Alle de serier! ~ Sequel-athon runde 2 læseliste

Det her år er virkelig readathon året. Jeg prøver egentlig bare en del af og ser om de fungerer for mig. Og i marts har jeg fundet et, jeg virkelig kan se mig selv få noget ud af. Det handler nemlig alt sammen om at læse serier, hvilket er et af mine mål for i år. Og noget, jeg ikke er specielt god til, på trods af at jeg nyder det. Det hedder #sequelathon og jeg har fundet det via Tea Hags på YouTube. Det løber fra den 1. til den 11. marts og der er 4 udfordringer, man kan bruge til at sammensætte sin læseliste, hvis man vil. Jeg har fundet 2 bøger til hver udfordring, bare fordi jeg ikke rigtig ved hvad jeg er i humør til.

Fortsæt en serie, du startede i 2019.
Den første udfordring er ret enkel og rigtig passende. For jeg startede på ret mange serier sidste år og det ville være så godt, hvis jeg kunne tage mig sammen til at læse videre på dem inden der er gået alt for lang tid.

Den første bog, jeg har valgt, er Helvedsmaskiner af Philip Reeve. Det er bog tre i Mortal Engines serien, og jeg læste de to første sidste år. Så det ville være mere end perfekt at læse den her bog nu og måske ende med at gøre serien færdig i år. Den anden bog er Shadowblack af Sebastien de Castell, som er efterfølgeren til en af mine favoritter fra sidste år, Spellslinger, og den sjette og sidste bog udkom i slutningen af sidste år, så der er nok at komme efter.

Fortsæt en serie, du startede for 3 eller flere år siden.
Okay, så den her passer rigtig godt i forlængelse af den første udfordring og tager fat i netop det, jeg gerne vil blive bedre til: at læse videre i en serie inden der er gået flere år. Jeg har udvalgt to fra mine hylder, og faktisk var der ikke så mange at vælge imellem, så det er ikke nær så slemt som jeg havde forventet. 3 år er trods alt meget lang tid. også for mig.

Min første valgmulighed er A Court of Mist and Fury af Sarah J. Maas, som er bog to i serien efter A Court of Thorns and Roses. Og jeg vil virkelig gerne nå at læse den her, fordi jeg også har bog tre på en læseliste i nær fremtid, så det er lidt ekstra motivation. Det er dog super længe side, at jeg læste den første bog, så jeg bliver nødt til at genopfriske min hukommelse inden jeg går i gang. Det gør sig i øvrigt også gældende for den anden mulighed, World After af Susan Ee, som er efterfølgeren til Angelfall. Jeg kan huske, at jeg var vild med den første bog især den anderledes portrættering af engle, så hvorfor jeg ikke har læst videre endnu er et godt spørgsmål.

Færdiglæs en serie.
Den her er forholdsvis nem at gå til, og jeg har faktisk en del serier, hvor jeg kun mangler at læse en bog for at gøre den færdig. Sjovt nok er begge mine valgmuligheder serier, jeg meget for nylig har læst videre i og så har de endda også samme farve. Men de er meget forskellige.

Første valgmulighed er Det frosne teleskop af Jennifer Bell, som er den tredje og sidste bog i midle grade fantasyserien De Ualmindelige, som handler om en magisk underverden, hvor almindelige genstande har ualmindelige egenskaber. Og den anden er Dream Maker 3 af Audrey Carlan. Det er erotisk romance for voksne og igen den tredje og sidste bog i serien.

Catch-up på en serie, der stadig er i gang.
I realiteten kunne jeg have valgt ret mange første bøger i en serie til den her udfordring, men jeg har udvalgt to som ikke er begyndelsen på deres respektive serier eller afslutningen, men som er de nyest udgivne bøger.

Den første er The Conference of Birds af Ransom Riggs, som er bog fem i serien. Det er udkommet i januar og jeg har i starten af året læst den foregående bog, så det ville være ret perfekt at få den her læst mens hele universet er frisk i min hukommelse. Det samme kan man sige om anden valgmulighed, Blodets sti af Tobias Stenbæk Bro. Det er bog to i serien Et varsel om Storm og jeg var vild med den første og kan slet ikke vente med at læse videre med det samme.

Og det her hele min læseliste til #sequelathon. Jeg morer mig lidt over hvordan der har tegnet sig et farvemønster i og med at bøgerne alle sammen er orange eller mørkeblå/sorte og det ser egentlig fedt ud sammen. Jeg glæder mig til at få givet serielæsningen et indhug og tror det her vil vise sig at være en god mulighed for at få gjort noget ved et af mine største mål.

Har du også underligt svært ved at færdiggøre serier? Har du en serie, du er startet på for 3+ år siden, du stadig ikke er færdig med at læse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.