En sidste vilje af Beth Corby

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: En sidste vilje.
Forfatter: Beth Corby.
Serie:
Oversætter: Camilla Engkjær Laursen.
Udgivet af: Palatium Books i 2020, først udgivet i 2019 med titlen Where There’s a Will.
Sidetal: 300 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Hannahs liv er fuldstændig planløst. Hun er 25 år gammel og har på sine forældres regning skiftet studieretning flere gange. Nu er hun godt nok endelig blevet færdig med universitetet, men hun har ikke den fjerneste idé om, hvad hun vil med sit liv. Altså lige bortset fra, at hun nok bliver nødt til at få sig et rigtigt arbejde, for hun kan ikke blive ved med at være tilkaldevikar. Da Hannahs hovedrige granonkel Donald dør, er det til resten af familiens ærgrelse Hannah der arver. Men arven er ikke helt så ligetil. For at finde ud af hvad hun har arvet, skal hun nemlig løse en række hemmelige opgaver, sammen med Alec, der var Onkel Donalds personlige assistent. Efterhånden som de løser opgaverne knytttes Hannah og Alec tættere til hinanden, og langsomt går det op for Hannah, at Donalds arv i virkeligheden handler om noget helt andet og langt mere interessant end penge.

4 ting, jeg godt kunne lide ved En sidste vilje:

  • Anderledes plotlinje, jeg nød især indblikket i Donalds liv.
  • Skøn hovedperson, jeg virkelig kunne se mig selv i.
  • Ret overrasket over historiens retning, men positivt.
  • Masser af overraskelser, mens man prøver at løse mysteriet om hvorfor netop Hannah arver.

Der var noget ved beskrivelsen af En sidste vilje, som jeg slet ikke kunne slippe igen, da jeg først stødte på den. Jeg tror, det var beskrivelsen af Hannah og hendes liv. Og det viste sig også rigtig hurtigt at Hannah var en hovedperson, som jeg virkelig kunne se sider af mig selv i. Jeg havde regnet med at der ville være et større romantisk plot i historien, så jeg var meget overrasket over at det mere eller mindre bare er et sideplot. Det gjorde dog ikke min nydelse af bogen mindre.

En sidste vilje handler på overfladen om en pige, som er meget anderledes end hendes familie. Og hvilken familie? Beth Corby har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at få dem til at fremstå decideret rædselsfulde og jeg ved nærmest ikke hvem af dem der er værst. I modsætning til dem har vi så Hannah og hendes nu afdøde grandonkel Donald, der skiller sig ud på hver deres måde.

I sidste ende tror jeg faktisk det er de glimt af Donalds person, vi får som læser, det gjorde at jeg var så glad for bogen som jeg var. Jeg ville ønske der havde været mere af ham i bogen, dengang han var i live, selvom det ville have gjort plottet helt anderledes. Men han var en farverig og skøn person, som jeg godt gad have set mere til udover hans livshistorie.

Jeg er ikke helt sikker på, hvor det gik galt for mig. For langt hen ad vejen kunne jeg virkelig godt lide den her bog. Jeg var vild med Hannah fra første færd, åbningsscenen er den mest tråkrummende, og dog relaterbare, situation nogensinde. Og lige så tidligt fandt jeg ud af at der ikke rigtig var nogen af hendes familiemedlemmer, som jeg kunne lide og så var stilen ligesom lagt. Og hele historien er fortalt med så meget humor, at man kun kan blive i godt humør af det. Der er rigeligt med overraskelser og afsløringer helt til slut. Og alligevel v ar det ikke en historie, der gjorde særligt stort indtryk på mig. Måske var det bare et spørgsmål om tidspunktet jeg læste den på.

Men jeg er helt sikker på, at der er meget godt at komme efter i En sidste vilje. Bogen er skrevet så levende og man kan ikke lade være med at heppe på Hannah og hvad end hendes opgaver er. Derfor tror jeg også på, at selvom det måske ikke var den helt rigtige bog for mig på det tidspunkt jeg læste den, så er der mange der vil være vild med den.

Så hvis du er til en moderne quest-historie med skøre opgaver, en historie med en fascinerende livshistorie og mange familiehemmeligheder, eller til en historie med en heltinde, der indser hendes eget værd og tager aktivt hånd om sit eget liv, så er En sidste vilje måske en bog for dig.

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.