Solskin og læsetørke ~ Juni tilbageblik

Reklame: indeholder anmeldereksemplarer fra forlagene Palatium Books og NB Books.

Juni var lidt af en sær måned. Endnu en gang. For mig blev juni en måned, hvor jeg virkelig kunne mærke, hvordan alting omkring mig påvirkede mig meget og jeg endte med at holde en lidt uventet og uplanlagt pause fra bloggen. Der sker bare rigtigt meget og jeg kunne mærke hvor stresset jeg var over ting der sker i verden og i min omgangskreds. Men jeg føler mig klar til at vende tilbage med stakkevis af anmeldelser, for på trods af en manglende motivation, har jeg fået læst en pæn stak bøger i juni. Jeg endte med at læse 12 bøger, hvoraf den ene var en lydbog. Og faktisk har jeg næsten udelukkende læst bøger, jeg har givet 4 og 5 hjerter og derfor glæder jeg mig rigtig meget til at fortælle jer meget mere om mine læseoplevelser i mine anmeldelser.

I juni har jeg været med til at udforske litterære kort og kartografi, forsøgt at løse et mordmysterie på en kostskole og i 1920’ernes glamourøse New York, været på resortophold i Sverige og fulgt både mundskænke, riddersønner, pirater og prinsesser på farefulde og fantastiske rejser.

Jeg deltog i Make Your MythTaker-readathon og med alt, der foregår for tiden, valgte de at slække lidt på de regler de havde opstillet og tillod at man ændrede de bøger, man planlagde at læse. Derfor lykkedes det mig også at gennemføre begge mine “veje” og jeg blev både pirat og heks. Jeg håber, at det her readathon vender tilbage en dag, hvor der måske er bedre overskud til at man følger reglerne, men jeg glæder mig til at deltage mere i den oprindelige bogklub, Myth-Take.

Den første bog, jeg læste færdig i juni er også en ny absolut favorit. Jeg lyttede til Felix Ever After af Kacen Callender på Mofibo og det er den skønneste historie. Bogen følger Felix, der er sort og transgender og en fantastisk kunstner. Mens han og hans venner deltager i et sommerprogram på deres skole, bliver han offentligt “outed” i et udstilling, der bruger hans gamle billeder og navn. Det er en historie, hvor der er plads til at begå fejl, en historie der tackler store og forvirrede følelser, sætter ord på svære ting der aldrig holder op med at udvikle sig og en historie om at give sig selv lov til at elske sig selv. Det er en virkelig følsom historie, der ramte mig lige i hjertet og jeg håber, det er en bog alle vil samle op og læse. Det her helt sikkert en, jeg gerne vil have hjem til mit bibliotek.

Derefter gik jeg i gang med min læseliste til MakeYourMythTaker og selv om det tog lang tid, så var jeg virkelig glad for de to første bøger på hver af mine veje. All the Stars and Teeth af Adalyn Grace var en positiv overraskelse i og med at jeg ikke havde hørt ret meget om bogen på forhånd, men historien handler om det her kongerige bestående af øer, der mere eller mindre har hver deres magi. Det eneste jeg vidste, var at der er pirater og havfruer med i bogen, men der er så meget mere på spil. Det samme gælder Shadow of the Fox af Julie Kagawa. Bogen er inspireret af japansk mytologi og vi følger en pige, der er halvt menneske, halvt mytologisk ræv, en kitsune, som får til opgave at beskytte en gammel skriftrulle. Historien er hurtigt og det var let af leve mig ind i verdenen.

Jeg følte mig meget umotiveret, så det var lidt et sats, da jeg begyndte at læse i Forfatternes kort af Huw Lewis-Jones. Det er en samling af essays, der alle sammen handler om kort, tegning af kort, hvordan kartografi har udviklet sig, hvad kort betyder i bøger, hvordan et kort kan forankre historierer i virkeligheden og hvordan man kortlægger en fantasiverden. Og jeg nød det virkelig. Jeg har altid sagt, at jeg elsker kort i bøger og den her var på mange måder en bog lige efter mit hoved. Det var spændende at læse om tilblivelsen og effekten af mange forskellige kort og hele bogen var smukt illustreret med tegninger og billeder fra ende til at anden.

Poison Study af Maria V. Snyder er en forholdsvis gammel YA fantasybog, og man kan godt mærke, at der er sket meget inden for genren siden den blev skrevet. Men jeg synes faktisk, at den stadig holdt. Jeg nød bogen rigtig meget og jeg blev ret overrasket over, hvor meget det politiske spil fylder. Men jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne vil læse videre i serien, for Synder har skrevet en rigtig god bog, også selvom det har taget mig virkelig lang tid at samle den op.

Den næste bog, jeg læste, var Forglem mig ej af Gry Kappel Jensen og hold nu fast, den var god! Da jeg læste den første bog i serien, Roser og violer, var jeg meget imponeret over hvor godt der bliver balanceret mellem de fire hovedpersoner. Og det samme gælder for denne her bog. Fra start til slut var jeg helt opslugt af historien og den verden, forfatteren har skabt. Det her er virkelig god fantasy på dansk og jeg er spændt på, hvordan det hele ender.

Jeg havde meget svært ved at finde motivationen til at læse på det her tidspunkt og derfor besluttede jeg mig for at se lidt væk fra min læseliste og læse det, jeg var i humør til. Så det blev til tre romancebøger på to dage og jeg havde en fest med det. Alle tre bøger var også anmeldereksemplarer fra de respektive forlag og derfor føltes det ret godt at få læst dem og forhåbentligt snart anmelde dem alle sammen som jeg har lovet. Den første af de tre var Der går altid et tog til New York af Carey Heywood, der er den anden bog i Woodlake-serien og jeg tror, det er min favorit ind til videre. Bogen følger Asher og Paige og deres ret humoristiske, turbulente forhold. En af mine yndlingstroper i romance-bøger er “enemies to lovers” eller “dislike to lovers”, hvilket jeg fik masser af i den her bog og på den rigtig gode måde, hvor man ikke rigtig kan tale om had men mest af alt fordomme og det var rigtig godt skrevet. Jeg ved ikke rigtig, om man kan kalde Et lille skridt på vejen af Jenny Fagerlund en decideret romance, da bogen ikke rigtig handler om forholdet mellem hovedpersonen og hendes love interest før til sidst. I stedet er det en super sød historie om familie og jeg var vild med hvor meget den fokuserede på forholdet mellem mor og søn. Da jeg modtog bogen, beskrev jeg den som et kram i bogform og sådan havde jeg det også, da jeg læste den.

Den sidste bog jeg læste i den omgang var En ny chance af Alexandra Potter og det var lidt af en oplevelse. Bogen handler om, hvordan et lettere tilfældigt nytårsønske betyder at hovedpersonen får “slettet” sin fortid med sin ekskæreste og en ny chance for at få forholdet til at fungere. Og jeg var meget frustreret over, hvor umage et par det var. Heldigvis blev bogen bedre for mig og jeg endte med virkelig at være vild med den og den historie, den fortalte.

Jeg gik rigtig meget død i at læse The Well of Ascension af Brandon Sanderson, så jeg begyndte at skifte rundt på min læseliste og valgte at gå i gang med The Diviners af Libba Bray. Det her er endnu en af de bøger, jeg endte med at give fem hjerter og virkelig nød at læse. Historien foregår i 1920’ernes New York og vi følger en række karakterer med mystiske evner, der på en eller anden måde bliver viklet ind i en seriemorders planer. Jeg nød især at se hvordan de forskellige synsvinkler krydsede hinanden og gav et større billede. Og det her er endnu en serie, jeg er meget opsat på at læse videre i så snart som muligt.

En af de serier er Et varsel om Storm, og jeg har endelig fået læst den næste bog, Blodets sti af Tobias Stenbæk Bro. Bogen er fortsættelsen af Væddermændenes nat, der var en super vild læseoplevelse og jeg var ret spændt på, hvor denne her bogen ville tage historien. Jeg må indrømme, at den tog fusen på mig med nogle af de afsløringer, der kommer i bogen, men jeg var ret glad for at få svar på et af de store spørgsmål, jeg havde fra den første bog. Jeg ved at serien for nylig har skiftet forlag og jeg håber ikke, det betyder at jeg skal vente alt for længe på at finde ud af, hvad der sker næst!

På månedens næstsidste dag fik jeg mulighed for at hente en rigtig spændende bog på biblioteket, den tredje og sidste bog i Bjergtaget-trilogien Jordmassernes dronning af Sidsel Sander Mittet. Det er den sidste bog i Mittets voksenfantasy der blander folkeviser og myter om elvere med vores moderne verden og krydrer det med politiske intriger, forræderi og mærkelige profetier. Jordmassernes dronning rammer plet med afslutningen på serien og jeg kan næsten ikke vente med at se, hvilken unik fortælling, Sidsel Sander Mittet bringer på banen.

Og det var alle 12 bøger, jeg læste i juni. Læste du nogle gode bøger i løbet af måneden eller har du som mig også haft svært ved at finde motivationen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.