athon læste jeg Bjørneby af Fredrik Backman og derfor er det måske ret passende at jeg gerne vil nå at læse Os mod jer af Fredrik Backman denne omgang. Hvis den er lige som den første bog, så ender jeg med at blive både vred og fortrøstningsfuld, grædende og lidt fortabt. Jeg ved ikke om den kommer til at passe til udfordringen, men mit andet valgt er Smukke dreng af Charlotte Fischer.

En bog med en illustreret forside.
Det her er en trend i romancegenren, der har fyldt rigtig meget de sidste par år og jeg er vild med det. Jeg er dog ikke så sikker på, at jeg ejer særlig mange bøger med illustrerede forsider og derfor har jeg valgt at starte ud med Mindre end en kilometer væk af Sarah Engell, som er en novellesamling og har den fineste forside men hvorvidt den er illustreret, det ved jeg ikke. Så er jeg mere sikker på Som det er af Dawn O’Porter, som godt nok har en meget minimal forside, men jeg vil mene den godt kan bruges.

En bog der er elsket i bog-communitiet.
Mit første valg er en bog, jeg købte for nyligt og som jeg har hørt godt fra både fra Chelsea, og Kristin og jeg mener også jeg har set flere på BookTube snakke om den. Det er The Bromance Book Club af Lyssa Kay Adams, som handler om en gruppe af mænd der læser romancebøger for at lære mere om parforhold og hvad deres kærester gerne vil have. Det lyder ustyrligt morsomt, om end lidt langt ude, men jeg glæder mig. Mit andet valg er en af de bøger, jeg virkelig gerne vil nå at læse er Uden fornuft af Emma Mills. Det er den danske oversættelse af Foolish Hearts og er elsket af både Lala, Chelsea og Kristin. Emma Mills er en forfatter, hvis bøger har tiltrukket min opmærksomhed længe, så hvilket bedre tidspunkt end lige nu?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.