Tome Topple runde 10 læseliste

Tome Topple er igen over os. Tome Topple er et readathon, som meget enkelt går ud på at læse bøger på 500+ sider. Det er Sam fra Thoughts on Tomes, der har kreeret dette readathon, som finder sporadisk sted et par gange om året. Denne gang starter det i dag, den 7. februar og varer 2 uger frem, så det meste af det overlapper med enten Polarthon eller Contemporary-athon, hvilket også er grunden til at jeg regner med at min deltagelse i Tome Topple bliver ret lowkey. Man kan nøjes med at læse en enkelt bog på de to uger, hvis det er det man vil, det gælder mest bare om at give sig tid til at læse de bøger, der tager lidt længere tid og kan være intimiderende at gå i gang med.

Fordi dette er 10. gang at Tome Topple kører, har Sam lavet en bingoplade, man kan bruge til inspiration til en læseliste. Den er at finde i annonceringsvideoen, som jeg linker til i afsnittet ovenover. Jeg har brugt den plade lidt, men jeg ved også allerede nu, at jeg ikke kommer til at læse alle de seks bøger, jeg har udvalgt. Jeg ved bare ikke, hvad jeg rigtig er i humør til over de næste to uger.

Min udvalgte læseliste er som følger.

TBR veteran: en bog, der har stået ulæst på din hylde i mere end et år.
Jeg er gået all-in på denne her og har kigget tilbage i mine gamle book hauls. I mit spreadsheet har jeg nemlig tilføjet en kolonne til hvornår jeg har fået bøgerne og til min ikke så store overraskelse var der flest fra 2018 og 2019, men der var også stadigvæk bøger, jeg har købt for mange år siden, som jeg ikke har fået læst endnu. Især en del klassikere, så derfor har jeg udvalgt The Idiot af Fyodor Dostoyevsky (567 sider). Det var den kortere af de to romaner af Dostoyevsky, som jeg har stående og måske har det spillet lidt ind. Hans kendte roman Crime and Punishment er en af mine yndlingsklassikere, så derfor vil jeg virkelig gerne læse den her. Og så har jeg, så vidt jeg kan datere det, haft den stående siden 2014.

Lydbog: lyt til en lydbogsudgave af en murstensbog.
På det her punkt har jeg valgt en bog, jeg tidligere har sat på læselister, til samme readathon endda, og mest af alt fordi lydbogen får ros alle steder fra. Jeg tror dog, at jeg vil vælge at læse med samtidig med, for ikke at miste for meget af bogens indtryk. Der er nemlig tale om Gemina af Amie Kaufman og Jay Kristoff (663 sider). Det er efterhånden på tide at få den her læst, da jeg er kæmpe fan af den første bog i serien. Jeg er lidt betænkelig ved at høre den som lydbog, fordi bogen jo består af mixed media i alle mulige formater, så vil jeg mangle noget i læsningen uden det visuelle?

Serie: læs en bog, der er en del af en serie.
Det er ikke svært at vælge en bog, jeg er mest opsat på at læse. Derfor vil jeg forsøge at finde tid til at læse Solsøsteren af Lucinda Riley (759 sider). Det er selvfølgelig den nyeste bog i serien om de syv søstre og som altid en, jeg er spændt på at lære at kende. Electra er den mest flygtige søster, en der ikke dukker op ret meget i de andre bøger andet end af omtale og måske er det derfor, jeg er spændt på, hvad hendes historie kommer til at byde på.

Standalone: læs en bog, der ikke er en del af en serie.
Her går jeg lidt ud af min komfortzone, hvilket også er en af udfordringerne, og vælger en non-fiktion. Bogen Fra Holmes til Sherlock af Mattias Boström (505 sider) handler om hvordan karaktereren Sherlock Holmes blev til den han gjorde. Dertil handler den også meget om de, der har været med til at udbrede kendskabet til detektivfiguren, skuespillere, fans og forfattere, om hvordan figuren har udviklet sig igennem tiden og ikke mindst hvordan Doyle selv endte med at forsøge at flygte fra pigurens popularitet. Jeg er fan af Doyles historier og flere af de genskabninger igennem tiden, så det er en bog, jeg tror jeg vil finde spændende.

Tome: læs en murstensroman.
Den her er ret åben, så jeg har valgt en bog, som jeg umiddelbart er sikker på, at jeg kan nå at læse i løbet af det her readathon. Og det er Dream Maker 2 af Audrey Carlan (679 sider). Det er underholdning, det er drama og det er lige præcis den slags bog, jeg vil kunne læse på ingen tid. Jeg er dog ikke sikker på, at jeg er i humør til den, når Contemporary-athon er ovre og det er ikke lykkedes mig at få den til at passe ind i den læseliste.

Voksen: læs en bog, der er rettet mod en voksen målgruppe.
Tadaaa, Darkdawn af Jay Kristoff (512 sider). Den tredje og sidste bog i The Nevernight Chronicle. Jeg er vildt overrasket over, at jeg ikke har fået læst den endnu, for det var en jeg simpelthen ikke kunne vente med at få fat i. måske har jeg ikke rigtig lyst til at historien skal ende, at skulle sige farvel til de her karakterer, som har indprentet sig voldsomt hos mig. Jeg forventer action, blod og sex, bedrag og jeg ved ikke hvad. Hvis jeg absolut skulle vælge en bog af disse, jeg gerne vil nå at læse, så tror jeg, det er Darkdawn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.