Nyt i reolen #4 ~ september 2020

reklame: indeholder anmeldereksemplarer fra Palatium Books, DreamLitt og Forlaget Klippe.

I september var det tid til årets Fantasyfestival – online udgave. Og jeg havde på forhånd lavet mig en liste over titler, som jeg var interesseret i. Og som man måske vil finde ud af i dette indlæg, så havde mange forlag virkelig gode tilbud i anledning af festivalen, så det blev til en ret stor stak nye bøger og rigtig meget dansk fantasy. Det blev til 20 nye bøger i løbet af september og som altid vil jeg dele indlægget lidt op og starte med de bøger, jeg er blevet tilsendt af forlag og forfattere.

Jeg modtog en lidt større stak anmeldereksemplarer i september. Den første af dem var Drageægget af C. G. Valentin, som er den første bog i en nye fantasyserie. Jeg var solgt allerede da jeg hørte, der er drager med, da det er et kæmpe buzzword for mig. Som en overraskelse lige efter Fantasyfestival ankom Lysets vogter af Marie-Louise Rønning, den tredje og sidste bog i Skaberens våben. Jeg elskede de første to bøger, Tusmørkebørn og Mørkets sangfugl, og har ventet spændt på denne her konklusion.

Og fra Palatium Books har jeg modtaget tre bøger, der lyder vildt fantastiske. Den første er Hjem til stjernerne af Carey Heywood, den tredje bog i Woodlake-serien efter Et rigtigt håndværkertilbud og Der går altid et tog til New York, og denne gang følger vi søsteren Abby. Jeg har også modtaget årets første “julestemning” bog, En sang til Hedda af Annika Estassy. Jeg elsker julebøger og jeg kan virkelig godt lide den small-town vibe jeg får af denne her bog. Lidt på samme måde har jeg det med Dig og alt derefter af Ginger Scott. Jeg tror ender med at maratonlæse en hel stak skønne romance historier.

Den eneste bogboks-bog, der ankom i september var Illumicrates september bog The Space Between Worlds af Micaiah Johnson. Det er en sci-fi for voksne med parallelle verdener og muligheden for at rejse imellem dem. Det er faktisk alt jeg ved, men jeg er virkelig spændt på, hvad det medfører.

De eneste bøger, jeg købte ud over Fantasyfestival-købene er disse tre. Jeg har længe ledt efter en udgave af Middlegame af Seanan McGuire, endnu en sci-fi for voksne. Bogen handler om to tvillinger, der har mere eller mindre overnaturlige evner og en mand, der vil være guddommelig. Ninth House af Leigh Bardugo er en urban fantasy og det meget populære “dark academia” med en form for mordmysterie på Yale Universitet og hemmelige loger og lignende. Jeg har ret store forventninger til bogen. Få dage efter festival-ugen var slut, havde Tellerup forpremiere på en af de bøger, jeg var ret ærgerlig over at jeg ikke kunne få i den foregående uge. Men jeg fik alligevel muligheden for at få Ingeborgs fortælling, den første bog i Asgårds døtre serien af Sidel Katirne Slej. Nordisk mytologi er endnu et af mine buzzwords, så denne her har jeg glædet mig meget til.

Og så fik jeg købt hele 11 bøger hjem under årets Fantasyfestival. For næsten alle de bøger gælder det at de enten er fortsættelser på serier, jeg er i gang med eller begyndelsen på nye serier. Så derfor lister jeg dem egentlig bare ret kort herunder. Der er dog en enkelt undtagelse og det er Lugnasad af K. L. Berger, der fik forpremiere under festivalen og er en enkeltstående dark fantasy inspireret af keltisk mytologi.

Fortsættelser af serier:
Bjergtaget 3 – Jordmassernes dronning af Sidsel Sander Mittet, bog tre ud af tre i Bjergtaget trilogien.
Sjæleoffer af Henriette Hesselholdt, bog tre ud af fire i Gudernes krig serien.
Elementkrigen af Julie Midgaard, bog tre ud af fire i Sprækken til Luscuro serien.
Slægternes fejde af Line Wenzel, bog tre uf af tre i Mindelandet trilogien.

Starten på nye serier:
Blodarv af Heidi Wigger Klaris , bog et i Sort måne trilogien, der fik forpremiere under festivalen.
Beskytteren af Synne Kirstine Eriksen, bog et i De tre tyste trilogien.
I døden og videre af Jakob Kokkedal, bog et i Den trofaste bror serien.
Mørkets søn af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl, bog et i Mørkets søn trilogien.
Inkarnation af Pernille L. Stenby, bog et i Mestenes serien.
Sumpbaronens rejse af Christina E. Ebbesen, bog et i Til Aretz’ Ende serien.

Fik du nogle nye bøger i september? Og deltog du i nogen af de mange arrangementer til årets Fantsyfestival?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.