Dig og alt derefter af Ginger Scott

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Dig og alt derefter.
Forfatter: Ginger Scott.
Serie: McConnell #2.
Oversætter: K. L. Berger og Claus Lund Rosenkilde.
Udgivet af: Palatium Books i 2020, først udgivet i 2014 med titlen You and Everything After.
Sidetal: 321 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget.

Cass Owens er fast besluttet på at lægge sit gamle liv bag sig. Hun har ry for at være løs på tråden og er kendt som engangsknaldet, diagnosen og en, man har medlidenhed med … Men alt det gemmer hun af vejen, da hun begynder på college. Her møder hun Ty Preeter, og hendes nye liv tegner til at blive perfekt. Ty ved, hvordan det er at være anderledes og han ser hende som Cass – og kun Cass. Det føles godt. Men kan man bare lægge fortiden bag sig? Cass bliver indhentet af sit gamle jeg og bliver nødt til at træde i karakter og tage kampen med fortidens spøgelser op. I hvert fald, hvis hun skal gøre sig håb om en fremtid. Cass må gøre op med sig selv, hvem der egentlig skriver hendes historie. Hende selv – eller dem, der elsker hende.

4 ting, jeg godt kunne lide ved Dig og alt derefter:

  • Cass Owen er en skøn hovedperson at følge. Jeg var måske ikke altid enig i hendes beslutninger, men jeg beundrede hendes vilje under alle omstændigheder.
  • Historien balancerer fint mellem fokus på det romantiske forhold og Cass’ forhold til familien.
  • Cass’ helbredsproblemer. Jeg kan ikke sige hvor præcis eller god repræsentationen er, men jeg bliver glad for at se det i litteraturen, både som fokus men også som blot en af mange sider af karaktererne.
  • Kemien mellem Ty og Cass.

På trods af at Dig og alt derefter er bog to i en serie, er det den første jeg havde lyst til at læse. Måske er det ved at være en ret stor trend i genren, at bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. I det her tilfælde har det gjort mig mere nysgerrig på den første bog også.

Jeg havde end forventning om, at  det ville være en romance lidt i stil med Elle Kennedys bøger og det må jeg sige, at jeg også fik.   Dig og alt derefter er en god blanding af store livsøjeblikke, problemer og romantik, og jeg forelskede mig lidt i Ginger Scotts skrivestil.

Det kan være svært at sige noget om skrivestilen i en oversættelse, men jeg havde en fornemmelse af at teksten var meget loyalt oversat. Ginger Scott skriver ikke kompliceret eller særligt beskrivende, men det behøves heller ikke for at historien gør indtryk på en. Men jeg læste Dig og alt derefter, fik jeg en følelse af at jeg virkelig gerne vil møde karaktererne i virkeligheden.

Før jeg gik i gang, vidste jeg at den næste bog ville handle om Cass’ søster Paige, men i Dig og alt derefter har de et meget kompliceret forhold, så det næsten gjorde helt ondt at læse om. Deres forhold går meget frem og tilbage, nogle gange gør de nærmest ondskabsfulde ting over for hinanden, og andre gange er de forenet i en så overdreven prank war at jeg grinte højt. Samtidig følger vi Ty og Cass’ langsomt blomstrende forhold. Det ærgrede mig lidt at der var disse to forskellige spor i historien, for det føltes ikke altid som om de fik lige meget plads. Selvfølgelig er der nok en grund til det, eftersom Paige også får sin egen bog, men det fik nogle gange historien til at føles lidt skæv.

Der er ingen tvivl om at Cass er en karakter, jeg tænker meget på, selv efter jeg har læst bogen færdig. Det er ikke så tit at jeg støder på en karakter, som jeg er så uenig med, men som jeg alligevel holder så meget af. Cass er ikke kun en pige med et fysisk handicap, der berøver hende en frihed, jeg fandt mig selv konstant berørt af hendes vilje og personlighed, hendes voksende selvtillid.

Dig og alt derefter er en skøn historie, hvis styrke er dens karakterer. Der er den slags historie, der langsomt, men sikkert optager plads i mine tanker, og jeg ved det er en historie, jeg vil vende tilbage til igen. Tematisk er der så meget at komme efter i en relativt kort historie, og jeg har en følelse af at det er en masse at lære af det. Ginger Scott har skrevet en historie, jeg ikke kan glemme. Karakterer, der har sat sig fast i mine tanker.

Dig og alt derefter er en romantisk historie, men den har meget mere at byde på end det. Karaktererne vandt mit hjerte på en måde, jeg ikke oplever alt for tit. Ginger Scott skriver så man føler man kender hendes karakterer og deres problemer, og ønsker det skal gå godt. Hvis du kan lide en romance der får et smil frem, realistiske karakterer og emner, der kan få dig til at tænke, så er Dig og alt derefter måske en bog for dig.

Og som altid; rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.