Nyt i reolen #11 ~ april book haul

Reklame: indlæget indeholder anmeldereksemplarer, alle markeret med *.

I april måned blev det egentlig ikke til særligt mange nye bøger. Men det skyldes også, at der er nogle bøger, jeg har købt online, som stadigvæk ikke er nået frem endnu. I alt fik jeg 15 nye bøger i april og jeg læste også 4 af dem i samme måned. Jeg vil sige, at jeg købte flere bøger i løbet af måneden, men som sagt er der stadig nogle jeg venter på, så derfor er dette indlæg ret domineret af de bøger, jeg har fået i bogbokse (som jeg også har købt) og bøger jeg har fået tilsendt.

Som sædvanlig vil jeg starte med de tilsendte bøger. Af de 6 anmeldereksemplarer jeg modtog i april, har jeg læst de 3 af dem og en fjerde er på min læseliste til maj. Jeg er begyndt på ret ihærdigt at sørge for at holde antallet af ulæste anmeldereksemplarer nede, så det er tal jeg er ret glad for at se. Jeg modtog både *Ekskærester on air af Rachel Lynn Solomon og *Sweet Home Dalarna af Karin Janson fra Palatium Books. Førstnævnte er en ret morsom fortælling om to kollegaer, der lader som om de er ekskærester for et radioprogram. Jeg er stor fan af fake-dating tropen, så at de er falske ekskærester var virkelig noget der solgte mig på bogen. Jansons bog handler rigtig meget om livet på landet og i storbyen og hvordan to ret inkarnerede modsætninger mødes.

*Måske i morgen af Inez Gavilanes var en bog, jeg nærmest havde totalt overset. Så da jeg modtog den, var jeg ret nysgerrig og jeg endte med at få en historie, der rørte mig så dybt. Historien følger Lulu, der er ved at drukne langsomt i en lang række af sociale problemer og da hun endelig finder et sted, hun føler hun kan høre til, er det måske ikke det værd.

Både Flamingo og Cicero overraskede mig med bogpost i april, hvor jeg modtog henholdsvis *Udfordringen af Elle Kennedy og *Den franske villa af Jennifer Bohnet. Kennedys bog er den fjerde bog i Briar U serien, der er en spin-off serie til Off Campus, der er en af mine yndlings collegeromances og en bog jeg har glædet mig så meget til. På den anden side ved jeg ikke ret meget om Jennifer Bohnets bog, men det lyder som den perfekte sommerbog til en lang solskinsaften og jeg drømmer mig væk ved bare at kigge på bogen.

Sidst, men absolut ikke mindst var jeg også så heldig at modtage *Arven fra fortiden af Nathali og Bettina Liane, der er efterfølgeren til Kaldet fra Galathea, der er en af mine yndlingsbøger jeg læste sidste år. Det er en fantasirig dansk fantasyserie, der blander mørke kræfter, maleriske naturbeskrivelser og mange former for magi i en fortælling om to teenagere, der hvirvles ind i en kamp mellem det lyse og det mørke.

Af bøger fra bogbokse oplever jeg stadigvæk store forsinkelser, så jeg nåede at modtage 4 i april og kun en af dem er fra en april boks. Først og fremmest modtog jeg Marts’ OwlCrate, der havde temaets ”Of Wiches and Wonder” og jeg er altid klar på en heksehistorie. Bogen var Sweet and Bitter Magic af Adrienne Tooley, og så vidt jeg ved handler det om to hekse, der er på hver deres side i en eller anden konflikt, men de får brug for hinandens hjælp. Og så er der vist en female/female romance også. Marts’ Illumicrate dukkede også op, og havde temaet ”Fighting Spirit”. Heri var bogen The Unbroken af C. L. Clark og jeg må indrømme, at jeg absolut ikke er fan af det her gul-i-gul-i-gul cover. Det er en standalone fantasy, det er vist også en female/female romance og vi følger en prinsesse der har brug for en soldats hjælp til at infiltrere en gruppe rebeller. Og så kom marts’ FairyLoot boks sørme også frem. Boksen havde temaet ”Frozen Fables”, så ikke så overraskende var bogen The Bright and the Pale af Jessica Rubinkowski. Historien er inspireret af russisk folklore og der er åbenbart både magi og monstre i vente. Måske mest overraskende af alt nåede aprils FairyLoot også at blive leveret lige inden weekenden. Den boks havde temaet ”Hidden Identities” og var muligvis en af mine favoritter i et stykke tid – og ikke kun på grund af de vildt flotte guldfarvede bogstøtter der er Lord of the Rings inspireret. Månedens bog var The Prison Healer af Lynette Noni, der handler om en pige, der har helende evner og i mange år har været fanget og på en eller anden måde tvunget til at skulle tage sig af de indsatte i fængslet, tror jeg. Det er en ret blandet stak af bøger, men jeg glæder mig faktisk til at skulle læse dem, også dem jeg ikke synes jeg har hørt så meget om før.

Jeg fik to af det samme brætspil i julegave, det nye Bezzerwizzer Ord, så jeg har egentlig bare gået og ventet på at jeg kunne komme ud og bytte det. Og jeg vidste præcis hvad jeg var interesseret i. Det er langt fra alle de har, men det er tit til at finde de smukke læderindbundne Barnes and Noble udgaver af klassikere i Bog og Idé. Jeg var mest på udkig efter deres Poe udgave, men da de ikke havde den var jeg ikke i tvivl om at jeg ville vælge The Snow Queen and Other Winter Tales af Hans Christian Andersen m.fl. og det er præcis hvad titlen antyder. En samling af eventyr og fortællinger, der alle sammen har vintertema. Jeg er ret glad for at det ikke kun er julehistorier og det er en af grundene til at jeg gerne ville have den. Den lyseblå farve er så fin og matcher de sølvfarvede sider så fint. Og sammen med den valgte jeg en af de nye udgaver af Jenny Colgans bøger, mere specifikt Det lille bageri på strandpromenaden. Jeg er himmelhenrykt over disse pastelfarvede udgaver med de fineste tegninger på forsiderne og jeg kan klart bedre lide dem end de tidligere forsider. Så jeg håber de laver dem alle sammen, selvom der er mange.

En anden bog, jeg absolut gerne ville have fat i så snart den udkom var Bjerget vi bestiger af Amanda Gorman. Jeg var ikke helt sikker på om jeg ville have den engelske udgave eller den danske oversættelse, men så er det så heldigt at den danske bog faktisk også indeholder det engelske digt. Det er en lille og fin bog, men den rummer så meget og jeg er så glad for at tilføje den til min voksende samling af digte. Det er også en bog jeg læste næsten lige da jeg fik den ind af døren. Sammen med den valgte jeg at komme videre med mit mål om at same alle bøger i Rick Riordan Presents linjen. Jeg har altid elsket mytologi-inspireret fantasy og jeg er vild med alt hvad dette imprint står for. Derfor købte jeg sammen med Amanda Gormans bog først Sal and Gabi Breaks the Universe af Carlos Hernandez og næst City of the Plague God af Sarwat Chadda. Sal and Gabi er inspireret af cubansk mytologi og hælder lidt mere scifi end fantasy i forhold til andre bøger fra linjen, hvilket jeg ser frem til. Og City of the Plague God har rod i mesopotansk mytologi, hvilket jeg ikke ved noget om overhovedet, og virker ret oppe i tiden med alt der har foregået op til udgivelsen i januar.

Og der har vi alle de nye bøger, jeg fik i april. Er der nogen af dem, du har læst? Eller en du er nysgerrig på?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.