Kejserinde med en ged og en høne ~ Medievalathon læseliste

I maj måned vender et af mine yndlingsreadathon tilbage. Medievalathon er en månedlangt readathon inspireret af middelalder-inspirerede fantasy trends. Det hele er skabt af Holly fra Holly Hearts Books, som er en af de BookTubere, jeg følger mest med hos. Hun læser mest voksenfantasy, hvilket er en genre jeg gerne vil udforske mere, men man behøver ikke læse fantasy til det her readathon.

Hele ideen er, at man ved at læser bøger til forskellige udfordringer, ”får” man udstyr til ens karakter og jo flere bøger man læser, jo mere stiger man i graderne, lige fra fange (0 bøger) til kejser/kejserinde (7 bøger). Og der er mange flotte grafikker til. Det hele kan ses i Hollys annonceringsvideo nederst i indlægget.

Min læseliste er ikke så voldsom, jeg går efter kejserinde-rangen, fordi 7 bøger på en måned er meget overskueligt. Jeg har 8 bøger på min læseliste, fordi jeg ikke kan lade være.

Først de tre tøj-udfordringer.

Støvet lyserød kjole: læs en bog i perfekt tilstand.
Mange af mine ulæste bøger er ret nye, så der var ret frit valg på hen her liste. Og jeg har derfor valgt at fortsætte en serie, jeg er totalt opslugt af. Derfor vil jeg gerne læse A Gathering of Shadows af V. E. Schwab. Det er på høje tid, at jeg finder ud af hvad der sker med Kell, Rhys Holland og Lila og alle de andre efter A Darker Shade of Magic. Den første bog følger Kell, der har en sjælden evne til at rejse imellem 4 forskellige parallelle versioner af London. Han bruger sit arbejde som budbringer til at køre en lille smugleroperation ved siden af, indtil han en dag får noget med som lander ham midt i et komplot om magien.

Mørkelilla kjole: læs en bog der skinner.
Jeg vidste lige præcis hvad jeg ville læse til den her udfordring. Hele serien The Invisible Library serien har nemlig skinnende foliebehandling på forsiderne og jeg er nået til bog tre, The Burning Page af Genevieve Cogman. Både bogryggen og forsiden er prydet af bronzefarvet folie og skinner helt sikkert. Serien følger Irene, der er bibliotekar ved det usynlige bibliotek. Det er ikke et almindeligt bibliotek, men derimod en slags paralleldimension, hvor bibliotekarerne samler forskellige versioner af bøger og historier fra forskellige alternative tidslinjer. Serien starter med The Invisible Library.

Brunt sæt tøj i Robin Hood-stil: læs en bog på under 300 sider.
Om jeg valgte den her udfordring bare for at have en undskyldning for at læse noget Tolkien-relateret? Muligvis. I hvert fald har jeg besluttet mig for at læse A Tolkien Dictionary af David Day, som er en af i alt seks bøger han har skrevet om forskellige emner i Tolkiens forfatterskab om Middle-earth. Det er lidt en interessant bog at vælge, for jeg ved ikke hvor meget den er tiltænkt at læse i et fremfor at slå op i, men jeg glæder mig nu alligevel til at se, hvad den har at byde på.

Jeg har også valgt tre våben-udfordringer.

Sværd: læs en bog med noget spidst på forsiden.
Jeg fandt ud af, at min store stak bøger, jeg valgte ud fra, havde ret mange bøger med sværd på forsiden. Et par af dem valgte jeg til andre udfordringer og mere end en havde kun håndtaget. Så jeg er endt med at vælge Traitor’s Blade af Sebastien de Castell. Bogen handler om en gruppe af mænd, der var kongens betroede soldater, indtil kongens død medførte at de faldt fra deres høje position i samfundet. Og det er mere eller mindre det jeg ved, udover at jeg håber at skrivestilen minder om hans anden serie Spellslinger. Men den har et sværd på forsiden.

Økse: læs en tung bog.
Det her kan fortolkes på flere måder, det kan både være en bog der er fysisk tung og en bog der er tung at komme igennem eller handler om tunge emner. Mit valg er lidt en blanding af det hele og jeg er så glad for at det er lykkedes mig at få den næste bog i #elderlingalong ind på min læseliste. Derfor vil jeg forsøge at læse Royal Assassin af Robin Hobb. Bogen er fysisk ret tung i og med at den er mere end 600 sider lang, men hvis den er ligesom den første bog, så bliver den også en smule tung at komme igennem. Jeg har dog en forventning om at det ikke bliver tilfældet nu hvor hovedpersonen er ældre og der forhåbentlig kommer mere gang i plottet.

Skjold: læs en bog, du har høje forventninger til.
Holly sagde ,at det her praktisk talt var en bog, du forventer at give 5 stjerner og eftersom jeg lige har lavet en ny omgang 5-hjertede forudsigelser, kunne det ikke være bedre. En af de bøger, jeg har virkelig høje forventninger til er The Lies of Locke Lamora af Scott Lynch. Det er en voksenfantasy, der vist nok følger en tyv? Af en eller anden grund begyndte den at dukke op overalt sidste år og vakte min interesse og som sagt vil jeg gerne udforske voksenfantasy noget mere. Derfor er bogen her perfekt til den her udfordring.

Og til sidst, og som noget nyt i år, kan man også gå efter at få nogle dyr.

Høne: læs en bog, der skræmmer dig.
Jeg er vild med ideen om at man kan vælge at få en høne af alle dyr og jeg vidste at det var en, jeg ville gå efter lige fra starten. Man kan også fortolke denne her på flere måder, eksempelvis en bog der er decideret uhyggelig, en bog der indeholder elementer der skræmmer dig og så videre. Jeg har valgt at læse The Poppy War af R. F. Kuang til den her udfordring af flere grunde. Før det første er bogen virkelig tyk, hvilket kan være skræmmende i sig selv. Dertil skulle den også have nogle ret voldsomme trigger warnings, som kan være skræmmende. Og sidst, men ikke mindst, er det en bog jeg har hørt så meget godt om at mine forventninger er virkelig høje.

Ged: læs en bog der står højt på din reol.
Ligesom jeg var vild med ideen om en høne, så vidste jeg også at jeg ville have en ged. Og til den her udfordring har jeg valgt en bog, som Holly selv har inspireret mig til at læse og som var nok den eneste bog jeg vidste fra starten af, at jeg gerne ville have med i min læseliste. Og heldigvis står Kings of the Wyld af Nicholas Eames på den næstøverste hylde på min reol. Det er endnu en tyk fantasybog, der følger en gruppe af lejemordere lang tid efter deres ”prime years”, de er gamle og måske ikke i helt lige så god form længere. Den skulle være ret morsom til tider og jeg har ladet mig fortælle at karaktererne på en eller anden måde er inspireret af klassiske rockbands, hvilket lyder helt fantastisk.

I løbet af maj måned vil jeg forsøge at læse disse otte bøger og blive en kejserinde med en høne og en ged. Det bliver jeg nok aldrig træt af at sige, jeg synes det er sådan et sjovt billede. Det her er et af de meget kreative readathons, der florerer overalt for tiden, men det er en af dem, jeg elsker at deltage i. Hollys entusiasme er smittende og den måde det er sat op på er så kreativt.

Og så blev den næste runde af Tome Topple også annonceret for nyligt, og jeg vil ikke sætte en separat læseliste for det den her gang, fordi det overlapper med et andet readathon, jeg deltager i. Men flere af bøgerne på min læseliste til Medievalathon er over 500 sider og kan derfor også læses til en lowkey deltagelse i Tome Topple.

Hollys annonceringsvideo:

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.