En ny chance af Alexandra Potter

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: En ny chance.
Forfatter: Alexandra Potter.
Serie: —
Oversætter: Nanna Birch.
Udgivet af: NB Books i 2020, først udgivet i 2012 med titlen Don’t You Forget About Me.
Sidetal: 439 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Hvis din kæreste har slået op, hvad vil du så ønske? At ekskæresten forbliver single for altid? Eller måske emigrerer til en fjern, ubeboet ø? El- ler endnu bedre, at du aldrig havde mødt ham! Men hvad nu, hvis dit ønske går i opfyldelse? Tess bliver knust af kærestesorg, da Seb slår op med hende, og hun kan ikke lade være med at bebrejde sig selv. Hvis bare hun havde gjort alt anderledes. Hvis bare hun kunne rette op på alle sine fejl. Men det kan hun ikke. Det er forbi. Hun er nødt til at glemme ham. Fuld og oprørt nytårsaften ønsker hun, at hun aldrig havde mødt ham. Men da hun vågner og opdager, at hendes ønske er gået i opfyldelse, indser hun, at hun har fået endnu en chance. En chance for at gøre det hele om igen. Og at gøre det ordentligt denne gang …

En ny chance af Alexandra Potter er en bog, der ikke var helt hvad jeg forventede. Jeg havde lidt regnet med, at det var en romancehistorie, men den handler i høj grad om Tess selv og hendes egen selvopfattelse. Det betyder dog ikke, at jeg ikke kunne lide bogen og jeg synes ikke, man skal lade sig narre af at jeg har givet bogen tre hjerter – jeg synes faktisk den var meget god. Men jeg følte også, at især starten kunne have været lidt kortere, men slutningen var simpelthen så god!

Tess og Seb har lige slået op og det har slået Tess helt ud af kurs, hun ved ikke rigtig hvad hun skal gøre eller hvem hun skal være. Og det var faktisk et af de problemer, jeg havde med bogen. Jeg havde svært ved at komme igennem de første 150 til 200 sider af bogen på grund af det her identitetsproblem. Da Tess får muligheden for at starte hendes og Sebs forhold forfra, blev jeg nemlig meget hurtigt frustreret over hvor meget hun forsøgte at lave om på sig selv for at han ikke skal slå op med hende igen. Jeg fik næsten ondt i maven af at læse om, hvordan hun forsøger at tvinge sig selv til at lide ting, hun ved hun ikke kan lide, fordi han kan.

Samtidig støder Tess på en ny kurér på hendes arbejde ,som hun ender med at blive ret gode venner med og jeg ville faktisk have ønsket, at der havde været mere fokus på den del af historien lige fra starten. Det var helt klart den del af historien, jeg nød at læse mest, jeg både grinte og blev forarget og det gjorde mig bare glad at læse.

Karaktererne er virkelig velskrevne og bogens 400+ sider giver god plads til at gøre alle sidekaraktererne mindst lige så spændende som Tess selv, hvilket var med til at fastholde min opmærksomhed. Især var jeg ret vild med Tess’ veninde, som hun bor hos, og deres venskab, hvor man kan mærke, at de er der for hinanden selvom de irriterer hinanden samtidig. Og Tess’ ret vanvittige bedstefar, som måske, måske ikke har begyndende Alzheimers og det resulterer i både voldsomt skøre handlinger og en bagvedliggende skrøbelighed, der knuste mit hjerte.

En ny chance handler ikke kun om at Tess får en ny chance for at få et godt forhold til Seb, i mine øjne er det mere vigtigt, at den handler om at Tess får en ny chance for at være sig selv og for at turde realisere en drøm, hun ikke engang har været klar over at hun havde. Alexandra Potter skriver så levende karakterer og hun er ikke bange for at lade dem begå ret store fejl eller såre andre, også selv om de handler ud fra gode intentioner.

Jeg er virkelig glad for, at jeg har læst En ny chance og det er en bog, jeg har tænkt meget på siden jeg læste den. Selv om de første mange sider irriterede mig ret meget, så endte jeg med at være rigtig glad for den historie, Alexandra Potter har at fortælle. Plottet skrider forholdsvis hurtigt frem, men ikke uden at der er plads til tænksomme øjeblikke og rigtig mange forskellige følelser. Mest af alt elskede jeg karaktererne og de fungerede rigtig godt for mig. En ny chance er helt klar værd at læse og give tid, for jo mere jeg tænker over den, jo mere glad er jeg for at have læst Tess’ histore.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.