Det rygende timeglas af Jennifer Bell

Titel: Det rygende timeglas.
Forfatter: Jennifer Bell.
Serie: De ualmindelige #2.
Oversætter: Nanna Gyldenkærne.
Udgivet af: Høst & Søn i 2018, originalt udgivet i 2017 med titlen The Smoking Hourglass.
Sidetal: 368 sider.
Sådan læste jeg den: julegave, fysisk eksemplar fra min reol.

Læs min anmeldelse af den første bog her: Den bøjede mønt.

Søskendeparret Ivy og Seb vender tilbage til Lundinor efter deres hæsblæsende oplevelser i Den bøjede mønt, og de kastes straks ud i endnu et eventyr, hvor intet er, som det ser ud…Foråret er kommet til Lundinor og har forvandlet det magiske marked dybt under Londons gader til en engelsk idyl fyldt med blomster, hvor de handlende ivrigt bytter hverdagsting med ualmindelige evner. Men mørket lurer under overfladen… Et sært symbol dukker op i Lundinors gader og varsler om en sammensværgelse, der kan have dødelige konsekvenser for alle Lundinors indbyggere. Ivy og Seb må kæmpe en indædt kamp mod Selena Grimes og hendes uhyggelige kumpaner – godt hjulpet af deres ven, Valian, og en hel del ualmindelige objekter.

Den rygende timeglas er den anden bog i fantasyserien De ualmindelige for de lidt yngre læsere. Og endnu en gang er jeg helt vild med den finurlige verden, som Jennifer Bell har skabt. Vi følger søskende parret Ivy og Seb da de vender tilbage til den magiske underverden Lundinor. Og historien er lige nøjagtigt tilpas uhyggelig og magisk. Selv om den egentlig er målrettet de 10-12 årige, kan jeg altså ikke undsige mig for ganske enkelt at hygge mig med den her bog.

Lundinor som sted er meget anderledes denne her gang, da det ændrer sig med sæsonerne og årstiderne, og samtidig har både Ivy og Seb allerede en ide om hvordan steder fungerer. Men den mystiske gruppe Hexagon er stadig på spil og forstyrrer deres første ”rigtige” sæson i Lundinor. Desværre for mig faldt plottet en smule fladt hen imod slutningen, hvor der pludselig introduceres en ny modstander og det føltes lidt underligt at gøre det i midten af en serie.

Karaktererne er helt klart det, der trækker oplevelsen op for mig, det er svært ikke at holde af Ivy og Seb, der har et skønt søskendeforhold og arbejder godt sammen. Og ligesom Lundinor er fyldt med morsomme og skøre ualmindelige genstande, er det også fyldt med lige så morsomme og skøre karakterer. Jeg er sikker på at det er med til at gøre bogen til en god læseoplevelse for målgruppen og for mig mindede det mig også lidt om at læse Harry Potter, da jeg var yngre.

Da bogen er en middle grade, er der mest fokus på venskab og familie og magiske eventyr, men det er krydret lidt med uhyggelige hændelser og hemmeligheder. Selv om bogen for mig var nemt at komme igennem, tager jeg det mere som et udtryk for at den er godt skrevet og fortæller en medrivende historie, om end ikke med mig som målgruppe, end at den er overfladisk. I Det rygende timeglas kommer vi dybere ind i Lundinors historie og næsten-glemte hemmeligheder, hvilket er en god baggrund for mysteriet om Hexagon at udspille sig.

Der gik ikke lang tid fra jeg læste Det rygende timeglas til jeg også fik læst den tredje og sidste bog, Det frosne teleskop og den her trilogi er så skøn, at det sikkert ikke er sidste gang. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvilken ualmindelig genstand kunne jeg tænke mig at have?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.