Polarthon 2021 læseliste

Det er nærmest poetisk passende at i disse dage hvor det er megakoldt og sner i tide og utide. og så er det i denne uge også tid til Polarthon. Polarthon er et ugelangt readathon, der er kreeret af Jade fra JadeyRaeReads og i år er det større end nogensinde. Der er hold og små maskotter og alting. Og fordi det er et kortere readathon, er det også ret overkommeligt, læsemæssigt. Hvis du er nysgerrig, så er Jades annonceringsvideo HER.

For at gøre det kort, så er det et readathon, der i sin essens hylder den undergenre af fantasy, der kaldes polar fantasy. Altså fantasy, der foregår i et “polar” setting, enten i vores verden eller i en fantasiverden. For eksempel Northern Lights af Philip Pullman.

Det er genre, jeg ikke har læst ret meget af, og jeg har derfor forsøgt at fylde min læseliste med kun polar fantasy. Man behøver ikke at gøre det sådan, men for en gangs skyld vil jeg forsøge.

Jeg er på team Walrus, fordi det passede bedst med de bøger, jeg gerne vil læse. Og jeg har valgt at sætte to udfordringer på hver bog, fordi jeg ikke helt tror jeg kan nå at læse fem bøger i løbet af ugen, når jeg også har andre ting jeg gerne vil læse.

Cold waters + Polar fantasy:
Frostheart af Jamie Littler.
Hører den som lydbog på Libby.

En middle grade fantasy, der foregår i et decideret polar landskab. Ash er en Song Weaver, hvilket er meget frygtet, fordi det betyder at han kan kommunikere med de mystiske væsner Leviathans, der hærger området. Jeg tror nok historien starter, da han bliver smidt ud af sin landsby på grund af sine evner og beslutter sig for at lede efter sine forsvundne forældre.

Arctic setting + Polar fantasy
Explorers on Witch Mountain af Alex Bell.
Hører den som lydbog på Mofibo.

En anden middle grade fantasy, der følger Stella Starflake. Jeg læste den første bog i serien sidste år til Polarthon, så vidt jeg husker, og nød den virkelig. Den handler om pigen Stella, hvis far er medlem af The Polar Bear Explorer’s Club og det er Stellas højeste ønske og ambition også at være med. Men piger må ikke være med, og der er ret meget prestige omkring disse mange opdagelsesrejsende-klubber. I den første bog følger vi Stella på hendes første mission, da hun sniger sig med på luftskibet.

Dive in + Dark cover
The Bear and the Nightingale af Katherine Arden.
Læser den fysisk.

Det her er en voksenfantasy, der er inspireret af russisk og slavisk folklore og har lidt af et historisk setting. Vi følger Vashya, en pige der kan se de forskellige væsner fra de gamle historier. I hendes landsby har man altid sørget godt for disse væsner, der til gengæld beskytter byen mod de mørke væsner. Indtil kristendommen begynder at gøre sit indtog og de gamle historier og væsner bliver glemt, hvilket åbner op for muligheden for at de ondsindede væsner kommer lidt for tæt på.

Det er de tre bøger, jeg håber på at læse til Polarthon i 2021.

Kan du lide polar fantasy? Eller er der nogen af de bøger, jeg vil læse, som du har læst?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.