Dette bliver mellem os af Alexander Kielland Krag

Titel: Dette bliver mellem os.
Forfatter: Alexander Kielland Krag.
Serie: —
Oversætter: Thomas Korsgaard.
Udgivet af: CarlsenPuls i 2021, først udgivet i 2020 med titlen Dette blir mellem oss.
Sidetal: 216 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er norsk.

Felix er flyttet tilbage til Oslo. Han starter i gymnasiet og falder næsten øjeblikkeligt for Nicolai, som er den smukkeste fyr, han nogensinde har set. Forelskelsen vokser og vokser, og Felix kan næsten ikke rumme den, men han er så bange for at dele sine følelser. For hvad hvis Nicolai slet ikke er til fyre, og hvad hvis Felix’ nye venner ikke kan acceptere, at han er bøsse? Samtidig knytter Felix et tættere og tættere bånd til vennen Philip. Han har aldrig prøvet at have sådan et venskab før. Philip er meget afslappet og tager alting, som det kommer, og da Felix endelig tager mod til sig og fortæller sin ven om følelserne for Nicolai, bliver han mødt med åbenhed og forståelse. Fortroligheden mellem Felix og Philip vokser. Faktisk begynder venskabet mellem de to at fylde så meget, at Felix må revurdere sine følelser for Nicolai.

3 ting, jeg godt kunne lide ved Dette bliver mellem os:

  • Bøger der leger med formatet er en af mine buzzwords.
  • Der er masser af plads til at bruge fantasien.
  • Plottet er realistisk og går lige i hjertet.

Jeg har over de sidste år erfaret, at bøger der leger med formatet og Dette bliver mellem os er ingen undtagelse. Bogen startede som en række Instagram-opslag, der fortæller historien igennem både billeder og captions. Det er disse captions, der udgør bogens indhold. Efter jeg havde læst bogen, fandt jeg også frem til Instagram-profilen, så jeg kunne se billederne også. Det er en interessant måde at fortælle historien på, som jeg godt kunne lide.

Men for mig fungerede skrivestilen i bogen ikke lidt så godt. Jeg kunne godt mærke, at den fysiske bog ikke indeholder selve billederne og uden dem fungerede historien ikke nær så godt. Hver siden har en caption til et billede, vi ikke får og det gjorde at jeg følte at der manglede noget, for skrivestilen er meget minimal og meget er overladt til læserens egen fantasi. Det kan fungere både godt og skidt for bogen. For mig var det en meget svingende oplevelse.

Når det kommer til selve historien, er det egentlig en meget rolig og udramatisk historie om identitet, at finde sin egen vej og ung forelskelse. Det er en ret sød historie, og jeg kunne godt lide hvordan den udfoldede sig. Det er svært at sige noget om karakterer og verdenen, for der er meget information, der ikke bliver givet. På mange måder var Dette bliver mellem os en læseoplevelse, der ikke føltes som en bog, men som at følge en bekendt på Instagram og følge med i deres liv.

Jeg vil foreslå at man finder Instagram-profilen, enten mens eller efter man læser bogen, så man kan se billederne mens man læser eller bagefter. På Instagram er alle captions selvfølgelig på det originale norsk, så derfor tror jeg at den kan være et godt supplement til bogen, når nu billederne ikke er med.

Dette bliver mellem os er en bog for dig, hvis du er til historier der leger med formatet og du er villig til at udfordre dig selv lidt, hvis du er vild med bøger hvor der er masser af plads til læserens fortolkning og fantasi eller hvis du er til realistiske historier uden overdramatiske emner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.