Nyt i reolen #7 ~ December book haul

December måneds book haul var meget jule-tematiseret. Delvist fordi jeg selvfølgelig havde ønsket mig bøger i julegave – og min familie har stadig ikke noget imod det. men også fordi de eneste bøger, jeg selv rigtig gik ud og købte var julebøger. Derfor har jeg også allerede læst næsten halvdelen af alle bøgerne i det her haul. Der er bare noget over julebøger, jeg elsker at finde nye, festlige bøger det har noget med julen at gøre på en eller anden måde.

I december modtog jeg et par forskellige bogbokse. Novembers Illumicrate var lidt forsinket, men jeg modtog boksen og til min overraskelse var der to bøger i. Jeg havde helt glemt, at de i anledning af deres 5 års jubilæum havde afsløret, at de inkluderede en ekstra bog i paperback. Desværre var det Legendborn af Tracey Deonn, som jeg modtog i en tidligere OwlCrate. Så nu må vi se om jeg overhovedet kan lide bogen. Men månedens primære bog er til gengæld en, jeg har glædet mig til skulle udkomme: The Once and Future Witches af Alix E. Harrow. Bogen bliver næsten altid beskrevet med to ord, ”witches” og ”suffragettes”. Jeg glæder mig til den her historiske fantasy, der blander disse to emner. Novembers OwlCrate var ligeledes forsinket, men nåede frem  i begyndelsen af december. Boksen havde et meget natur-agtigt tema og det passer ret godt til Among the Beasts and Briars af Ashley Poston. Så vidt jeg ved er det noget genfortælling, måske af Skønheden og Udyret, måske af Tornerose. FairyLoots decemberboks var den eneste der nåede frem rent faktisk i december, og temaet var Thick As Thieves. Månedens bog er Master of One af Jaida Jones og Danielle Bennett. Det eneste jeg ved om den er, at der er en male/male romance imellem hovedpersonen og en anden karakter, at den handler om en lommetyv, Fae og et royalt plot. Så det lyder som en fantasybog, der er lige noget for mig. Men måske mest spændende var det at modtage Illumicrate special edition boks for Daughter of Smoke and Bone af Laini Taylor. Trilogien er en af mine yndlings og jeg har glædet mig rigtig længe til at den her boks skulle komme. Og den skuffede bestemt ikke, jeg ville ønske jeg havde nok plads på min reol til at stille den med forsiden ud ad, for jeg elsker de nye forsider!

Stakken af julebøger her er læst på nær 2 bøger. Mange af bøgerne er middle grade og jeg nød virkelig de hyggelige, festlige og sjove julehistorier. Jeg købte alle tre bøger af Matt Haig, A Boy Called Christmas, The Girl Who Saved Christmas og Father Christmas and Me, hvoraf jeg nåede at læse de 2 første inden jul. Og lad mig bare sige det sådan, at jeg på ingen måde fortryder, at jeg købte hele serien. De var på mange måder de perfekte julebøger, især A Boy Called Christmas og det er en serie, jeg kan se mig selv genlæse flere gange. På samme måde har jeg det med Tom Fletchers to bøger om en juledinosaur, the Christmasaurus og The Christmasaurus and the Winter Witch, der begge to handler om en dreng, der får en dinosaur i julegave, og derefter møder Julemanden og redder julen mere end én gang. Og så er jeg flere gange faldet over to nye julebøger, der udkom i 2020. The Miracle on Ebeneezer Street af Catherine Doyle er moderne genfortælling af A Christmas Carol og jeg kunne virkelig godt lide måden, hun har valgt at gå til historien på. Tinsel af Sibéal Pounder er endnu en ”Julemand origin story”, men denne gang stiller den spørgsmålet: hvad hvis vi tog fejl, og det i virkeligheden var en pige? De sidste to bøger er mere ovre i romance-genren, eller i hvert fald realistisk fiktion. Sarah Morgan er en, jeg ser ofte blive rost for hende julebøger, men jeg er ikke sikker på at One More Before Christmas var det helt rigtige sted at starte, da jeg langt hen ad vejen fandt alle karaktererne ret ulidelige. Og så nåede jeg ikke at læse All I Want for Christmas af Beth Garrod, der handler om to unge kvinder, der bytter liv, eller i hvert fald bopæl, lige op til jul. Det er en fortælling ,jeg må have til gode til næste jul, men jeg tror den bliver så fin.

Og så har vi selvfølgelig bøgerne jeg fik i julegave. Faktisk fik jeg ikke nær så mange bøger i julegave, som jeg nogle gange har gjort, men dem jeg har fået, er til gengæld alle sammen nogen jeg virkelig, virkelig gerne vil læse. Som man kan se, har de alle sammen noget med The Lord of the Rings at gøre. Langsomt men sikkert er jeg ved at udvide min samling , ikke bare af LotR, men af bøger om serien, om Middle-earth og forhåbentligt på et tidspunkt også mere af alt det andet Tolkien skrev i forbindelse med sit arbejde. The Ring Legends of Tolkien er David Days seneste bog i hans række af bøger, der fokuserer på et bestemt emne inden for Tolkiens legendarium og et, jeg ser frem til at udforske. Den her udgave af The Hobbit er en facsimile (en direkte kopi) af den første udgave fra 1937. Det er en bog, nørden i mig virkelig gerne vil have og læse, fordi jeg synes det er superspændende at Tolkien faktisk gik ind og omskrev visse dele af bogen efter udgivelsen af The Lord of the Rings. Unfinished Tales er som titlen antyder, historier i Middle-earth universet, som Tolkien ikke fik skrevet færdig før sin død. De er blevet genudgivet i en udgave der matcher flere af de bøger, jeg fik i julegave året før, og eftersom jeg aldrig har læst dem, er jeg spændt på hvad den indeholder. Og sidst, men ikke mindst, har jeg fået både The Art of the Lord of the Rings og The Art of the Hobbit af Wayne G. Hammond, der beskæftiger sig, ikke med filmene som sådanne bøger ellers ofte gør, men med selve bøgerne, de skitser og kort Tolkien tegnede og meget mere. Jeg ved ikke, om det er bøger jeg kommer til at læse fra ende til anden hver gang, men jeg glæder mig så meget til at bladre dem igennem og se, hvordan de udvikler sig.

Og det konkluderer mit ret lange, men ikke særligt store book haul for december. Når jeg ser tilbage, går det op for mig at jeg har fået og købt ret mange nye bøger i løbet af 2020, men når man tænker på hvor mange jeg også har læst, så har jeg det helt fint med det. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg aldrig løber tør for læsestof.

Fik du noget bøger i julegave?

Og som altid, rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.