Roser og violer af Gry Kappel Jensen

Titel: Roser og violer.
Forfatter: Gry Kappel Jensen.
Serie: Rosenholm #1.
Udgivet af: Turbine i 2019.
Sidetal: 347 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk eksemplar fra min reol.

Det er tidligt om morgenen d. 7. juli, og fire piger fra fire forskellige steder i Danmark er på vej til Rosenholm Kostskole et sted på Sjælland. Alle har de fået en invitation til et informationsmøde på den mystiske skole. Ingen af dem ved, at mødet vil ændre deres liv for evigt …

Da de møder op på skolen, finder pigerne snart ud af, at Rosenholm ikke er et almindeligt gymnasium – det er et sted, der uddanner magikere. En helt ny verden åbner sig for pigerne, der nu skal til at lære deres egne evner at kende, men i løbet af deres første år på skolen vikles de ind i opklaringen af en gammel mordgåde, der truer med at få fatale følger i nutiden.

Roser og violer er den første bog i Rosenholm-trilogien, som blander fantastiske elementer som nordisk mytologi, naturmagi og overnaturlige evner med et hårrejsende mordmysterie, besættelser og en spirende forelskelse. Og Gry Kappel Jensen rammer blandingen af de mange elementer på skøn vis. Bogen er velskrevet og let at læse, så jeg tror den vil fange mange læsere med det langsomt opbyggede univers og en lang række af karakterer og hændelser.

Vi følger 4 meget forskellige hovedpersoner igennem hele bogen, der alle har det til fælles at de bliver inviteret til at starte på den mystiske kostskole Rosenholm. Fordi de 4 piger har meget forskellige baggrunde og personligheder er deres første møde med skolens lidt særprægede introduktionsforløb. Det var for mig virkelig sjovt at læse om, netop fordi de forskellige reaktioner på praktisk talt alting var med til at gøre det hele lidt mere kompliceret.

Kompliceret er der er ellers nok af i det mysterium, som hovedpersonerne bliver viklet ind i. Gry Kappel Jensen havde mig konstant gættende, især med inklusionen af afsnit fra en mystisk, uidentificeret person som tilsyneladende er heftigt involveret i mysteriet om en tidligere elevs død. Da jeg startede på bogen forventede jeg overhovedet ikke dette element af ’suspense’ og der gik ikke lang tid, før jeg var helt opslugt af det. Mysteriet er godt skruet sammen så man får nogle hints, men jeg lagde overhovedet ikke mærke til dem, så for mig var slutningen noget af en overraskelse.

Da det jo er en fantasyroman, og endda en magisk skole-type af historie, så er der også noget at sige om den side af historien. Meget af magisystemet er baseret på nordisk mytologi og det er ret spændende at se det i langt flere og til tider nye sider af mytologien. Selv om jeg har læst en del fantasyuniverser baseret på nordisk mytologi, så har Gry Kappen Jensen formået at gå i en anden retning og gøre det nyt og anderledes, hvilket fungerer til hendes fordel.

I sidste ende kommer de to dele af historien sammen og udgør en fortælling, der er svær at lægge fra sig. Der er plads til både at undersøge mysteriet og udvikle fantasysiden i takt med at man lærer karaktererne bedre at kende. Jeg nød min læsning af Roser og violer fra start til slut, og for mit vedkommende vil jeg helt sikkert anbefale den til alle danske fantasyfans. Gry Kappen Jensen er startet på en spændende rejse, som jeg vil være en del af.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.