Ildstorm af Lene Dybdahl

Titel: Ildstorm.
Forfatter: Lene Dybdahl.,
Serie: Ovanienprofetierne #3.
Oversætter:
Udgivet af: Tellerup i 2019.
Sidetal: 446 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk bog fra min reol.

Læs mine anmeldelser af de første 2 bøger i trilogien her: Skyriel og Blodbæst.

Den 17-årige kvinde, Skyriel, er træt af sin rolle som adelsfrøken på slottet Stormenborg. Familien har store planer med hende. Men det lykkes Skyriel at stikke af og alliere sig med gamle venner for at jagte den tredje profeti.

Der er gået ret lang tid mellem at jeg læste de første to bøger og denne sidste bog i serien, men det tog ingen tid før jeg faldt tilbage i universet. Skyriels liv har forandret sig ret meget, nu hvor hun virkelig skal være adelskvinde, men heldigvis er Skyriel den samme karakter som jeg allerede holder af og der går ikke lang tid før hun er på nye eventyr for at opspore den sidste af de gamle profetier. Man følger hende endnu en gang på tværs af riget og det er en af de ting, jeg så godt kan lide ved den her bog: det føltes lidt som at komme hjem igen til en verden jeg har savnet.

Ikke at jeg ville være særligt glad for at være en del af den ulmende krig, og de mange hemmeligheder og forsøg på at vriste tronen fra hænderne på de andre og tage magten for dem selv. Og midt i det hele står Skyriel, alle andre har deres egne planer for hende og midt i en krig skal hun også finde ud af hvad hun selv vil. Lene Dybdahl fornår at kombinere de her to historielinjer omkring det personlige og det politiske på en måde, så man som læser hele tiden er engageret og lige til det sidste er spændt på at se hvordan det ender. Jeg ved at forfatteren arbejder rigtig meget med opbygningen af historier og holder workshops omkring det, og jeg kan tydeligt se hvorfor.

Vi følger tre forskellige karakterer og det gør at der hele tiden er ret meget fart på, og rigeligt med spænding, hvilket gør bogen hurtig at læse og svær at lægge fra sig igen. Men selvom vi får tre forskellige vinkler, er det helt klart Skyriel der står tydeligst for mig og er den karakter jeg følte jeg lærte bedst at kende. Der bliver bragt rigtig mange elementer i spil i den her bog, alt fra pirater og profetier til drager, fangehuller, hærgende sygdomme, magtkampe, skjulte identiteter og afsløringer, men hele tiden drejer det sig om Skyriel og det fungerede bare rigtig fint for mig.

Jeg er ret sikker på at det her er en serie som mange unge fantasylæsere vil elske, men man kan sagtens også læse den selvom man ikke er teenager længere. Lene Dybdahl skriver levende og gør historien medrivende og spændende og der er rigeligt med karakterer at hade eller elske. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at genlæse hele serien forfra på et tidspunkt, for jeg tror der er mange små hints undervejs som jeg har overset, eller glemt, fordi der er gået så lang tid imellem bøgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.