Nyt i reolen #9 ~ februar book haul

Indlægget indeholder anmeldereksemplarer.

I februar fik jeg 10 nye bøger. Det var ikke rigtig med vilje, men det føles egentlig okay at have begrænset mig lidt mere i den her måned. Det er en meget blandt stak af bøger, hvilket altid gør mig rigtig glad at se. Som sædvanlig vil jeg starte med de bøger, jeg har fået tilsendt i løbet af måneden, derefter bøger fra de bogbokse, jeg modtager og til sidst de bøger, jeg selv har købt.

Der er rigtig meget hurlumhej omkring anmeldereksemplarer for tiden og en ny regel der gør beskatningen af disse bøger ret overdrevet. Jeg ved ikke om det er alment kendt, men kernen i det er en ny regel om at man som bogblogger skal betale skat af bogen i forhold til bogens pris i butikkerne. Det er både et problem fordi jeg og alle de andre bogbloggere jeg kender, ikke tjener nogen penge på at anmelde bøger og gør det som vores hobby. Men om folk uden for blogbloggerkredsene ved, at anmeldereksemplarer faktisk ikke har nogen værdi i sig selv, det er jeg ret i tvivl om. Man må ikke sælge dem videre, eller donere dem til f.eks. en genbrugsbutik, som så sælger dem videre. De har i sig selv ikke nogen markedsværdi og det er også en af grundene til at det har skabt ret stort røre. Men det er et helt indlæg i sig selv og i øvrigt ikke et, jeg følger mig i stand til at skrive på nuværende tidspunkt.

Men nok om det. Til anmeldelse modtog jeg i februar 3 bøger. Ganske uventet tilbød Flamingo at sende En enkelt lille ting af Erin Watt, der er den nyeste oversatte bog fra den forfatter. Jeg nød at læse Royals-serien, der er overdrevent drama og god underholdning, så jeg er spændt på at læse denne her bog. Især fordi den på ingen måder lyder til at minde om Royals, og faktisk handler den ret meget om nogle ret voldsomme emner, men forfatteren har tidligere skrevet virkelig gøde bøger. Palatium Books sendte mig en mail om Et andet os af Kristen Hesketh, der handler rigtig meget om en familie, hvor sønnen får en diagnose. Så vidt jeg ved er bogen også inspireret af forfatteren og hendes søns egne ønsker om flere bøger, hvor en diagnose ikke definerer hvem man er. Det er et emne der står mig meget nær, så derfor vil jeg selvfølgelig rigtig gerne læse den. Og CarlsenPuls overraskede mig med et eksemplar af Dette bliver mellem os af Alexander Kielland Krag. Det er en norsk ungdomsroman, der har stærke LGBTQ+ temaer. Jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente af bogen, men jeg håber det bliver en fantastisk læseoplevelse.

Der var også et andet forlag, der sendte mig 2 bøger, men det var 2 jeg vandt i en Instagram-konkurrence. Jeg blev rigtig glad for at se, at jeg havde vundet både Jeg ser det og Højlydt, stille, hviskende af Andriy Lesiv og Romana Romanyshyn. Bøgerne er udgivet af Forlaget Forlæns og det er de flotteste, mest farverige og interessante fagbøger, jeg længe har set. De er målrettet børn, og handler om henholdsvis syns- og høresansen og jeg tror virkelig jeg kan lære meget af dem.

Jeg modtog 2 bogbokse i februar, begge to forsinkede januar bokse fra FairyLoot og Illumicrate. Januars Illumicrate have et scifi tema og bogen er debutromanen Winter’s Orbit af Everina Maxwell. Det eneste jeg ved med sikkerhed om bogen, er at der tilsyneladende er en romance i mellem to mænd, den ene af dem er enkemand efter hans mand er død og den anden er den afdøde mands fætter og har et noget blakket ry. Og den afdøde mand var en prins, hvilket ikke tegner godt for den krig der lurer i mellem planeterne. Januars FairyLoot havde helt bogstaveligt talt temaet ”Greek Mythology” og jeg vidste godt hvilken bog det ville være. Og ganske som jeg havde regnet ud, var bogen Lore af Alexandra Bracken. Det er hendes nyeste udgivelse, en standalone fantasy og baseret på græsk mytologi. Historien foregår i moderne tid, hvor de græske guder bliver straffet ved at blive sendt til jorden, hvor de bliver dødelige. Og jagtet af efterkommere af heroiske slægter, for hvis man overvinder en af guderne, får man deres evner. Jeg er så spændt på den her bog og har på fornemmelsen at det bliver en vild oplevelse.

Jeg købte selv ret få bøger i februar, men jeg vidste jeg måtte havde den, da The Road to Middle-earth af Tom Shippey kom på lager. Det er en bog jeg brugte til mit speciale og absolut elskede at læse. Det er en biografi om J. R. R. Tolkien, Shippey er en ret velkendt Tolkien forsker og selv også litteraturprofessor og det er bare en bog, jeg virkelig gerne ville tilføje til min Tolkien samling. Men jeg har på fornemmelsen at den enten er udgået af print eller tæt på, for den er ret svær at finde online. Sammen med den fulgte jeg en følelse, jeg har følt rigtig stærkt her under den her lange pandemi-periode, og det er trangen til at læse flere digte. Jeg har længe været fan af Rupi Kaur og hendes nyeste bog Home Body er næsten lige udkommet, så det var meget oplagt at få fat i den. Og så faldt jeg pladask for antologierne af Allie Esiri. Forår er min yndlingsårstid, så det passede rigtig godt med at starte med A Poem for Every Spring Day, men både Winter og Autumn er allerede udgivet og Summer udkommer senere på foråret. Så vidt jeg ved, så har bogen 2 digte til hver dag i marts, april og maj og de er vist mere eller mindre alle sammen fra hendes to tidligere antologier, der havde et digt til hver dag eller nat i hele året. Min plan er at forsøge at læse den i løbet af de næste tre måneder og få lidt mere lyrik ind i hverdagen.

Og det var alle mine nye bøger, jeg fik eller købte i løbet af februar. Har du læst nogen af dem, eller er der en af dem der har vakt din interesse?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.