Følg med i mit læsedøgn ~ 24 timers readathon

Reklame: billedet indeholder anmeldereksemplarer fra CarlsenPuls og Palatium Books.

10:01

I dag kører der to 24 timers readathons, som næsten overlapper. Det velkendte Deweys halvårlige readathon fra kl 14. i dag til kl. 14 i morgen. Og så et dansk readathon, inspireret af det tidligere lockdown readathon, har de nu lavet en ny omgang kaldet Reopen Readathon, fra kl. 9 i dag og til kl. 9 i morgen. Jeg ved ikke lige, hvordan fet kommer til at gå, jeg er allerede bagud med at starte Reopen Readathon til tiden og jeg har det egentligt fint med. Jeg har lidt en plan om at jeg deltager i det jeg nu kan og så fokuserer jeg på at hygge jeg mig med min læsning.

Det her er min planlagte TBR. Jeg har ikke talt op hvor mange sider det er, men ud fra min erfaring burde det ikke blive et problem at nå at læse dem alle sammen. Jeg har endnu en gang valgt korte, små bøger til de sene nattetimer og jeg planlægger altså også at sove, selvom tidspunktet nok bliver lidt skævt.

Nu vil jeg spise min morgenmad færdig og gøre mig klar til dagen. Jeg har sovet lidt længe og glæder mig til at begynde at læse!

13:51

Wow, den her formiddag er fløjet afsted. Så nu passer det faktisk med at det er tid til at gå i gang med at læse, og jeg er helt klar. Jeg har brygget en stor kop lakridste, og nu skal jeg bare vælge min første bog. Jeg svinger lidt mellem Hvorfor nu? og Ekskærester on air, så det bliver nok de to første, jeg læser. Det er skønt vejr udenfor og jeg sidder lige i en solplet, så det kunne næsten ikke være bedre.

Sider læst: 0.

Bøger læst: 0.

16:49

Hold nu op, Ekskærester on air var sådan en god læseoplevelse! Jeg nød virkelig hvor sjov bogen faktisk var, de mange ærlige scener og emner der blev taget op og jeg relaterede helt vildt meget til følelsen af at man er bange for at man “bare leger voksen og venter på at nogen ser en over skulderen”. De var en rigtig god bog at starte med og jeg føler mig helt glad inden i. Jeg har også en stærkt trang til at høre mere podcast pludselig.

Min næste bog bliver Hvorfor nu? og jeg håber lidt på, at jeg måske kan nå at læse den færdig inden vi skal spise aftensmad.

Sider læst: 377.

Bøger læst: 1.

18:38

Hmm, okay, så Hvorfor nu? var ikke helt den bog jeg håbede på det ville være. Den var stadigvæk sød og hurtig at læse, men det varede faktisk rigtig længe før jeg blev “vundet over” af de to hovedpersoners forhold. Nu er spørgsmålet så, skal jeg begynde på en ny bog, inden det er tid til at spise eller vente lidt?

Sider læst: 670.

Bøger læst: 2.

20:00

Jeg er ved at være godt sulten, så nu holder jeg nok en læsepause for at få noget mad. Men jeg har faktisk nået at blive færdig med Måske i morgen også, og det var en virkelig god oplevelse. Også rigtig skræmmende på flere punkter, men en bog jeg synes er super vigtig for unge i dag. Den er ikke på Goodreads’ endnu, hvilket er midt underligt for en som mig der nærmest religiøst opdaterer min læsning der. Hvorom alting er, så går læsningen virkelig godt og nu vil jeg lave mig nogle pomfritter.

Sider læst: 959.

Bøger læst: 3.

21:03

Nøj, det var godt at få noget at spise. Jeg føler ligesom også, at jeg har fået noget fornyet energi. Min næste bog bliver nok Sweet Home Dalarna, som også er den sidste roman i min stak. Det passer mig ret godt, at jeg kan gemme de kortere bøger til de sene nattetimer.

Sider læst. 959.

Bøger læst: 3

23:08

Sidste side i min fjerde bog er netop vendt og jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg skal mene om bogen. Så den skal lige ligge og vende lidt i mit hovede.

Jeg kan godt mærke, af jeg er en smule træt, men ikke sådan at jeg vil lægge mig til at sove med det samme. Jeg tror, jeg vil kaste mig over en af digtsamlingerne, måske The Mermaid’s Voice Returns in This One, og så se hvor træt jeg er efter den. Jeg hygger mig stadig virkelig meget og får læst en masse.

Sider læst: 1.352.

Bøger læst: 4.

00:17

Okay, så nu er jeg så blevet færdig med min femte bog siden kl. 14. Jeg valgte at lytte til lydbogen af The Mermaid’s Voice Returns in This One samtidig med at jeg læste bogen og det var sådan en god ide. Kombinationen af at læse digtene og høre forfatteren læse dem op var sådan en rørende oplevelse. Jeg ved godt, at der er mange der ser lidt ned på den her slags digtsamlinger, men jeg er altså fan. Amanda Lovelace kan noget med ord, og jeg glæder mig til at læse andre af hendes bøger/serier.

Jeg er stadigvæk ikke helt klar til at gå i seng, så jeg tror, jeg vil læse en eller to af de små klassikere fra Penguins to serier. Og lave noget mere te.

Sider læst: 1.543.

Bøger læst: 5.

02:05

Okay, jeg er faktisk ved at være ret træt, så jeg tror ikke jeg når at læse mere inden jeg går i seng. Men jeg har faktisk også fået læst 3 bøger siden min sidste opdatering. Både Come Close og The Dialogue of Two Snails er mere “klassiske” digte og en del af hhv. Penguin’s Little Black Classics og Modern Mini serierne. De var begge to også lidt undervældende læseoplevelser, hvor det var mere undtagelsen end reglen, at der var et digt jeg var vild med. I sidste ende gav jeg dog dem begge to 3 stjerner hver, for jeg nød at læse hvordan de to forfattere brugte ordene og især sidstnævnte legede meget med sprog og billeder.

Og så valgte jeg også ret spontant at gå i gang med at læse Nocturnal og før jeg vidste af det var jeg færdig med bogen. Det er en klar ny favorit, og langt fra sidste gang at jeg læser den.

Nu tror jeg dog efterhånden at jeg er ved at være klar til at sove nogle timer. Det begynder at blive lidt svært at koncentrere mig om ordene. Så jeg vender tilbage efter noget søvn og læser de to tilbageværende bøger i min stak.

Sider læst: 1.813.

Bøger læst: 8.

07:24

Godmorgen! Jeg føler mig noget mere frisk i hovedet efter en fem timers søvn. Jeg er for længst blevet for gammel til at forsøge at læse alle 24 timer, men selvom jeg lige skal have søvnen ud af kroppen, er jeg i det mindste mere klar i hovedet.

Jeg har kun 2 bøger tilbage fra min udvalgte stak, begge to digtsamlinger på omkring 50 sider, så mens jeg stadig forsøger at komme i gang, vil jeg læse lidt i den ene af dem.

Sider læst: 1.813.

Bøger læst: 8.

08:23

Jeg valgte at læse I Have More Souls Than One og det var en ret speciel oplevelse. Jeg tror egentlig ærligt talt at jeg var for træt til at læse den, til at kunne fokusere på ordene. Og alligevel havde de en ret mærkbar effekt på mig og jeg kunne godt lide det jeg læste. Det er nok helt klart en bog, jeg vil vende tilbage til flere gange, før jeg helt kan sætte ord på den.

Men nu er der kun lidt over en halv time til Reopen Readathon slutter. Jeg bliver lidt ved med at glemme det, fordi jeg læser indtil Dewey også slutter kl. 14. Men jeg er rigtig godt tilfreds med hvor meget jeg har fået læst i løbet af dette første readathon. Nu får vi at se hvor meget det bliver til de sidste fem timer af readathon nummer to. Jeg skal i hvert fald lige vågne lidt mere, inden jeg sætter mig ned for at læse Well they are gone and here I must remain.

Sider læst: 1.869.

Bøger læst: 9.

09:19

Nu har jeg ligget lidt i sengen og spillet på min telefon og vågnet op. Er endda stået op og har spist noget morgenmad, og jeg føler mig så meget mere frisk nu hvor jeg har fået noget at spise. Min kæreste sover stadig, han var faktisk oppe meget længere end mig og sad og spillede. Så jeg lader ham sove, mens jeg lytter til en hyggelig podcast og gør mig klar til at læse Coleridge. Og så har jeg sagt tak for denne gang til alle i Reopen Readathon-discord chatten. Det var enormt hyggeligt, og jeg håber der kommer en omgang mere.

Sider læst: 1.869.

Bøger læst: 9.

10:51

Jeg fandt på noget ret smart, da jeg fandt mig selv ret forvirret over Coleridges digte. Og de fleste af dem fandt jeg derfor på YouTube, hvor de blev læst op. Det gik lidt langsommere end det ville have gjort, hvis jeg bare fløj igennem dem selv, men jeg tror helt sikkert også at jeg fik mere ud af dem.

Det er også den sidste bog i min udvalgte stak, så nu skal jeg finde ud af, hvad jeg skal læse de sidste tre timer på at læse. Jeg føler ikke ligesom for at starte en tyk bog, så jeg har lidt en plan om at vælge en graphic novel eller to, som jeg kan sidde og slappe af med.

Sider læst: 1.921.

Bøger læst: 10.

11:31

Det kom midt som en overraskelse, for jeg havde ikke rigtig nogen ide om, hvad jeg kunne vente mig af graphic novel serien Paper Girls. Den er lavet af den samme som står bag Saga, en ret kendt graphic novel serie som jeg også er midt i. Der var noget genkendeligt over tegnestilen, og fantastisk flotte farver. Historien var lidt forvirrende, men jeg er enormt hooked på at læse videre i serien når jeg får mulighed for det.

Jeg havde godt forventet, at jeg ville kunne nå mere end en graphic novel, så derfor har jeg besluttet mig for at læse endnu en første-i-en-ny-serie, Fables, der handler om eventyrfigurer der bor i et moderne New York. Og hvis jeg får tid, så vil jeg genlæse den første Heartstopper bog.

Sider læst: 2.065.

Bøger læst: 11.

13:21

Så blev jeg færdig med at læse begge bøger. Heartstopper vol. 1 var en genlæsning, bare for at få den frisket op før jeg læser videre i serien. Jeg elsker stadig hvor enkel den er og at den stadig formår at udstråle så mange følelser og få læseren med.

Fables var en interessant læseoplevelse. Jeg ville gerne have haft meget mere eventyr over historien, i stedet for et ret generisk murder mystery. Tegnestilen er ret anderledes, og minder om noget jeg har set før men ikke kan huske.

Jeg tror ikke, at jeg får læst en bog mere inden readathonet officielt slutter om cirka 40 minutters tid. Jo, jeg kunne godt nå at klemme en graphic novel mere ind, men jeg føler mig faktisk ikke rigtig i humør til det lige nu. Og jeg er desuden rigtig godt tilfreds med hvor meget jeg har læst siden i går. Det er gået over al forventning de sidste 24 timers tid, jeg har læst rigtig mange bøger, et par nye eller gamle favoritter og nydt at fordybe mig i læsningen på denne måde endnu en gang.

Så nu tror jeg egentlig, at jeg vil ud og gå en tur i det flotte solskinsvejr.

Sider læst: 2.500.

Bøger læst: 13.

Tak for denne gang!

Og som altid; rigtig god læselyst.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.