Et meget forsinkelt september tilbageblik

Reklame: indlægget indeholder anmeldereksemplarer fra Flamingo og Turbine Forlaget.

Øj, det her indlæg er godt nok blevet lidt forsinket. Jeg synes det her pr bliver ved med at smide skruebolde efter mig. Men september var faktisk en rigtig god læsemåned og jeg havde det simpelthen sjovt med at deltage i Beccas Bookoplathon. Jeg rykkede en lille smule rundt på nogen af de bøger, jeg i første omgang havde udvalgt til de terningeslag jeg fik, men jeg fik gennemført næsten alle udfordringerne. Den sidste Buzzwordathon fandt sted med ordene “nat” og “night”. Og så fortsatte #elderlingalong med den næste trilogi og jeg fik læst en masse Brandon Sanderson i forbindelse med #stormlightreadathon. #TolkienAlong startede med en genlæsning af Hobbitten og jeg glæder mig til at fortsætte.

I september blev det til 19 bøger og generelt en god læsemåned.

*Fra dette øjeblik af Melanie Harlow. 4 hjerter. Denne her bog var lidt en speciel læseoplevelse, hvor jeg virkelig godt kunne lide “the main couple”, de havde en skøn kemi og passede ret godt sammen. Men jeg synes at det var ret grænseoverskridende at de tidligere havde været svoger og svigerinde, og selv om jeg synes historien var sød, efterlod jeg den alligevel med en underlig følelse. Bogen gjaldt for den planlagte “en bog der foregår i nutiden” til Bookoplathon.

Tunnel of Bones af Victoria Schwab. 3 hjerter. Dette er fortsættelsen til City of Ghosts, der handler om Cassidy der efter en nærdødsoplevelse kan se spøgelser – og nå ka, hendes forældre skal igang med at lave et tv show om spøgelser og spøgelsesjægere. Jeg kan normalt rigtig godt lide Schwabs skrivestil, men jeg tror ikke at denne her serie er for mig. Og så bliver jeg hurtigt meget, meget træt af alle Harry Potter referencerne. Bogen gjaldt for den planlagte “en middle grade” til Bookoplathon.

The Shadows Between Us af Tricia Levenseller. 2 hjerter. Denne her bog lovede mig en fantastisk, mørk romance mellem en pige og “the Demon King”. Men han virkede totalt kedelig og meget menneskelig og jeg kedede mig bravt igennem hele bogen. Jeg tror faktisk at den led under at den var så kort, for keg følte jeg hele tiden fik fortalt hvordan hovedpersonen var så anderledes, så skandaløs og så videre, men jeg så det desværre aldrig. Bogen gjaldt for den planlagte “Twitter afstemning” til Bookoplathon.

*Kald det hvad du vil af Brigid Kemmerer. 3 hjerter. Jeg glædede mig meget til at læse noget realisme fra Kemmerers side, men jeg tror umiddelbart ikke at det her er en forfatter for mig. Historien var usammenhængende og selv om jeg prøvede havde jeg svært ved at forstå karakterernes motivationer. Jeg ville rigtig gerne have set mere af deres forhold til deres respektive familier udforsket og måske lidt mindre drama. På mange måder er det en bog, der var gennemsnitlig og som jeg ikke har tænkt meget på siden. Bogen gjaldt for den planlagte “Oversat” til Bookoplathon.

Girl, Serpent, Thorn af Melissa Bashardoust. 5 hjerter. Denne her bog var på mange måder lige præcis det lidt dystre og makabre fantasy/eventyr, jeg håbede på. Det føltes virkelig som at læse et eventyr, et af de gamle klassiske med væsentligt grummere indhold end vi genfortæller dem i dag. Jeg var totalt opslugt af stemningen og fortællingen og det er helt klar en bog, jeg vil læse igen. Bogen gjaldt for den planlagte “standalone” til Bookoplathon.

The Starless Sea af Erin Morgenstern. 3 hjerter. Denne her bog var så hypet op og jeg var meget spændt på, hvad den ville bringe mig. Men desværre fik jeg kun meningsløs (men flotte) metaforer og en bog der virkede som om det var glemt at den skulle have en slutning. Jeg nød den måde bogen var bygget op på med skiftende vinkler og glimt fra den mystiske bog, hovedpersonen finder. Men jeg synes aldrig plottet bevægede g nogen steder hen og slutning skuffede mig ret meget. Bogen gjaldt for dem planlagte “standalone” til Bookoplathon.

Warbreaker af Brandon Sanderson. 4 hjerter. Jeg smed mest af alt denne her bog ind i min læsning, fordi jeg var blevet fortalt at det var en god en at læse før man læste Stormlight Archives. Og det kan måske godt være. Men jeg nød faktisk bogen på dens egne præmisser og jeg tror, den vil være et godt sted at starte for nye læsere af Sandersons enorme univers. Magisystemet var en smule forvirrende, men plottet var medrivende og jeg kom til at holde af alle karaktererne.

Angel Mage af Garth Nix. 3 hjerter. Denne her bog føltes virkelig som en kærlighedserklæring til De tre musketerer, i hvert fald er bogen meget tydeligt inspireret af den klassiske roman, dog med nogle fantasyelementer drysset ud over. Jeg var vild med alle de små og store hints til Dumas, men i sidste ende var det ikke den overvældende læseoplevelse, jeg troede det ville være. Bogen gjaldt for den planlagte “500+ sider” til Bookoplathon.

The Gilded Ones af Namina Forna. 5 hjerter. Denne her bog udkommer først til foråret 2021 og jeg håber, den gør kæmpestore bølger. Det var sådan en atmosfærisk og altopslugende læseoplevelse. Jeg glæder mig til at alle kan læse den. Bogen gjaldt for den planlagte “chance kort” til Bookoplathon.

Monsun af stjerner af Katrine Williams. 2 stjerner. Ebog fra biblioteket! Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men jeg blev desværre ret skuffet over den her bog. Jeg kunne virkelig godt lide ideen om reinkarnation og astronomien, men jeg tror måske at historien ville have haft godt af lidt mere redigering. I hvert fald blev jeg ofte meget forvirret over de pludselige skift af fortæller og tid og sted, og i stedet for at give mig en følelse af helhed, føltes det kaotisk. Bogen gjaldt for det planlagte “ebog eller lydbog” til Bookoplathon.

The Way of Kings part one af Brandon Sanderson. 5 hjerter. Jeg har glædet mig til den her serie længe. I år har jeg fået læst rigtig, rigtig meget Sanderson, men jeg har hele tiden hørt at denne her serie er hans bedste. Det lægger også stærkt ud med en masse karakterer og en verden, man lige skal orientere sig i. Bogen er i de britiske paperbacks delt i to, men jeg har valgt at give dem den samme bedømmelse, da det giver mest mening i mit hoved. Her i del set får vi naturligt nok mest opbygning af verdenen og etablering af karaktererne, men det gøres fantastisk.

The Midnight Lie af Marie Rutkowski. 3 hjerter. Endnu en ret middelmådig læseoplevelse. Jeg var virkelig hooked på denne her bog optil omkring 80% inde i den. Og så begyndte det at blive lidt underligt og det var som om bogens slutning stak i en helt anden retning end resten af bogen gjorde. Og det ærgrede mig, for jeg kunne faktisk godt lide den verden der blev sat op. En del af mig håber, der kommer en efterfølger der kan forklare slutningen, men jeg ved ikke om jeg husker at læse den. Bogen blev læst som en del af Buzzwordathon.

Nattergalen og rosen og sfinxen uden hemmeligheder af Oscar Wilde. 4 hjerter. Jeg elskede den første novelle i den her lille bog og den måde Wilde skriver på. Historien er kort, men spækket med symbolik og underliggende mening på bedste vis. Bogen blev læst som en del af Buzzwordathon.

Piers of the Homeless Night af Jack Kerouac. 3 hjerter. Umiddelbart var denne her novelle eller essay eller hvad det nu var det skulle forestille at være, ikke lige noget for mig. Jeg kunne godt følge historien om hvordan fortælleren rejser rundt, men der var ikke nogen rød tråd at opspore og jeg er stadig i tvivl hvad meningen var. Bogen blev læst som en del af Buzzwordathon.

The Hobbit af J. R. R. Tolkien. 5 hjerter. En genlæsning for jeg ved ikke hvilken gang og jeg elsker den stadigvæk. Hvor Ringenes Herre kan være tung og meget beskrivende, kan man mærke at den her bog er skrevet til børn. Der er tilpas med farverige beskrivelser af finurlige personer og masser af spændende oplevelser på rejsen. Jeg knuselsker den virkelig.

The Way of Kings part two af Brandon Sanderson. 5 hjerter. Denne her anden halvdel har mere fokus på at sætte karaktererne op og udforske de meget forskellige positioner, de er i. Jeg var helt opslugt af verdenen og hvordan det hele når op i en højere enhed til at kickstarte denne 10 bogs serie. Jeg tror det er det største af Sandersons Cosmere “universer” og det kan man mærke. Der er meget, jeg ikke ved eller forstår endnu og jeg er så klar på at læse videre.

Gods of Jade and Shadow af Silvia Moreno-Garcia. 5 hjerter. Denne her varme og atmosfæriske fantasyfortælling føltes næsten som et eventyr eller en myte i sig selv. De forskellige guder og mytiske figurer er mig ikke bekendt, men jeg følte jeg forstod dem igennem forfatterens beskrivelser. Det var umuligt at lægge bogen fra mig og bogen levede op til alle mine forventninger. Bogen overtog for “5 stjerne forudsigelse” til Bookoplathon.

Ship of Magic af Robin Hobb. 4 hjerter. Denne massive 800+ sider bog hørte jeg som lydbog igennem hele måneden. Og det tog lang tid fordi der er mange forskellige karakterer at sætte op og vi springer meget frem og tilbage. Jeg synes umiddelbart bedre om den end jeg gjorde Farseer-trilogien, men jeg følte også at plottet var meget forudsigeligt hen mod slutningen. Jeg holder en lille pause og fortsætter serien i november.

Eight Will Fall af Sarah Harian. 3 hjerter. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig med den her bog, men det var ikke det jeg fik. Der var faktisk ikke meget science fiction over bogen, sådan som jeg havde troet. Derimod er det helt klart en fantasyroman med faldne guder, tyranniske herskere og fascinerende magi. Men plottet fangede mig bare slet ikke.

Og det var alt jeg læste i september. Læste du nogle gode bøger i den måde?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.