En magisk rejse ~ Believeathon læseliste

Her midt i maj er der et ”mini readathon”, som jeg har glædet mig til. Believathon er et readathon, der er fokuseret på at læse middle grade og børnebøger. Det er en målgruppe, jeg ikke læser ret meget til og derfor vidste jeg, at jeg rigtig gerne ville deltage. Bag dette readathon er Gavin fra BookTube-kanalen How To Train Your Gavin, og hans kærlighed til middle grade er så smittende og jeg bliver ganske enkelt bare glad af at se hans videoer, hvilket nok er med til at styrke min interesse i dette readathon. Det foregår de næste to uger, og jeg glæder mig til at nyde nogle knap så tykke bøger eller voldsomme historier i forhold til min Medievalathon læseliste.

I Gavins annonceringsvideo nederst i indlægget fortæller han meget mere om hvordan readathon’et er bygget op, og de forskellige prompts. Der er et super flot kort der viser de forskellige lokationer, som udfordringerne er inspirerede af. Det er egentlig meningen at man skal vælge en rute at følge og på den måde nå fra starten af kortet i bunden og til målet i toppen, men sådan leger jeg ikke. Så jeg har valgt en bog for hver af de 11 udfordringer. Jeg kommer til at hoppe en smule rundt på kortet, fordi en del af de bøger jeg har valgt er i den samme serie og jeg vil gerne læse dem i den rigtige rækkefølge. Men her er de 11 bøger, der er på min Believeathon læseliste og de udfordringer, de hører til.

Poacher’s Pocket Inn: den første bog i en serie.
Til denne her udfordring har jeg valgt at genlæse Aru Shah and the End of Time af Roshani Chokshi. Det er efterhånden et stykke tid siden at jeg læste den første bog som ebog fra Libby og jeg har sidenhen fået ikke bare denne bog men også de to næste i serien. Det er den første bog fra Rick Riordans imprint hos Disney, Rick Riordan presents, som fokuserer på fantasybøger inspireret af forskellige mytologier af forfattere med en tilknytning til den mytologi. Bøgerne om Aru Shah er inspirerede af Hindu mytologi, som jeg ikke ved ret meget om, men jeg kan huske at jeg var vild med denne her bog og jeg glæder mig til at kunne læse videre i serien.

Yellow Brick Road: en bog der har været på din reol længe.
Her begynder vi at komme til de bøger i samme serie, som jeg gerne vil læse. Og til denne udfordring har jeg valgt The Austrere Academy af Lemony Snicket. Selv om jeg kun har haft bogen fysisk siden julen 2018, så har jeg virkelig længe gerne ville læse hele serien på engelsk. Som barn havde jeg de første syv bøger på dansk, men da oversættelserne stoppede, kom jeg aldrig videre i serien. Så jeg har godt nok læst denne her bog for mange år siden, men jeg kan ikke huske detaljerne længere. Det er bog fem i serien om de tre forældreløse Baudelaire-børn, hvis liv består af skiftende værger og tiltagende mysterier og skøre hændelser.

Baba Yaya’s House: en bog med stærke familierelationer.
Kommer det som nogen overraskelse at jeg har valgt endnu en Snicket-bog? The Wide Window af Lemony Snicket er bog tre i serien og den jeg er nået til i min læsning af bøgerne på engelsk. De tre Baudelaire-børn har et meget stærkt bånd og det er en af de ting, jeg nyder rigtig meget i bøgerne. Derfor virkede den oplagt til denne udfordring.

The Wonderfalls: en bog med disability repræsentation.
Dette kunne både være forfatteren og en karakter i bogen, og jeg må indrømme, at det nok var den udfordring, jeg havde sværest ved at finde en bog til på min reol. Og så sad jeg og læste bagsideteksterne på alle de middle grade bøger, jeg havde stående. Og jeg blev virkelig glad for at lære, at The Storm Runner af J. C. Cervantes er præcis den bog, jeg ledte efter. Hovedpersonen Zane halter, og går med stok, og selv om det er grunden til at jeg har valgt den til denne her udfordring, så er det langt fra den eneste grund til at jeg gerne vil læse den. Dette er endnu en Rick Riordan Presents bog, og den er inspireret af Maya mytologi. Jeg blev ret vild med Zanes karakter bare ved at læse bagsideteksten, så jeg glæder mig så meget til at læse denne her virkelig flotte bog.

100 Acre Wood: en bog med en gul forside.
Den her udfordring er mere eller mindre grunden til at jeg er end med så mange A Series of Unfortunate Events-bøger på den her liste. The Ersatz Elevator af Lemony Snicket er nemlig den eneste bog jeg kunne finde, som har et decideret gult omslag. Det er primært på bogryggen, men jeg tæller det alligevel. Det er bare bog seks i serien og derfor var det lidt nødvendigt at arbejde de andre ind i læstelisten også.

The Deepwood: en bog der blev udgivet før 2000.
Måske den nemmeste udfordring at finde i forhold til de bøger jeg ejer. Og så har jeg også virkelig meget lyst til at læse bogen efter at jeg læste en anden bog af forfatteren i april. Derfor har jeg valgt Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren. Igen er det en historie, jeg ikke har læst, men er ret bekendt med fra drama i folkeskolen og derfor en jeg virkelig gerne vil læse. Jeg forventer dog at Jonathan og Tvebaks historie får mig til at græde lige så meget som stykket gjorde dengang.

Mermaid’s Lagoon: en bog med et stærkt bånd mellem kvindelige karakterer.
Det passer virkelig godt at jeg har valgt The Miserable Mill af Lemony Snicket. I denne fjerde bog i serien om Baudelaire-børnene sker der noget med drengen Klaus, som gør at de to søstre Violet og Sunny bliver nødt til at gøre det mere af de snedige tricks og afsløring af mysterierne og selvom Sunny ikke er mere end en tumling, så er den her bog en af dem hvor de to søstre kommer meget tæt på hinanden i forsøget på at hjælpe deres bror.

The Brolly Rail: en bog der har transport i bogen eller på forsiden.
Det føles sådan en smule ledt at vælge den her bog, men jeg har vagt Tristan Strong Punches a Hole in the Sky af Kwame Mbalia. Transport spiller en stor rolle i bogen fordi hovedpersonen Tristan og hans bedste ven Eddie er i en busulykke og Eddie overlever ikke. Men derudover handler bogen også om at Tristan skal tilbringe sin sommer hos sine bedsteforældre, så er der er også lidt transport der. Dette er også en Rick Riordan Presents bog, og jeg er vild med at den handler om afrikansk-amerikanske guder og mytologi.

Orion Found: en science fiction bog.
Jeg har ikke ret meget middle grade science fiction, og det lader ikke til at der er ret mange at komme efter. Men Gavins videoer mindede mig om at Dragon Peal af Yoon Ha Lee er perfekt til denne udfordring. Det er en science fiction bog med pirater, gamblere og spøgelser og så er den inspireret af koreansk mytologi. Det er også en standalone, hvilket jeg ikke læser vildt meget af.

Black Ice Bridge: en bog med en ekspedition.
Til den her udfordring har jeg valgt City of Ghosts af Victioria Schwab. Jeg er stor fan af hendes voksenfantasyserier Shades of Magic og Vicious, så jeg er spændt på hvad jeg synes om hendes middle grade serie. Bogen handler om Cassidy, hvis forældre har et spøgelsesjæger show og familien flytter til Edinburgh af denne grund. Men Cassidys forældre ved ikke, at hun kan se og tale med spøgelser. Jeg har valgt den her bog dels pga. grund af  flytningen til Edinburgh, men også fordi jeg forventer at bogen kommer til at handle om Casssidys udforskning af hendes evner.

The Bookkeeper’s Stronghold: den næste bog i en serie.
Det kan være hvilken som helst serie, men jeg har valgt at læse den bog, der følger efter mit allerførste valg. Aru Shah and the Song of the Dead af Roshani Chokshi. Jeg har med vilje ikke læst ret meget om hvad bogen handler om, fordi det er en efterfølger, men jeg ved at jeg glæder mig virkelig meget  til at læse mere om Aru Shah og hendes fantastiske eventyr.

Og det er min læseliste til Believeathon. Det bliver forhåbentlig to fantastiske uger med en masse magiske eventyr og heldigvis er jeg allerede i gang. Læser du middle grade bøger?

Gavins annonceringsvideo:

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.