Fem 5-hjertede forudsigelser #3

Det har taget lidt længere tid end jeg først havde regnet med, men det er endnu en gang tid til at se på mine egne forudsigelser. I det indlæg her Fem 5-hjertede forudsigelser runde 2 udvalgte jeg for anden gang en håndfuld bøger på min TBR, som jeg har en forventning om at jeg vil give 5 hjerter. Det blev en meget blandet stak med YA fantasy, voksenfantasy, en klassiker, og YA scifi, hvilket giver et ret godt billede af min smag i bøger. Og nu hvor jeg har læst alle bøgerne, er jeg klar med en opdatering på hvordan det gik med den runde af forudsigelser – og fem nye forudsigelser.

Det gik ret godt, hvis man bare ser på de endelige bedømmelser, 3 af bøgerne fik faktisk 5 hjerter efter jeg havde læst dem, mens de 2 sidste fik 4 hjerter. En af dem er The Amber Spyglass af Philip Pullman. Jeg var meget spændt på denne her serieafslutning, men desværre synes jeg den var meget langsom i optrækket og i lang tid kedede jeg mig faktisk lidt. Jeg var vild med selve slutningen, der var både så fin og så sørgelig, men jeg synes sagtens kunne have været kortere og Lyra og Will kunne have brugt kortere tid hver for sig. At bogen fik 4 hjerter skyldes især handlingen og slutningen, inklusionen af Mrs Coulter og Asriel, men især forholdet mellem Lyra og Will og deres daimons. Den anden bog jeg gav 4 hjerter er Overtalelse af Jane Austen og her er det mest fordi tonen virkelig kom bag på mig. Bogen er noget mere melankolsk end jeg havde forventet og det var lidt svært at vende mig til. Jeg kunne virkelig godt lide karaktererne Anne Elliot og kaptajn Wentworth, og jeg har en fornemmelse af at jeg vil forelske mig mere i historien jo flere gange jeg læser den. For læse den igen, det skal jeg helt sikkert.

Jeg gav 5 hjerter til Dødens engel af K. L. Berger, som var en af de første bøger jeg læste i 2020. Den her serieslutning slog benene væk under mig med dens handling og plottwists. Fordi det er slutningen på en serie, vil jeg ikke sige noget om hvad der sker, men jeg er for mit eget vedkommende blevet overbevist af den er bog og jeg glæder mig til at genlæse serien og opfange flere detaljer i de første bøger. Lidt på samme måde har jeg det med Gemina af Amie Kaufman og Jay Kristoff. Det har taget mig overraskende lang tid at læse videre i den her serie, når man tænker på hvor meget jeg elsker Illuminae, men det var så meget det værd. Gemina følger to andre hovedpersoner og de har det skønneste forhold med sarkastiske mundhuggeri og flere cute øjeblikke. Indsatsen er højere og jeg har sidenhen fået min søster hooked på serien bare så jeg har en at nørde den med.

Den sidste bog, som også fik 5 hjerter, er Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro. Den her bog er svær at beskrive, det er starten på en episk voksenfantasyserie på et ukendt antal bøger og måske vil nogen sige, at den er langsom. Jeg havde det slet ikke sådan og jeg nød at følge de tre brødre på starten af deres færd efter hele deres verden vendes på hovedet og deres fremtid ændrer sig. Stemningen minder mig om A Song of Ice and Fire og der er lidt af en følelse af magi i hverdagen som en selvfølge som i en overleveret folkemyte. Jeg glæder mig så meget til at læse videre og se, hvor hele det her eventyr ender.

Og så er det selvfølgelig også tid til at forsøge mig med fem nye 5-hjertede forudsigelser. Det her er stadig en interessant måde at se min TBR på og jeg nyder det, så så længe jeg har det sådan, så vil jeg fortsætte med at lave disse indlæg. Min stak er endnu en gang meget blandet med voksenfantasy, new adult romance, klassiker, historisk fiktion og YA fantasy. Jeg ved ikke helt hvor jeg kommer til at starte, men fælles for disse fem bøger er, at jeg tror de kan gå hen og blive nye favoritter.

Den første bog er Reign on the Fallen af Sarah Glenn Marsh. Jeg har fået den her bog pitchet som fantasy om necromancere og egentlig har jeg ikke lyst til at vide mere om det. Der er noget ved historien der tiltaler mig, måske fordi jeg leder efter noget der kan give mig de samme vibes som The Bone Houses af Emily Lloyd-Jones. Og jeg håber på at Marshs duologi kan være den serie, startende med Reign of the Fallen. Den anden fantasybog på min liste er noget anderledes. Det er Scott Lynchs The Lies of Locke Lamora. Det skulle være en ret humoristisk bog, der bliver beskrevet som en episk fantasy om Locke Lamora, der er en tyv. Taget i betragtning af at jeg har set ret mange tale om den her bog i den amerikanske BookTube-sfære, blev jeg ret overrasket over at der allerede er tre bøger ude i serien og bog fire er på vej. Hvis den er så god som jeg håber på, har jeg noget at se frem til.

I den helt anden retning har vi så Elle Kennedys Jagten. Det her er den første bog i serien Briar U, som er en slags spin-off serie efter Off-Campus. Den serie er en af mine yndlings-romance serier og derfor har jeg høje forventninger til denne opfølgende serie. Især fordi den handler om en af mine yndlings-sidekarakterer fra den originale serie. Desuden er der lige blevet annonceret en overraskende fjerde bog i serien og jeg kan ikke få nok af Elle Kennedys romancer. En anden bog jeg også tror vil være ret interessant og måske humoristisk er The Picture of Dorian Gray af Oscar Wilde. Jeg ved godt at det ikke ligefrem er det man vil associere med bogen, men der er noget ved det, jeg før har læst af Wilde, som får mig til at tro, at han på en gang kan gøre Dorian Grays vilde udskejelser til noget belærende og noget morsomt.

Hvad jeg til gengæld ikke tror er morsomt er Salt to the Sea af Ruta Sepetys. Det er en historisk roman, der omhandler en af de største katastrofer til søs og en, som mange ikke har hørt om. Heller ikke mig selv. Forfatteren er en hvem alle fans af YA historisk fiktion sætter ret højt og derfor virker det som et godt sted at starte for mig vedkommende. Salt to the Sea er en bog jeg regner med kan få mig til at græde, få mig til at sidde på kanten af min stol og nærmest håbløst vente på en redning. Men jeg glæder mig til hvert et øjeblik af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.