Nyt i reolen #6 ~ November book haul

I november måned var det egentlig ganske få bøger, jeg købte hjem. Det sker altid, når vi nærmer os gave-sæsonen, og jeg som altid bare ønsker mig bøger i lange baner. Men det blev alligevel til en pæn stak og den indeholder samtidig nogen af de absolut, hands-down, smukkeste bøger, jeg ejer.

Da der ikke er nogen anmeldereksemplarer i denne omgang, starter jeg med bøgerne fra bogbokse. Jeg modtog FairyLoots oktober og november bokse i løbet af måneden. Oktobers boks havde temaet Wicked Hearts og jeg var mundlam, da jeg så deres udgave af Kingdom of the Wicked af Kerri Maniscalco. Prøv lige at se de der sider! Jeg er ret sikker på at det her er en af de flotteste bøger, jeg ejer, hvis ikke den flotteste. Jeg har været glad for det jeg har læst af hendes første serie, Stalking Jack the Ripper, så det er en bog, jeg glæder mig meget til. I novembers boks var temaet Enemies to Loversog månedens bog var These Violent Delights af Chloe Gong. Jeg har hørt så ufatteligt meget godt om den her bog på det sidste, det er en Romeo og Julie-inspireret fortælling, sat i 1920’ernes Shanghai. Kan det blive meget bedre? Og sidst, og kun mindst i størrelse, modtog jeg en af mine mest ventede udgivelser for hele året i oktobers Illumicrate: The Invisible Life of Addie LaRue af V. E. Schwab. Og hvor er jeg glad for at det er den her udgave, jeg er endt med at få. Jeg er hverken særligt vildt med US udgavens design eller farverne på standardudgaven af UK-versionen. Men det Illumicrate har gjort med det enkle farvetema? Jeg er vild med det! De tre bøger klæder i øvrigt hinanden rigtig godt.

Måske gik der en smule Brexit panik i mig i den her måned, i hvert fald var det ret vigtigt for mg at få fat i nogle efterfølgere til serier, jeg er glad for. Så det blev til to små ordrer fra BookDepository, den første af hvilke der ankom i november (den anden blev først placeret i december). De fem bøger, jeg i første omgang bestilte var The Silvered Serpents af Roshani Chokshi – efterfølgeren til The Gilded Wolves der er en magisk heist-historie sat i 1920’ernes Paris med både det glamourøse og skyggesiderne, The Shadow of Kyoshi af F. C. Yee – den næste bog i rækken der følger en tidligere Avatar fra samme univers som tv-serien, Blood & Honey af Shelby Mahurin – efterfølgeren til en virkelig god bøg om hekse og ”ægteskab af nødvendighed”, jeg har endda lige fundet ud af at det bliver til en trilogi, og Tristan Strong Destroys the World af Kwame Mbalia – en af de bedste serier fra Rick Riordan Presents hvis du spørger mig. Og så blev det også til starten på en enkelt ny serie, også fra Rick Riordan Presents, Paola Santiago and the River of Tears af Tehlor Kay Mejia.

Min sidste stak af bøger er lidt en blanding af bøger, jeg har læst og elsket og bøger, jeg har  kun har hørt godt om.  De har også det til fælles, at de alle sammen er skrevet af sorte forfattere, hvilket er noget, jeg gerne vil være mere bevidst om i min læsning. Genremæssigt er der alt fra voksenromance af den lidt mere steamy slags til YA fantasy og contemporary. Det er ganske enkelt en stak, jeg ikke kan vente med at dykke ned i. Bøgerne er Full Disclosure af Camryn Garrett, en historie om en HIV-positiv teenager og alt hvad der følger med at komplikationer, Raybearer af Jordan Ifueko, en meget rost fantasy, der så vidt jeg ved inkluderer en hovedperson, der er opdraget til at skulle snigmyrde selv samme prins som vist nok er ved at blive hendes nære ven, Punching the Air af Ibi Zoboi, der er skrevet i samarbejde med Yusef Salaam. Historien er inspireret af virkelige hændelser og handler om hvordan en ung sort mands liv forandres da han bliver anklaget for en forbrydelse han ikke har begået. Long Way Down af Jason Reynolds handler om en dreng, der vil hævne sin bror mord, og hele bogen foregår over den tid det tager ham at køre ned med elevatoren. Både Get a Life, Chloe Brown og Take a Hint, Dani Brown af Talia Hibbert er bøger, jeg allerede har lyttet til som lydbøger, men som jeg elskede så meget at jeg ville tilføje dem til mit fysiske bibliotek. Serien er steamy, og en ting jeg virkelig godt kunne lide er at man kan mærke kemien mellem karaktererne. Jeg glæder mig også til den tredje bog udkommer senere i år. The Black Kids af Christina Hammonds Reed er vel nærmest en historisk roman, der foregår under optøjer i 1990’ernes USA, hvor en teenagepige oplever, hvordan omkringliggende begivenheder ændrer den måde andre ser hende på – på – og hun sig selv. The Black Flamingo af Dean Atta er en britisk YA roman om en teenager, der befinder sig i et krydsfelt af identiteter, de ikke ved hvordan de skal navigere. Indtil de bliver introduceret for dragverdenen.

Og det var mit book haul for november måned. Alt i alt synes jeg det er en virkelig spændende stak bøger og jeg glæder mig til at læse.

Var der nogen af bøgerne, du kendte og har læst?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.