Polarthon runde 2 læseliste

I dag starter runde 2 af Polarthon, som er et readathon baseret på, sjovt nok, polar fantasy. Readathon’et er lavet af Jade fra JadeyRaeReads og er en fejring af en subgenre af fantasy, som hun selv er stor fan af. polar fantasy er beskrevet som fantasy, der foregår i snelandskaber, polarområderne eller på anden måde et vinterlignende setting. Det kan desuden inkludere både is-baseret magi, isbjørne og ofte nordisk eller østeuropæisk mytologi. man behøver ikke nødvendigvis at læse udelukkende polar fantasy til dette readathon, men de er inspirationen bag mange af udfordringerne. JAde har desuden lavet er superfedt “board” som man kan bevæge sig igennem, hvilket er at finde på @polarthon og annonceringsvideoen her her: JadeyRaeReads.

Og nu til min læseliste. Jeg har allerede planlagt min rute op af brættet og fundet 5 bøger, som jeg håber på at få læst i løbet af ugen. Til min store fornøjelse er der desuden rigtig meget dansk fantasy i min stak, hvilket jeg synes er skønt at se. Min læseliste er som følger:

Et koldt ord i titlen
Til denne udfordring har jeg valgt at læse Snow Like Ashes af Sara Raasch. ‘Snow’ er bestemt et koldt ord. Det er egentlig en genlæsning for mit vedkommende, jeg hørte den som lydbog for snart 4 år siden og det er på høje tid at jeg kommer videre med serien.

Det er en fantasybog der foregår i den her verden hvor landende er opkaldt efter årstider, hvor hovedpersonerne kommer fra Winter. Deres land og magi er blevet taget fra dem og kun en lille gruppe overlevere er tilbage og venter på at de kan tage deres land tilbage. Jeg kan ikke huske, om der decideret er ismagi med i historien, men magi er i hvert fald og jeg tror det bliver godt at få historien genopfrisket.

Folie på forsiden
Jeg var slet ikke i tvivl, selvfølgelig skal jeg læse Roser og violer af Gry Kappel Jensen til den her udfordring. Bogen er jo indbegrebet af folie på forsiden og en af de smukkeste bøger, jeg ejer.

Roser og violer handler om 4 piger, der modtager en mystisk invitation til et møde på Rosenholm kostskole. en skole, der viser sig at være for magikere. Magisystemet skulle desuden være inspireret af bl.a. nordisk mytologi og naturmagi, hvilket lyder både spændende og anderledes end meget af det andet, jeg læser.

En rejse
En bog, der indeholder en rejse kan være mange ting. Men det her måske den perfekte undskyldning for at læse Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro. Så vidt jeg ved, kommer hovedpersonerne ud på en rejse. I hvert fald i overført betydning om ikke andet.

Bogens hovedpersoner er brødre og serien handler meget om, hvordan de finder deres vej i livet, og måske ikke lige den plads, de havde regnet med. Der er riddere, mystiske mord, og måske lidt magi. Jeg har fået bogens stemning eller skala eller hvad man nu skal sige sammenlignet med både The Lord of the Rings og A Song of Ice and Fire, så mine forventninger er høje.

Nordisk mytologi/folklore
Kan det være andet end Malene Sølvstens ravneunivers? Det kan det sikkert godt, men jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg vil læse Livets blod til den her udfordring.

Livets blod er Elias’ historie. Læge, troldmand, Brygmesteren, bad boy, flirt, omskiftelig som ingen anden, og nå ja, mange hundrede år gammel. Jeg har været vild med Elias’ karakter lige siden han dukkede op i Ravnenes hvisken, så jeg glæder mig så meget til at læse hans egen historie. Det kan næsten kun blive farverigt og noget af et ridt.

En polar fantasy
Den sidste udfordring, som alle vejene fører hen til, er at læse en polar fantasy. og jeg har gennemgået alle mine bøger og der er ikke nogen af mine ulæste bøger, der virkelig passer på den beskrivelse. Men så er det heldigt, at jeg har Mofibo. En af de polar fantasy, som jeg har set Jade snakke mest om, er The Polar Bear Explorer’s Club af Alex Bell. Så den vælger jeg at høre som lydbog.

The Polar Bear Explorer’s Club er en Middle Grade fantasy, som handler om pigen Stella, der gerne vil være med i gruppen The Polar Bear Explorer’s Club. Men det må hun ikke, fordi hun er en pige. Det stopper hende dog ikke og snart er hun med på en forrygende rejse hvor de både møder frost feer, enhjørninge og snedronninger, og kannibalistiske kålhoveder. Lyder det ikke bare helt fantastisk?

Og det er hele min læseliste til Polarthon. Jeg kommer vidt omkring med fantasy i både voksen-, børne-, og YA-kategorien, og mange forskellige undergenrer inden for fantasy. Så jeg tror, det bliver en fantastiske uge.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.