Heksens storm af Lene Krog

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Heksens storm.
Forfatter: Lene Krog.
Serie: Pigen fra Månehøjen #2.
Oversætter:
Udgivet af: Ulven og Uglen i 2020.
Sidetal: 416 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget.

Læs min anmeldelse af den første bog her: Grå magi.

Vidar Baltzer er overvundet, men Caris Bellis er ikke. Hendes fortsatte søgen efter den ønskede marling trækker et spor af ødelæggelse gennem landet, godt hjulpet på vej af udøde og sorte ånder. Men Merian vil finde marlingen først, og hun håber, at Caris’ død kan hæve forbandelsen over Kord. Mens Aia kæmper for at få sin hukommelse og sin magi tilbage, samles hekseklanerne for at styrke hende. Leander satser på den oprindelige plan og har ikke meget til overs for spøgelser, der fører Aia på afveje. Men planen er i fare, for ældgammelt fjendskab har påvirket skæbnetrådene, og når gudinder begår fejl, kan det ende med hele Bragimarks undergang.

3 ting, jeg godt kunne lide ved Heksens storm:

  • Virkelig god fortsættelse af første bog i forbindelse med udviklingen af de mange karakterer.
  • Stadigvæk lige velskrevet og lige så hurtigt som det går er det let at følge med.
  • De steder historien går er virkelig spændende og anderledes.

Heksens storm er efterfølgeren til Grå magi, der overraskede mig virkelig positivt. Faktisk gik der ikke ret lang tid, fra jeg læste den første bog til jeg læste videre, hvilket der ellers plejer at gøre. Jeg havde ret høje forventninger til bogen efter at jeg var så imponeret over den første bog, men der skete også lidt det, at de to bøger flød en smule sammen for mig, fordi jeg læste dem så tæt på hinanden. Det er dog ikke fordi det gør mig noget, det forstærkede følelsen af at historien hænger rigtigt godt sammen, noget jeg ellers godt kan være nervøs for, når en central del af plottet omhandler et hukommelsestab.

Der er stadigvæk elementer af hukommelsestab-historien, som bare aldrig bliver en favorit for mig. Men det er helt personligt og i Heksens storm bevæger vi da også os mere i retningen af at få løst mange af fortidens mysterier efterhånden som Aia får sine minder tilbage.

Apropos Aia, jeg er vild med hvordan karaktererne udvikler sig i den her bog. Der bliver lavet noget solid karakterarbejde i Heksens storm, som gør både de gode og de onde karakterer fascinerende at følge. Jeg hæfter mig meget ved det i min læsning, fordi det er en af de ting der er vigtige for min nydelse af historien, og Lene Krog gør et gennemført arbejde med at gøre alle karakterer interessante og give dem overraskende vinkler.

Jeg vidste allerede godt, at jeg kunne lide skrivestilen og der gik ikke lang tid fra jeg åbnede bogen, til den var helt opslugt af Bragimark universet og er det ikke præcis det, man gerne vil have ud af en fortsættelse på en serie? I Heksens storm får vi desuden også rigtig meget nyt at vide om Bragimarks historie og der er lange tråde til fortiden begivenheder, som stadig har meget stor indflydelse på verdenen i dag og Aias skæbne.

I sidste ende føler jeg mig slet ikke klar til at sige farvel til den her verden endnu, jeg vil bare rigtig gerne have mere af karaktererne og magien. Niveauet fra den første bog var rigtig højt, og jeg er glad for at jeg er mindst lige så begejstret for Heksens storm. Den her serie bliver slet ikke talt om nok, det er lidt en af mine oversete favoritter.

Hvis man er til solid fantasy, en spændende verden og mangesidede karakterer, så tror jeg at man vil nyde Heksens storm.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.