Nyt i reolen #10 ~ Marts book haul

Reklame: indlægget indeholder anmeldereksemplarer, markeret med *.

I marts måned har mine bogkøb mest været fokuseret på at færdiggøre eller komme videre med serier. Jeg oplevede også endelig at to bøger, jeg har ligget på længe, var på lager på samme tid, så jeg skyndte mig at slå til.  Da jeg tog billederne til indlægget, gik det bagefter op for mig at jeg havde glemt to på det samlede billede, men de er kommet med for sig selv. I alt blev det til 19 nye bøger og jeg har selv købt langt størstedelen.

Som sædvanlig vil jeg starte med anmeldereksemplarerne. I marts måned modtog jeg kun en bog fra et forlag, og det er *Hvorfor nu? af Carey Heywood. Jeg har elsket hendes anden serie Woodlake, så jeg var helt klar på at læse mere fra hende. Bogen er en slags ”second chance” romance, det er ikke fordi de er ekskærester, men den kvindelige hovedperson har været forelsket i sin bedste venindes storebror lige siden de var børn, åbenbart, og han vender tilbage netop på et tidspunkt hvor hun har besluttet sig for at komme over ham.

Jeg modtog 4 bøger fra bogbokse, stadig med ret meget forsinkelse. Efterhånden er det ret svært for mig at forudsige hvornår de rent faktisk når frem. Men jeg modtog 3 forskellige februar bokse, og en enkelt special edition jeg havde købt ved siden af. Red Tigress af Amelie Wen Zhao er efterfølgeren til en tidligere Illumicrate-bog, Blood Heir, som jeg virkelig nød og derfor gerne ville have 2’eren til. Serien er en løst inspireret Anastasia-fortælling med et meget interessant og lidt forvirrende magisystem og en kamp for hævn. Illumicrates februar boks kom også frem og havde bogen A Dark and Hollow Star af Ashley Shuttleworth, der vist er en female/female romance og jeg tror, det er en fae historie at dømme ud fra forsiden. Jeg havde godt regnet ud, at februars Owlcrate ville være The Gilded Ones af Namina Forna. Sidste år var der en forhåndsudgave i en FairyLoot boks og det var en af mine yndlingsbøger fra sidste år, så selvom jeg allerede har læst den, så ville jeg rigtig gerne have en færdig udgave. Og den er simpelthen så flot oveni. Til gengæld var FairyLoots bog lidt en overraskelse, det er ikke rigtig en jeg har hørt så meget om. Jeg tror nok, at This Golden Flame af Emily Victoria handler om en heks af en art, der skal bruges andres kærlighed til at leve eller lave magi eller sådan noget. Og et udbrud af en pestlignende sygdom, hvilket ikke lige er det jeg er i humør til at læse om lige for tiden. Men det kommer helt sikkert en dag og det er en bog der lyder spændende.

Jeg faldt over to virkelig gode tilbud i Netto og Bilka af alle steder. Det første sted fandt jeg en dansk roman af en forfatter jeg har hørt så meget godt om, men det er lidt langt fra det jeg normalt læser og derfor har jeg aldrig fået taget mig sammen til at undersøge bogen nærmere. Men Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard er helt oprigtigt en bog jeg gerne vil læse. Ved et næsten  lige så stort tilfælde opdagede jeg at Bilka havde en hardcover udgave af Fredrik Backmans nyeste bog på tilbud Folk med angst. Jeg vil ganske enkelt bare gerne læste alt af Backman efter at jeg har læst og elsket Bjørneby, så det var et heldigt fund.

Den her gruppe af bøger tænker jeg på som ”hyped på at læse”. Det er især bøger jeg har hørt andre tale virkelig godt om, men også titler jeg selv er virkelig spændt på at læse. Solitaire og Radio Silence af Alice Oseman er faktisk de to bøger, jeg refererede til helt i starten af indlægget, som jeg har ventet på var på lager igen. Jeg er så vild med hendes graphic novel serie Heartstopper og jeg ved at jeg gerne vil læse nogle af hendes romaner. Solitaire foregår også i samme univers som Heartstopper og følger storesøsteren til en af karaktererne derfra, så det bliver virkelig spændende. Begge bøger er YA realitisk fiktion og handler rigtig meget om at finde sig selv og jeg glæder mig. Og så elsker jeg disse forsider! Umiddelbart er der ikke mange sammenfald mellem de to næste bøger, men hvis jeg skulle nævne to bøger, som jeg har set hypet op på sociale medier de sidste mange, mange måneder, så er det The House in the Cerulean Sea af T. J. Klune og Black Sun af Rebecca Roanhorse. Begge er voksenfantasy, men helt forskellige toner og jeg kan ikke engang finde ud af hvilken jeg er mest spændt på at læse. Helt anderledes er Nocturnal af Wilder Poetry. Det er ikke en bog jeg har hørt ret meget om, men en digtsamling jeg selv er helt oppe at køre over. Jeg har fulgt forfatteren på instagram i ret lang tid, og bogen har været ude ret længe efterhånden. Jeg følger lidt min lyst til at læse mere lyrik her og derfor vidste jeg, at hvis det ikke skulle ende med at jeg overså bogen og aldrig fik den læst, så skulle det være en, jeg allerede var ret vild med bare ud fra det jeg har set på Instagram.

Og sidste gruppe af bøger er de serier jeg snakkede om. Jeg er helt klart begyndt at fokusere mere på at få læst serier færdige og på det sidste er der udkommet rigtig mange sidste bøger i serier, jeg er vild med. Det gælder for eksempel den sjette og sidste bog i Miss Peregrine serien The Desolations of Devil’s Acre af Ransom Riggs, som jeg har ret høje forventninger til selvom denne anden trilogi ikke helt har været på niveau med de første tre bøger. Bridge of Souls af Victoria Schwab er den tredje og sidste bog i hendes middle grade spøgelsesserie Cassidy Blake og denne gang foregår den i New Orleans. I den helt anden ende har vi Act You Age, Eve Brown af Talia Hibbert, der er den tredje og sidste bog i denne voksen romance serie. Det er helt klart en af mine yndlingsromance serier og jeg håber egentlig den kommer på dansk på et tidspunkt. Det er ikke helt den sidste bog, men der er også kommet en ny bog i Bromance book Club serien, der handler om en vennegruppe af mænd, der mødes og læser og diskuterer romance bøger for at blive bedre kærester eller ægtemænd. Serien er virkelig sjov og byder på flere forskellige og spændende karakterer. Crazy Stupid Bromance af Lyssa Kay Adams er den tredje bog i serien og ind til videre er der i hvert fald planlagt 4 i alt. Og så er der lidt mere lyrik på programmet med den nyeste digtsamling fra Amanda Lovelace, nemlig Shine Your Icy Crown som er den næste bog i hendes anden serie. Lidt ældre er Fire Study af Maria V. Snyder, men det er en serie jeg først begyndte på at læse sidste år og var rigtig glad for, og derfor har et mål om at læse færdig i år. Det samme gør sig gældende for Lair of Dreams af Libba Bray, der heller ikke er en ny udgivelse, men den bog i serien jeg er nået til. Den er i øvrigt ret svær at opdrive i den her udgave, så det har taget mig lidt tid at finde frem til den. Serien har haft rigtig mange forsideskift i løbet af den tid de fire bøger er blevet udgivet, men jeg er vild med dem her og ret glad for at det lykkedes mig at finde den.

Og her har vi så de to jeg glemte på det samlede billede. Den 6. og nyeste æske fra Novellix udkom her i starten af mig og jeg benyttede mig af muligheden til både at få fat i den og den eneste æske jeg manglede i min samling. Den nyeste æske er vist lidt mere essay-præget end egentlige noveller, men jeg er virkelig spændt på at læse dem. Æsken er lavet i samarbejde med ATLAS magasin, og indeholder nye udgaver af 4 essays der tidligere er blevet bragt i magasinet. Den sidste æske jeg manglede har noveller fra fire danske forfattere, som jeg kan genkende navnene på fra min danskundervisning på gymnasiet. Det er ikke forfattere jeg som sådan har læst meget af, men jeg har en fornemmelse af at især det her novelleformat lige er det, der skal til for mig.

Og det var alle bøgerne, jeg fik hjem til mine reoler i løbet af marts. Jeg elsker hvor blandet stakken er blevet, alt fra noveller og digte til voksenromance, middle grade fantasy, realistisk fiktion og en masse spændende fantasyserier.

Fik du nogle gode bøger i marts?

Og som altid; rigtig god læselyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.