Fra dette øjeblik af Melanie Harlow

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Fra dette øjeblik.
Forfatter: Melanie Harlow.
Serie: After We Fall #4.
Oversætter: Dorthe Klyvø.
Udgivet af: Flamingo i 2020, først udgivet i 2017 med titlen From This Moment.
Sidetal: 327 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forfatteren. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Da min afdøde mands tvillingebror flytter tilbage til vores lille by, vil jeg allerhelst undgå ham. Alt ved Wes minder mig om den mand, jeg har mistet og det liv, vi havde planlagt at få sammen. Efter 18 lange måneder, hvor bare det at stå op har været en kamp, er jeg endelig nået til et sted, hvor jeg har det okay. Jeg har et nyt job, søde mennesker omkring mig og en skøn lille datter. Men jeg er også tiltrukket af Wes. Han forstår min sorg, vrede og skyldfølelse bedre end nogen andre – og jeg forstår hans følelser. Der går ikke længe, før den forståelse forvandler sig til begær, og før begæret ikke er til at styre. Han siger, at det ikke betyder noget for ham, hvad andre mennesker tænker, og at kærlighed aldrig kan være forkert. Men hvis der er noget, jeg har lært, så er det, at kærligheden ikke altid sejrer. Nu skal jeg bare overbevise mit hjerte om det.

2 ting, jeg virkelig godt kunne lide ved Fra dette øjeblik:

  • Hovedpersonerne Hannah og Wes har virkelig fin kemi, men datteren stjal fuldstændig showet når hun var med.
  • Forsiden lover romantik, bagsideteksten lover noget mere hårdtslående, og bogen leverer begge dele.

Fra dette øjeblik er den fjerde uafhængige bog i Melanie Harlows After We Fall serie og den tredje der er blevet oversat. Men det skal man ikke lade sig afskrække af, for historien står rigtig godt for sig selv og jeg fik ikke en følelse af at jeg gik glip af noget. Hannah og Wes er nogle fantastiske hovedpersoner at følge og især følte jeg mig ret knyttet til Hannah.

Melanie Harlow gør et rigtig godt stykke arbejde med at balancere de mere hårdtslående emner i bogen. For Fra dette øjeblik er ikke bare en romance uden dybde, faktisk synes jeg den går virkelig dybt ned i den sorg Hannah og Wes hver især har oplevet. Hannah har mistet sin mand og Wes sin bror, og derfor er der i løbet af bogen meget fokus på, ikke kun hvordan de to kommer tættere på hinanden, men også hvordan de hver især prøver at klare sig igennem den her sorg. Og det gjorde også, at jeg var meget opslugt af bogen, der er så mange følelser på spil og de får alle sammen plads.

Fra dette øjeblik er en virkelig skøn historie om at komme videre efter et stort tab. Det er en historie, der er fuldt med øjeblikke, der får en til at stoppe og tænke. Men for mig led historien også under, at jeg ikke kunne se helt bort fra, at Hannahs mand var Wes’ tvillingebror. Det giver ikke kun anledning til en masse snak, og ikke mindst drama mellem især Wes’ mor og Hannah, men det der gjorde det største indtryk på mig var helt klart Hannahs datter, der ikke helt var gammel nok til at forstå det med tvillinger. Jeg tror egentlig, at bogen fungerede bedst for mig, når jeg var i stand til at se bort fra det og fokusere på forholdet mellem Hannah og Wes alene, uden at tænke på hvor mærkelig en situation det ville være. Og der har Harlow gjort noget smart, for vi ser aldrig Hannah og hendes afdøde mand sammen. Det gjorde det på en eller anden måde nemmere for mig at acceptere Hannah og Wes’ forhold. Og det er ikke engang fordi de ikke er søde sammen, for det er de. Jeg kunne mærke deres kemi og synes de passede virkelig godt sammen.

Jeg ved ikke om Fra dette øjeblik er en bog for alle. Men hvis man kan suspendere sin disbelief og se bort fra den lidt særlige situation, er jeg sikker på at man vil nyde læsningen. Historien rummer rigtig meget hjerte og liv, og jeg er glad for at have læst den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.