Gudindens avatar af Henriette Hesselholdt

Titel: Gudindens avatar.
Forfatter: Henriette Hesselholdt.
Serie: Gudernes krig #1.
Oversætter:
Udgivet af: Tellerup i 2019.
Sidetal: 261 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk bog fra min reol.

Den unge præstelærling, Paleon, bliver trukket med ud af det trygge kloster på en hemmelighedsfuld færd gennem landet Serelia. Han skal hjælpe med at bringe elveren, Si’il, til gudinden Haias tempel hvor hun har en vigtig plads at udfylde i den lurende krig mellem guderne. Med sig har de tre gamle krigskammerater der hver gemmer på deres hemmeligheder, samt en ung kvinde med en tilsværtet sjæl. Gudindens avatar er første bog i serien Gudernes krig hvor mennesker, elvere, trolde og vampyrer kæmper for deres guder, og guderne kæmper for deres egen magt.

Den bedste måde, jeg kan beskrive denne her bog på er at det var som at læse en en DnD kampagne. Hvilket for mig var helt fantastisk. Henriette Hesselholdts Serelia er så godt beskrevet at de mange folkeslag og byer eller områder står tydeligt frem og jeg levede mig totalt ind i verdenen. Det fungerer rigtig godt at vi rejser rundt i verdenen og bliver introduceret til alt fra vampyrer og elvere til guder og krigere. Og det er altså en ros for mig at sige det minder mig om en DnD kampagne og det er ment på den bedste måde: med et hold af karakterer man ikke kan lade være med at holde af, en spændende verden med mange mysterier og en lang historie og ikke mindst en quest.

Når jeg tænker på den her bog, så er det helt klart karaktererne der står stærkest for mig og deres historier og udfordringer. Jeg kom især hurtigt til at holde af Jarsala og Paleon, selvom især sidstnævnte var enormt frustrerende at være inde i hovedet på på grund af hans tilbedelse af hans gudinde. Ikke fordi der er noget i vejen med det, men den måde guderne bliver tilbedt på i denne her verden føles meget ekstremt, og det gjorde flere af karaktererne ret snævertsynede. Men det er et mig-problem og ikke noget, jeg klandrer bogen for. Faktisk synes jeg det er fedt at vi, på trods af at der er rigtig mange karakterer i Gudindens avatar, så står de tydeligt frem, og har hver deres personlighed blandt andet i kraft af deres stærke holdninger.

Gudindens avatar er muligvis hurtigt læst, men lægger op til en stor historie, som kan gå i mange forskellige retninger lige nu og derfor er jeg spændt på at finde ud af mere om, hvor vi er på vej hen. Jeg har mine bange anelser med hensyn til et par af personernes skæbne, men nu får vi at se. Det kan godt være at det her er Henriette Hesselholdts debutroman, men det mærkede jeg ikke noget under min læsning. Sproget flyder let og er ikke svært at læse, mens der hurtigt bliver skabt et billede af verdenen, så man som læser ikke overvældes af worldbuilding. Det er fantasy, der tager de klassiske troper omkring kampen mellem det gode og det onde og gør det mere nuanceret, hvor ingen side er rendyrket god eller ond, men hvor man virkelig får at se hvordan alle, både guder og mennesker og fantasyfolk som vampyrer, trolde og elvere, har gode og onde sider. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse videre.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.