Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Den pige jeg var.
Forfatter: Ginger Scott.
Serie: McConnell #3.
Oversætter: Mette Wigh Tvermoes.
Udgivet af: Palatium Books i 2020, først udgivet i 2015 med titlen The Girl I Was Before.
Sidetal: 382 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Læs min anmeldelse af den foregående bog i serien her: Dig og alt derefter.
“I morgen vil hun vende tilbage til at være pigen i en hjemmelavet film, der er optaget og delt på nettet mod hendes vilje og med en arrogant, selvcentreret ekskæreste. I aften vil hun nyde, at der faktisk findes søde fyre. Og måske vil hun nyde, at hun er småforelsket – småforelsket i en fyr, som hun under ingen omstændigheder vil komme sammen med i virkeligheden – men alligevel småforelsket.” 18-årige Paige Owens har altid været egoistisk og hjerteløs og kun datet fyre, der kunne forbedre hendes position. Men hun sætter alt på spil for at hjælpe sin søster. Og da hun møder den fire år ældre Houston Orr, der er hendes diametrale modsætning og altid sætter hensynet til andre før sig selv, må Paige til at vælge, hvem hun vil være – og om hun tør lukke kærligheden ind i sit hjerte med alt, hvad det fører med sig.
4 ting, jeg godt kunne lide ved Den pige jeg var:
- Endelig følger vi Paige.
- Heppede så længe på Paige og Houston.
- Mere fokus på videreudvikling af Paige og Cass’ forhold.
- Man behøver ikke altid have svaret på hvem man er, eller være den samme.
Jeg var faktisk enormt spændt på den her bog. For Paige er en karakter, vi har set noget til sporadisk igennem de to første bøger i serien og det har ikke altid været lige positivt. Men især i Dig og alt derefter begyndte jeg at spekulere mere over, hvem Paige egentlig er, når hun ikke bare er Cass’ til tider ret lede søster. Og derfor glædede jeg mig til at læse hendes egen historie og lære Paige bedre at kende.
Hvilket kan lyde ironisk, for Paige er slet ikke selv sikker på hvem hun er. Da vi møder hende i starten af Den pige jeg var, er Paiges liv meget forandret. Hun er ikke kun flyttet fra Rowe og Cass, men er nu også fraflyttet det søsterskabshus, hun boede i. Og den flytning får vendt op og ned på hendes liv, for ved lidt af et tilfælde flytter hun ind hos Houston. Han er hendes diamentrale modsætning, hvor hun er forkælet og lidt af en mean girl, er Houston en oprigtigt sød fyr, studerende og hårdtarbejdende og med et ansvar på sine skuldre, han ikke kan løbe fra.
Det er helt klart at deres forhold har sine udfordringer, men de er også så gode sammen. Det er et af de forhold i bøger, hvor man tænker at det burde ikke kunne fungere, men efterhånden som Paige tør kaste sig ud i det, så fungerer det. Jeg kunne virkelig godt lide at Paige fik sin egen bog og at jeg som læser fik mulighed for at lære hende så meget bedre at kende. Der er noget over den måde, Ginger Scott fortæller hendes historie på, der er sårbart og ægte og jeg slugte det råt.
Ind til videre tror jeg at det her er min favorit i serien og jeg skal helt klart læse mere af Ginger Scott. Den pige jeg var er et godt eksempel på en college-romance, som har meget mere at byde på. På mange måder mindede bogen mig om min kærlighed til Elle Kennedy’s Off-Campus serie, selvom de er ret forskellige i handling. Det er mere stemningen og ikke mindst de skønne karakterer, der går lige i hjertet på mig.
Den pige jeg var er en læseoplevelse, man ikke må gå slip af, hvis man også er til historier fuld af følelser, karakterer der begår fejl og tør indrømme det. Jeg lod mig opsluge af Ginger Scotts fortællestil og karakterarbejde. Der er et par trigger warnings i forbindelse med den her bog, som jeg vil nævne, blandt andet hævnporno, dødsfald (før bogen starter), og mobning. Det er ikke dem alle sammen, men disse har stor betydning for plottet.
Tematisk handler bogen ikke kun om romantik, men om alt der har betydning når man er ung. Det er ikke bare en kærlighedshistorie for teenagere, men en fortælling der rummer rigtig meget om identitet, søskendeforhold, at gå efter ens ambitioner og meget mere. Ginger Scott har det hele og det er skrevet så ægte, så levende. Det er en læseoplevelse, jeg stadigvæk tænker på.
Hvis du er til historier om at finde sig selv, om at være ung og have troen på sig selv, historier om forhold, både romantisk og familiære eller historier om livet, så er Den pige jeg var en bog for sig og hele McConnell-serien.
Og som altid; rigtig god læselyst!