Nyt i reolen #8 ~ januar og fødselsdags book haul

Det er vildt at tænke på, at årets første måned næsten er slut. Efterhånden har jeg rigtig svært ved at skelne mellem dagene, men det føles som om tiden bare flyver afsted. I januar havde jeg fødselsdag, der blev fejret stille og roligt med et kort besøg fra min svigermor og det lille ”Zoom party” med mine forældre og søskende. Jeg synes dagene flyder meget sammen og for at være ærlig, begynder det at blive rigtig svært at finde noget at fylde tiden ud med.

Men i januar fik jeg også endelig en stak bøger hjem, som jeg har ventet på siden december. Og der var en del bøger iblandt minde fødselsdagsgaver, foruden et gavekort der bare ligger og venter på at blive brugt. I alt blev det til 22 nye bøger, hvis man altså tæller alle Novellix novellerne med for sig.

I januar modtog jeg både OwlCrate og Illumicrates december bokse, der havde været længe undervejs. Jeg overvejer ret kraftigt at stoppe mit abonnement til OwlCrate, da der endnu en gang var tale om en bog, jeg allerede havde fået i FairyLoots november boks, og jeg nåede ikke at springe den over. Jeg synes desværre det skete ret tit i løbet af 2020, så det har fået mig til at tænke over, om det er værd at fortsætte med. Eksempelvis har jeg også allerede sprunget januars boks over, da den igen indeholder den samme som FairyLoots januar boks. Der er visse forskelle i forhold til den anden udgave af These Violent Delights af Chloe Gong¸ men jeg kan helst klart bedst lide FairyLoot udgaven. Bogen er en Romeo og Julie-inspireret fortælling, der foregår i 1920’erne Shanghai med rivaliserende bander, glamour og et mystisk væsen, der truer med at dræbe alt og alle. Illumicrates december boks indeholdt endnu en gang to bøger, den første af hvilke er Karen M. McManus’ nyeste bog, The Cousins, der også lige er udkommet på dansk. Bogen følger 4 fætre og kusiner, som bliver inviteret af deres mystiske bedstemor og det fører til en del familiehemmeligheder der bliver afsløret. Den anden bog er The Ravens af Kass Morgan og Danielle Paige og det eneste jeg ved om den er, at det er en fantasyroman, der foregår i et ”sorority” hvor alle medlemmerne er hekse.

Jeg nævnte kort i min december book haul at jeg måske havde følt lidt Brexit panik, og derfor endelig havde taget mig sammen til at få købt nogle serieafslutninger, jeg egentlig bare har tøvet med fordi der er så meget andet jeg også gerne vil læse. De kom alle sammen hjem i løbet af januar. Muse of Nightmares af Laini Taylor er afslutningen på Strange the Dreamer serien, der følger Lazlo Strange, hvis fascination med en glemt, ukendt by leder ham ud på en fantastisk rejse og lander ham midt i andres skumle planer.  The Case for Jamie og A Question of Holmes af Brittany Cavallaro er bog tre og fire i en slags genfortælling af historierne om Sherlock Holmes. Eller rettere, en moderne fortsættelse, der følger deres efterkommere. Jeg er ret stor fan af de originale historier og ind til videre har jeg også nydt Cavallaros fortællinger. Soul of Cinder af Bree Barton var en forudbestilling, der udkom på min fødselsdag og ankom for et par dage siden. Den er den tredje og sidste bog i serien, der starter med Heart of Thorns. Det er ikke en serie, jeg hører ret mange snakke om, men jeg har nydt dens blanding af politiske intriger, familiehemmeligheder og magi.

Der var flere serier, jeg gerne ville gøre færdig og derfor købte jeg også et par stykker herhjemme. Dem jeg ikke kunne finde herhjemme, var dem jeg købte igennem BookDepository. Herhjemme fandt jeg til gengæld endelig Traitor to the Throne af Alwyn Hamilton, som er bog 2 i serien og den udfylder faktisk et hul jeg havde i min reol. Jeg tror, jeg havde fået rodet helt rundt i hvilken rækkefølge bøgerne kom i, så jeg havde bog 1 og 3, som jeg havde fundet på tilbud. Men nu har jeg så hele serien og jeg regner med at bingelæse den i løbet af året. Queen of Volts af Amanda Foody er den sidste bog i The Shadow Game, og den første bog Ace of Shades var en af de bedste bøger jeg læste i 2020. Den første bog følger en overklassepige, der leder efter sin forsvundne mor i hvad der bedst beskrives som Atlantic City med magi. Det fører hende til den kriminelle underverden og midt ind i et farligt spil. The Dark Archive af Genevieve Cogman er syvende og sidste bog i serien The Invisible Library, der følger bibliotekar/spionen Irene på forskellige missioner i parallelle verdener. Og The Stone Sky af N. K. Jemisin er den afsluttende bog i Broken Earth trilogien, en science fiction serie om en fremtid, hvor vi har fået en ”femte årstid”, en årstid der består af katastrofer, der er tæt på at udrydde menneskeheden.

Til min fødselsdag den 12. fik jeg også en del bøger. Jeg har nu næsten fuldendt min samling af Novellix æsker, for jeg fik både den nyeste med Nobel-noveller og æsken med Moderne, unge danske forfattere. Jeg er hovedkulds forelsket i det her koncept og glæder mig til på den her måde at kunne stifte bekendt skab med forfattere som Selma Lagerlöf, Alice Munro, Thomas Korsgaard, Tine Høeg og flere. Og så var der endnu en gang lidt flere bøger til min evigt voksende samling af Tolkien-relateret litteratur. Fælles for disse tre bøger er, at historierne ikke har noget med Middle-earth direkte at gøre, men indirekte har de alle sammen noget indflydelse på hans forfatterskab. Beowulf er ikke Tolkiens egen historie, men derimod hans oversættelse, som han lavede i forbindelse med sit arbejde som litteraturprofessor i Oxford. Så vidt jeg ved er både The Story of Kullervo og The Lay of Aotrou and Itroun tekster han selv har skrevet, men meget inspireret af den her angelsaksiske tradition. Det er med andre ord enormt nørdet og jeg er vild med det.

Og det er alle de bøger, jeg fik eller købte i løbet af januar måned. Jeg kan ret godt lide at der er lidt af en blanding, og jeg glæder mig til at læse dem alle sammen.

Fik du nogle gode bøger i januar måned? Får du bøger i fødselsdagsgave, eller ønsker du dig altid noget andet?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.