Nyt i reolen #1 ~ juni 2020

Jeg havde alle planer om, at jeg ikke skulle have så mange nye bøger i juni måned. Over de sidste par måneder har jeg købt mange flere nye bøger end jeg har gjort før og det var meningen, at jeg skulle holde igen og lade være med at bruge så mange penge. Men hvor det er gået okay med det sidste, er det alligevel blevet til en del nye bøger. I juni fik jeg 36 nye bøger, så det her indlæg bliver lidt halvlangt. Som altid linker jeg til bøgernes Goodreads’ sider, hvis man vil læse mere om, hvad de handler om.

Tre bøger på hvid baggrund. Den ene bog er lyserød med en række hvide papirhjerter på forsiden og blå tekst. Titlen er Kald det hvad du vil. De to andre bøger er mørkegrå og i den samme serie. På hver bog er der en piges ansigt, den ene er lyshåret, den anden har rødligt brunt hår. Bøgernes titler er Grå magi og Heksens storm.

Først lad os starte med anmeldereksemplarerne som jeg plejer. For et godt stykke tid sagde jeg ja, da Ulven og Uglen spurgte om jeg ville anmelde Heksens storm af Lene Krog, når den udkom. Derfor modtog jeg i juni en fin pakke med bogmærker, te og klistermærker, foruden to virkelig flotte bøger. I forbindelse med udgivelsen af bog to, har den første bog, Grå magi, fået en ny forside og jeg er vild med hvordan de ser ud sammen. Over de sidste par år er der kommet virkelig meget godt dansk fantasy, og jeg er så klar på mere.

Turbine Forlaget overraskede mig med en pakke, der indeholdt den nyeste bog af Brigid Kemmerer på dansk, Kald det hvad du vil. Jeg kender kun forfatteren fra hendes fantasyserie, så jeg glæder mig til at læse noget realisme fra hendes pen. Og jeg har ladet mig fortælle, at hun gør det rigtig godt.

Der er tre bøger på en hvid baggrund. Den første bog er mørkeblå i baggrunden og med rødorange mønster og tekst. Bogen hedder Incendiary. Den næste bog er lyserød i baggrunden og med en hvid slange, der snor sig omkring lyserøde roser. Bogen hedder Girl, Serpent, Thorn. Den sidste bog er rosa guld og med folie på forsiden. Bogen hedder The Court of Miracles.

Der er kommet gang i bøger fra bogbokse igen, langsomt men sikkert er de ved at have indhentet de forsinkelser, pandemien har forsaget. Jeg har modtaget en meget forsinket april boks med bogen Incendiary af Zoraida Córdova og maj boksen med Girl, Serpent, Thorn af Melissa Bashardoust, begge to fra FairyLoot. Sidstnævnte har jeg endda fået lavet en unboxing af her: Desert Dreams. Lige på falderebet af juni modtog jeg også månedens bog fra Illumicrate, den super flotte udgave af The Court of Miracles af Kester Grant.

En stak på ti bøger på en hvid baggrund. Ved siden af er en glaskrukke med lyserøde papirstykker. Bogtakken består af ti romance bøger, bl.a. Dublin Street serien, bøger af Melanie Harlow, Elle Kennedy og Sabrina Bowen.

For anden gang har jeg også fundet en hel del romancebøger i mit andet “Bilka book haul”. Tilbage i april købte jeg en lille stak og jeg vendte tilbage i juni for at finde flere. Det blev til en hel del. Først og fremmest de første 4 bøger i Dublin Street serien af Samtantha Young: Dublin Street, London Road, Jamaica Lane og India Place. Og de første to bøger, der er oversat i After We Fall-serien af Melanie Harlow, hvor Flamingo har afsløret af de snart udgiver endnu en oversættelse i den serie. Bøgerne er egentlig hhv. bog to og tre i serien, Da jeg faldt og Hvis du var min, og den sidste af de to har jeg tidligere hørt som lydbog jeg nød rigtig meget. Det blev også til yderligere to bøger af nok min yndlings romanceforfatter, Elle Kennedy og denne gang i samarbejde med Sabrina Bowen. De to bøger er de første i WAGs-serien: Bare en chance og Bliv her. Og til sidst de to enkeltstående bøger Hot Mess af Lucy Vine og Elsker, elsker ikke af Jennifer Weiner. Jeg er virkelig i humør til romance bøger og glæder mig til at dykke ned i den her stak.

To stakke af bøger på en hvid baggrund. Mellen stakkene ligger en glaskrukke med lyserøde papirstykker. Stakken til venstre består af fem tykke bøger af forfatteren Robin Hobb. Stakken til højre er en blandet stak af blandt andet historisk bøger, erindringer og YA mysterier.

Og her er så den egentlige grund til, at det blev til aå mange bøger i juni. Jeg var til noget bogudsalg/lagersalg i Arnold Buscks gamle lokaler i Rosengårdscenteret ikke bare én, men to gange. Og det blev til lidt af en stak, men jeg vil gerne indrømme, at jeg ikke begrænsede mig lige så meget som jeg måske ville have gjort, hvis der ikke havde været udsalg. Det blev til en hel del bøger af Robin Hobb, som er en ny forfatter for mig og jeg er allerede vild med hendes skrivestil. I nuværende stund er jeg næsten færdig med Farseer trilogien og de fem bøger, jeg har købt udgør den næste trilogi samt to-tredjedele af den næste trilogi igen. Det er noget af en stak, fordi alle bøgerne er over 500 sider, men I kan tro at jeg glæder mig. Jeg følger med i #elderlingalong, hvor vi snart skal til den næste trilogi, The Liveship Traders, som består af Ship of Magic, The Mad Ship og Ship of Destiny. Og den næste trilogi består blandt andet af The Golden Fool og Fool’s Fate.

Derudover fandt jeg en lille bog af Fredrik Backman, der hedder Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere og selvom den er meget kort, er jeg sikker på at den er lige så følelsesmæssigt rammende som hans andre bøger. Jeg blev ret glad, da jeg opdagede at de stadig havde både Barn af Besættelsen og Barn af Den kolde krig af Michael Müller, som er to bøger, jeg længere har villet læse. En lidt nyere bog på min radar er Emma Gad for hvide af Anna Neye, som så mange andre vil jeg gerne læse og lære mere om racisme både herhjemme og i udlandet og dette er blot en meget spæd start.

De sidste fire bøger fra udsalget er lidt en blandet stak, som består af historisk fiktion, hårdtslående YA om kronisk sygdom og vist nok også et mordmysterie og noget spændende fantasy om karakterer, der undslipper bøger. De fire bøger er The Mercies af Kiran Millwood Hargrave, The Weight of a Thousand Feathers af Brian Conaghan, The Furies af Katie Lowe og The Unlikely Escape of Uriah Heep af H. G. Parry.

Syv bøger på en hvis baggrund. bøgerne ligger spredt i et vilkårligt mønster.

Den sidste “sektion” af det her alt for stoe book haul er en blanding af random fund fra et little library i Jylland, en bog, jeg købte hos forlaget, et par stykker fra en private sælger, en ny og hyped serie og en længe ventet serieafslutning. Jeg har forskellige grunde til, at jeg valgte de her bøger og de er egentlig meget forskellige. How Long ‘Til Black Future Month? af N. K. Jemisin er en samling noveller, der er en blanding af science fiction, fantasy og det postapokalyptiske kaos, som vist også er at finde i hendes prisvindende science fiction serie Broken Earth. Så jeg har også købt den første bog i den serie, The Fifth Season, og hører simpelthen så meget godt om den at jeg ikke kan vente. Endelig blev den sjette og sidste bog i Sebastien de Castells Spellslinger-serie også udgivet i den paperback-udgave, der matcher dem jeg har. Jeg blev lidt overrasket da jeg fandt ud af at den her udgave af Crownbreaker er sort, for hardcoverudgaven er guldfarvet.

Jeg spottede lidt tilfældigt en privat sælger, der havde både It’s Kind of an Epic Love Story af Kacen Callender og Odd One Out af Nic Stone til salg. Og så skyndte jeg mig at slå til. Mindst lige så tilfældigt var det, da jeg stødte på En ny tid af Ida Jessen i et Little Library. Jeg ved ikke præcis hvad det var, der tiltrak mig ved bogen, men en del af mig er bare ret glad for at læse mere dansk litteratur. Og sidst, men ikke mindst, var jeg i Vejle med min kæreste en dag og endte med at smute forbi Byens forlag og fik købt Sofie Riis Endahls nyeste bog med hjem. Jeg elsker bøger, der leger med formatet og Undskyld men jeg har inden andre steder at gå hen er en roman kun skrevet i chatformat.

Denne her liste er blevet så lang, at jeg er imponeret, hvis nogen overhovedet har læst den til ende. Det er blevet til en meget stor stak nye bøger. For håbentlig bliver juli en god læsemåned, for jeg føler mig virkelig klar på at tackle denne her stak bøger.

36 bøger på en hvid baggrund. Bøgerne er stakket op i nogenlunde samme højde og er lidt blandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.