Hjem til stjernerne af Carey Heywood

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Hjem til stjernerne.
Forfatter: Carey Heywood.
Serie: Woodlake #3.
Oversætter: Louise H. A. Trankjær og Rie Lund Rosenkilde.
Udgivet af: Palatium Books i 3030, først udgivet i 2018 med titlen Fix My Fall.
Sidetal: 310 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Læs mine anmeldelser af de første to bøger i serien her: Et rigtigt håndværkertilbud og Der går altid et tog til New York.

Hvad gør man, når ens hjem styrter i et jordfaldshul? Når man er Abby Thompson, kommer man sig hurtigt over det økonomiske og følelsesmæssige chok og begynder at lede efter et nyt hus. Det er straks værre, at alle hendes brødre og veninder er i gang med at stifte familie. Abbys fritid går primært med at se anime sammen med sin kat, og hun føler sig udenfor. Men så bliver hun hyret som ejendomsmægler til at finde et nyt hjem til Spencer, som hun har gået på high school med. Da Spencer Hill i sin tid flyttede fra Woodlake for at studere, var han bare en nørd, som ingen lagde mærke til – slet ikke Abby Thompson. Han er netop vendt tilbage for at arbejde som astronom på det lokale universitet og har i øvrigt udviklet sig til en smuk ung mand, som alle lægger mærke til – også Abby Thompson. Kan Abby komme sig over sin følelse af mindreværd over, at Spencer er klogere end hende? Og kan Spencer slippe fortiden og frygten for, at pigen, som han var forelsket i, da de gik i high school, stadig er uopnåelig?

3 ting, jeg godt kunne lide ved Hjem til stjernerne:

  • Jeg har ganske enkelt bare glædet mig til at læse Abbys bog!
  • Abby og Spencer havde så god kemi.
  • Selvom det er den tredje bog i serien, så føles den frisk.

Hjem til stjernerne er den tredje bog i Woodlake serien, der hver især handler om en af de fem Thompson-søskende. Der er nogle nik til de første to bøger, så selv om man nok godt kan læse dem uafhængigt af hinanden, er jeg selv glad for at jeg læste dem i rækkefølge. Abby har været en af mine yndlingskarakterer i de første to bøger, hvor hun ofte optræder som sidekarakter, så da hun endelig fik sin egen bog, vidste jeg det ville blive en jeg kan lide.

Jeg havde ret høje forventninger til Hjem fra stjernerne, fordi jeg har været rigtig glad for de to første.  Nu er der ikke længere et behov for at bygge verdenen op, så der var meget mere plads til at fokusere på de mange karakterforhold, også dem ved siden af Abby og Spencer. Og Carey Heywood leverer en historie, der slog benene væk under mig. Jeg er endda ret sikker på, at det er min favorit i serien, i hvert fald ind til videre.

Carey Heywood er god til at skrive en historie, der giver plads til det romantiske hovedplot, mens hun underbygger det med personlige plotlinjer, der får karaktererne til at fremstå som hele personer. Jeg har altid lidt svært ved at vide, hvor meget skrivestilen har at sige i en oversættelse, men en ting er sikkert: jeg fløj igennem bogen, fordi den er skrevet så man lever sig ind i den og virkelig føler noget. Carey Heywood skriver, så man på en gang føler at man kender karaktererne og den lille flække Woodlake, mens det føles som lidt af en drøm.

Nogle gange kan jeg være bange for at længere serier, der alle har et romantisk hovedplot, kommer til at føles ens. Men da jeg læste Hjem til stjernerne, havde jeg en klar fornemmelse af at forfatteren måske var klar over det og har gjort meget for at gøre hver historie sin egen. Nogle gange er de udfordringer Abby og Spencers forhold kommer ud for lidt forudsigelige, men jeg nød det alligevel, fordi Heywood simpelthen er så god til at skrive menneskelige forhold.

Det er her, styrken i Hjem til stjernerne ligger. Jeg er vild med den måde Heywood formår at gøre sine karakterer levende. Det gør det til en fryd at læse om, fordi følelserne virker lige så ægte som hvis det var rigtige personer. Jeg følte et tæt forhold til Abby. Spencer og Abby har ikke kun et god romantisk forhold, jeg fik også en fornemmelse af at de kom godt ud af det med hinanden generelt. Selv om nogle af udfordringerne er lidt forudsigelige, var den overordnede udvikling i deres forhold så fin og jeg blev helt glad af at læse om dem.

Det er nok i virkeligheden den bedste måde, jeg kan beskrive Hjem til stjernerne på. Det er en bog, der gjorde mig virkelig glad af at læse. Den har overbevist mig om at Carey Heywood er en forfatter, jeg skal læse meget mere af. Der er noget over de historier, hun fortæller, der føles perfekt uanset hvornår man læser dem. Hjem til stjernerne var en helt igennem positiv læseoplevelse, som jeg ikke ville have været foruden.

Der er ikke meget jeg kan sige om Carey Heywood, som jeg ikke allerede har sagt. Hun skriver så man kan leve sig ind i alt fra hjerteskærende øjeblikke til søde øjeblikke. Hjem til stjernerne var morsom, varm og en af den slags feel-good historier, som gjorde et stort indtryk. Hvis du er til historier, der fokuserer på karakterer, deres liv og følelser, til skøn romantik eller til en historie, der efterlader dig glad helt inderst inde, så er Hjem til stjernerne og Carey Heywood måske noget for dig.

Og som altid; rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.