Følg med i mit læsedøgn ~ Dewey 24 timers readathon 2020

Dette indlæg opdateres løbende indtil i morgen kl. 14.

Reklame: bøger markeret med * er anmeldereksemplarer.

10:44

Så er det blevet tid igen. Og jeg føler mig mærkeligt uforberedt denne her gang. Jeg har ikke lavet vildt meget forberedelse, hverken af snacks eller læsestak og jeg tror i det hele taget min deltagelse bliver ret lowkey. Men jeg kommer sikkert til at læse en masse.

Nu har jeg fået morgenmad og gjort mig klar til dagen. Inden klokken bliver 14, har jeg et par gøremål jeg skal have ordnet, så jeg farer lidt rundt og prøver at få styr på mig selv. Mine læseplaner er meget vage, jeg har 2 stakke af bøger – den ene er “spooky” bøger om alt fra hekse og det okkulte til mordgåder og den anden er mine ulæste anmeldereksemplarer. Min plan er sådan set bare at vælge mere eller mindre tilfældigt fra de to stakke alt efter humør. Til de sene nattetimer har jeg fundet korte bøger frem.

Men jeg må hellere få gjort de sidste ting klar.

14:02

Så gik startskuddet! Jeg har fået en sen frokost, har kigget lidt rundt på Instagram og fået købt noget kage til senere. Så nu er det tid til at læse. Jeg har valgt at min første bog bliver The Court of Miracles af Kester Grant. Bogen har jeg fået i en Illumicrate boks tidligere på året og den skulle efter sigende være inspireret af Les Misérable. Jeg skal også på et tidspunkt få taget nogle billeder undervejs, både at de bøger jeg læser og andet spændende gøgl, men nu vil jeg dykke ned i min første bog.

Antal sider læst: 0.
Antal bøger læst: 0.

17:20

Så blev jeg færdig med The Court of Miracles og jeg må indrømme, at jeg nød den i fulde drag. Jeg har altid været ret glad for Les Mis og jeg nød at opleve den alternative fortælling. Ganske vist er der flere forskelle end der er ligheder, men jeg kunne virkelig godt lide den måde, Kester Grant tog nogle f mine yndlingspersoner og gav dem en fantastisk historie.

Lige nu drikker jeg en kop genopvarmet te, fordi selvfølgelig glemte jeg alt om den, mens jeg læste. Og så tror jeg, at jeg vil gå i gang med den næste bog og måske nå at læse den færdig, inden vi skal spise. Jeg regner med at den næste bog, jeg går i gang med, bliver *Sådan er et altid af Laurie Frankel, som jeg har hørt mange gode ting om på det sidste.

Antal sider læst: 464.
Antal bøger læst: 1.

21:05

Det er blevet mørkt udenfor og tiden går uvirkeligt hurtigt. Jeg har fået spist aftensmad sammen med kæresten og forsøger ikke at lade mig distrahere for meget af at der er CS:GO på fjernsynet. Og så er jeg blevet færdig med *Sådan er det altid. Jeg elskede at læse denne her historie, om en familie og en stor hemmelighed, et barn der kæmper med sin kønsidentitet og hvordan man som forældre kan have svært ved at finde det rigtige svar i et svær situation. Jeg kan ikke sige noget om, hvorvidt det er god eller dårlig repræsentation, men jeg fandt historien både rørende og tankevækkende.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg vil læse nu og jeg tror, at valget enten falder på endnu en “spooky” bog fra en bogboks bare for at variere det en smule.

Antal sider læst: 870.
Antal bøger læst: 2.

23:39

Wow! Jeg har netop vendt den sidste side min tredje bog og det var en virkelig god læseoplevelse. Jeg endte med at vælge The Beautiful af Renée Ahdieh, som er en historisk fantasy/mord mysterie. Jeg var totalt opslugt af skrivestilen og atmosfæren og fløj igennem bogen på ingen tid.

Nu er der ved at være stille i lejligheden, min kæreste er gået i seng og jeg overvejer, hvad jeg skal læse næst.

På det her tidspunkt af readathon’et, vil heg helst læse kortere bøger. Og til det har jeg udvalgt en hel stak af forskellige bøger fra Penguins Little Black Classics samling samt Penguin Modern Mini (de mintgrønne). I hvert fald kunne jeg godt tænke mig at læse The Missing Girl af Shirley Jackson, men stakken er stor og jeg regner ikke med at nå mere end en håndfuld, før jeg vil sove. Men nu får vi at se, på nuværende tidspunkt er jeg stadig ikke træt, men fuld af læselyst.

Antal sider læst: 1.302.

Antal bøger læst: 3.

01:30

Nå, nu kan jeg altså ikke trække den længere. Jeg er for træt til at læse videre lige nu. Det blev til tre af de små bøger, der alle sammen endte med at få tre hjerter af forskellige årsager. Men jeg kunne på sin vis godt lide dem – for det meste.

De tre bøger, keg fik læst, er alle sammen fra Penguins Modern Mini serie, og jeg forsøgte også at gå i gang med en fjerde af de korte bøger, men jeg kan mærke, at jeg slet ikke kan koncentrere mig om ordene.

De tre jeg fik læst er The Missing Girl af Shirley Jackson, The Breakthrough af Daphne du Maurier og The Legend of the Sleepers af Danilo Kiš. På sin vis spændende noveller, men desværre fejede ingen af dem benene væk under mig.

Godnat for nu – jeg glæder mig til flere timers læsning efter noget søvn!

Antal side læst: 1.467.

Antal bøger læst: 6.

07:15

Godmorgen! Jeg føler mig helt frisk og veludhvilet, uret er blevet stillet en time tilbage og jeg har sovet rigtig dejligt. Nu er det lige tid til en kop te og noget morgenmad, inden læsningen går i gang igen.

Antal sider læst: 1.467.

Antal bøger læst: 6.

07:41

Efter lidt morgenmad, er jeg igen klar til at læse. Jeg har sat mig i min stol iført nattøj og et tæppe, tekoppen er på bordet (forhåbentlig glemmer jeg den ikke denne her gang) og jeg er parat til bare at hygge mig igennem de sidste timer.

Min første bog her til morgen bliver Two Can Keep a Secret af Karen M. McManus. Jeg har læst hendes første bog, men var ikke videre begejstret for den. Hendes skrivestil og måde at fortælle en histore på kunne jeg dog godt lide og jeg er ret spændt på både denne her og hendes næste bog, der udkommer snart.

Antal sider læst: 1.467

Antal bøger læst: 6.

10:28

Så blev jeg færdig med Two Can Keep a Secret og jeg kunne lide den meget bedre end One of Us is Lying. Nu er jeg i humør til flere mordgåder og derfor har jeg besluttet mig for at læse Jackaby af William Ritter. Jeg kan ikke forklare, hvor følelsen kommer fra, men den giver mig et indtryk af en blanding mellem Stalking Jack the Ripper af Kerri Maniscalco og Sherlock Holmes.

Jeg nyder virkelig læsningen denne her gang og hele det at tage mig tid til at prioritere læsningen så højt. Men jeg er også glad for at jeg fik sovet!

Antal sider læst: 1.794.

Antal bøger læst: 7.

12:06

Jeg har virkelig heldet med mig til det her readathon, alle bøgerne har været rigtig gode læseoplevelser ind til videre. Min fornemmelse før jeg gik i gang var ikke helt præcis og Jackaby er måske i virkeligheden mere en slags fantasy Sherlock Holmes, men så alligevel ikke. Det handler om overnaturlige væsner i en verden det ikke tror på dem, og Jackaby er ikke ligefrem en Sherlock Holmes lignende figur. Alt i alt nød jeg faktisk bogen rigtig meget.

Der er ikke mange timer tilbage af readathon’et, men jeg vil alligevel påbegynde min næste bog og så må vi om jeg får læst den færdig. Jeg tror, jeg vil læse *En sang til Hedda af Annika Estassy, som skulle være en feel good bog med lidt julestemning. Lige hvad jeg er i humør til nu.

Antal sider læst: 2.114.

Antal bøger læst: 8.

14:21

Okay, så måske er det lidt snyd, men jeg fortsatte altså bare med at læse til jeg var færdig med min sidste bog. Sådan er det nu engang. *En sang til Hedda var en virkelig fin bog at slutte af på og i det hele taget har det være et dejligt readathon.

Antal sider læst: 2.416.

Antal bøger læst: 9.

Bøgerne, jeg fik læst:

  • The Court of Miracles ❤️❤️❤️❤️
  • *Sådan er det altid ❤️❤️❤️❤️
  • The Beautiful ❤️❤️❤️❤️
  • The Breakthrough ❤️❤️❤️
  • The Missing Girl ❤️❤️❤️
  • The Legend of the Sleepers ❤️❤️
  • Two Can Keep a Secret ❤️❤️❤️❤️
  • Jackaby ❤️❤️❤️❤️
  • *En sang til Hedda ❤️❤️❤️❤️

Og som altid; rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.