En landsbyaffære af Julie Houston

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: En landsbyaffære.
Forfatter: Julie Houston.
Serie:
Oversætter: Camilla Engkjær Laursen.
Udgivet af: Palatium Books i 2020, først udgivet i 2018 med titlen A Village Affair.
Sidetal: 339 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Cassie Beresford har netop landet sit drømmejob som viceinspektør på den lokale, idylliske skole, Little Acorns. Så det eneste hun sådan set ikke har brug for, er at det til landsbyens velgørenhedsarrangement bliver afsløret, at hendes mand gennem 20 år har været hende utro. Han har haft en affære med en af Cassies allerbedste veninder, og som om det ikke var nok, må Cassie forholde sig til at blive udnævnt til inspektør for skolen. Det betyder blandt andet, at hun står forrest i kampen for at bevare skolen over for et hold aggressive investorer, der har planer om at jævne den traditionsrige skole og det smukke landskab omkring landsbyen med jorden til fordel for en ny superskole og lukrative boliger. På trods af udfordringerne i Cassies liv er der også plads til hendes elevers smittende glæde, hendes store børns udvikling på godt og ondt, og hendes uimodståelige familie og venner. Og da støvet har lagt sig, opstår der en mulighed for, at kærligheden kan blomstre igen. Men det kræver, at Cassie kan give slip på den kontrol, som hun ellers har mødt livet med.

3 ting, jeg godt kunne lide ved En landsbyaffære:

  • Cassies datter var noget af en storm, men fantastisk.
  • Hele skoledelen var simpelthen så god.
  • Drømmeagtigt sceneri hvor bogen foregår.

Den får ikke for lidt i En landsbyaffære. Hvis man tror at der ikke sker noget på landet, er det i hvert fald ikke Cassies liv man tænker på. Jeg blev ret overrumplet af præcis hvor meget der foregår i bogen, Cassies mand er hende utro med hendes bedste veninde, hvilket skaber splid både i hendes venindegruppe og i familien. Hendes datter kan virke ret uregerlig og hendes søn holder en stor hemmelighed. Og pludselig er hun midlertidigt forfremmet og med den nye stilling følger et kæmpe ansvar for skolen, samt et gruppe investorer, der vil lukke skolen. Og en ny mulighed for et romantisk forhold opstår, kun for at der smides et enormt plot twist ind i historien.

Som sagt, der er meget at se tid. Faktisk for meget i mine øjne. Især blev jeg ret ked af hvordan Cassie opfører sig over for sine teenagebørn. Især sønnen, som kæmper med sin seksualitet og jeg følte ikke at hun rigtig støttede ham når han havde brug for det. Mest af alt virkede det næsten som om enhver ting, der kunne gå galt skulle proppes ind i den her bog og det gjorde det hele alt for mudret.

Det er svært ikke at føle med Casise, når bogen åbner med at hun opdager hendes mands utroskab på en meget offentlig og ydmygende måde. Men derfra begynder plottet hurtigt at stikke i mange retninger og det er ikke dem alle, der er lige veludført. Jeg kunne virkelig godt lide hele problemstillingen omkring skolen og hvordan det udviklede sig. Det var som om Cassie var anderledes selvsikker når hun havde skoleinspektør-hatten på end når hun var mor eller veninde eller endda single kvinde. Det er ikke fordi Julie Houston skriver dårligt, jeg tror bare bogen kunne have draget nytte af måske at have et subplot eller to mindre.

Livet på landet er ikke kedeligt i Cassies tilfælde og jeg satte ret stor pris på, hvor ægte det føltes. Det meste af tiden i hvert fald. Det store plot twist omkring hendes nye mulige forhold føltes lidt for sæbeopera-agtigt og det var ikke fordi der ikke var nok potentielle konflikter i det forhold i forvejen.

For mig var En landsbyaffære en ret middel læseoplevelse, hverken dårlig eller helt vild. Det var en bog der bestemt var underholdende, der er ikke sparet på morsomme øjeblikke, pinligheder og dramatiske afsløringer. Det var derfor en hurtigt læst bog, der havde min opmærksomhed hele vejen igennem. Men det var også en bog, jeg ikke tænkte meget på bagefter. Hvis du er til historier med masser af lag, twists og overraskelser, en heltinde der er lidt kaotisk men med et stort hjerte eller en historie der vil gøre det godt som et tv drama, så er En landsbyaffære måske en bog for dig.

Og som altid; rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.