Nyt i reolen #2 ~ juli 2020

reklame: indeholder anmeldereksemplarer.

I juli fik jeg en række nye bøger fra forskellige steder eller af forskellige årsager. Men ikke nær så mange, so jeg har gjort i de seneste måneder og jeg håber på at kunne fastholde den her tendens, så jeg ikke bliver helt overvældet. Alligevel blev det til 29 bøger og faktisk er mange af dem købt brugt, hvilket egentligt ikke sker så tit for mig. Som sædvanlig vil jeg starte med de bøger, jeg fik tilsendt.

I juli modtog jeg kun et enkelt anmeldereksemplar, som jeg selv havde efterspurgt. Det er Fra dette øjeblik af Melanie Harlow. Dette er den tredje bog i serien, der er oversat til dansk, men bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Bogen er tilsendt fra Flamingo.

I juli var der ikke vildt mange bogbokse, der nåede frem, og den eneste er faktisk juni FairyLoot boksen. Temaet var A Different Kind of Magic og jeg har planer om at lave en fuld unboxing i weekenden. I boksen var der to bøger, et tidligt – og ufatteligt smukt – eksemplar af The Gilded Ones af Namina Forna, som både har farvede sider og guldfolie. Den anden bog var Forest of Souls af Lori M. Lee, der har stået på min ønskeliste i et stykke tid. Og så havde jeg forudbestilt FairyLoots utroligt flotte udgave af The Damned af Renée Ahdieh, der har lilla farvede sider der matcher forsiden ret godt. Bogen er fortsættelsen af The Beautiful, som er en blanding af historisk fantasy med vampyrer og en mordgåde.

Tilbage i juni måned bestilte jeg en mindre stak bøger hos BookDepository og dengang var det kun et par stykker, der kom frem. Jeg havde faktisk tænkt mig at tage kontakt til BD og skrive, de sidste aldrig var kommet frem, indtil PostNord pludselig leverede en helt stak pakker til mig med returadressen streget ud. Jeg gætter på at det har haft noget at gøre med sikkerhed i forbindelse med hele pandemisituationen, men jeg er ærligt talt bare glad for de faktisk kom frem. De bøger, jeg har ventet så længe på er to fantastisk smukke digtsamlinger nectar og soft magic af Upile Chisala. I løbet af de sidste par måneder har jeg virkelig forelsket mig på ny i digte og lyrik, og jeg vil gerne udvide min samling helt vildt. Det her er blot en start. Jeg modtog også endelig Tyler Johnson Was Here af Jay Coles og Intercepted af Alexa Martin, som jeg har haft liggende i min indkøbskurv virkelig længe. Tilbage i juni – og siden – begyndte jeg at tænke mere bevidst over hvilke bøger jeg køber, og hvor vigtigt det er selv at være opsøgende, når det kommer til de bøger der ikke får lige så meget omtale. Derfor valgte jeg at købe bøger, jeg allerede var interesseret i. Den sidste af dem er Love, Hate and Other Filters af Samira Ahmed. Jeg har for nyligt læst en af hendes andre bøger og hvor den var meget voldsomt og bearbejdede nogle kritiske, men også meget intense emner, tror jeg at denne her bog er lidt mindre intens i historien. Jeg glæder mig så meget til den.

Jeg er også begyndt at læse ret meget voksenfantasy og faldt over en privat sælger, der solgte de tre nederste bøger på billedet. Det er de første 3 bøger i den anden Mistborn serie af Brandon Sanderson og jeg er simpelthen så godt i gang med at læse mig igennem hele Cosmere, at jeg vidste jeg ville slå til. De tre bøger er The Alloy of Law, Shadows of Self og The Bands of Mourning. Fra hvad jeg ved, foregår denne her serie i samme verden som den første Mistborn-trilogi, men denne her serie foregår nogle hundrede år senere. De tre andre bøger er købt nye og er igen nogen, jeg har overvejet at købe i et stykke tid. Det drejer sig om The Bear and the Nightingale af Katherine Arden, som er inspireret af russisk mytologi og folklore, The Bone Season af Samantha Shannon, den førstebog i en længere serie om clairvoyance og endeligt The City of Brass af S. A. Chakraborty, en fantasy der delvist foregår i oldtidens Egypten.

Men i juli var mit helt store projekt nogle små bøger. Jeg har brugt ret lang tid på at sidde og søge på forskellige websites for at se, om jeg kunne færdiggøre min samling af Little Black Classics fra Penguin. De fleste af dem er faktisk på BookDepository, men af en eller anden grund er de steget ret voldsomt i pris i forhold til da jeg først fandt dem. Så jeg har ledt efter alternativer og takket være en hjemmeside, der helt bogstavligt hedder ”book finder” er det lykkedes mig at finde 12 af dem, jeg manglede. De er så meget forskelligt her i form af essays, nogle noveller, digte, skuespil og biografier.

Fik eller købte du nogle gode bøger i juli?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.