En dansk fantasy læseliste

Reklame: indlægget indeholder anmeldereksemplarer, alle markeret med *.

Det er ikke så tit, at jeg laver månedlige læselister længere, i stedet fokuserer jeg mere på at humørlæse, og gemmer de egentlige læseliter til readathons og lignende. Men i maj måned er der faktisk et gennemgående tema, der præger min læseliste og det er ikke tilfældigt. Jeg ville rigtig gerne på biblioteket igen, nu hvor de er åbne for at man i det mindste kan hente bestillinger og sådan. Og en af de ting, jeg især har savnet med biblioteket, er muligheden for at gå på opdagelse, og opdage nye forfattere og serier. Så det er hvad jeg har gjort, og sammenlagt med en stak bøger fra mine egne reoler har jeg fået samlet mig en rigtig stor stak dansk fantasy, som jeg håber på at læse i løbet af maj. det passer også meget godt, for hvis man ikke har set det, er jeg også en del af bloggerpanelet til uddelingen af årets danske Fantasy 2021, noget jeg glæder mig helt vildt meget til! Så jeg er bare virkelig i humør til at udforske endnu flere danske fantasytitler.

For nemheds skyld deler jeg den her ret store liste lidt op for jer, så dan at jeg har en biblioteks-del og en del med mine egne bøger. Der er rigtig mange første bøger i serier, jeg endnu ikke har læst, og jeg håber på at finde nogle nye favoritter.

Bøger jeg har lånt på biblioteket.

 • Langt væk fra Asgård af Thea Astrid
 • Den halves arv af Julie M. Day
 • Legenden om Querqus skjoldet af Eva Egeskjold
 • Låsen & Vogteren af Louise Haiberg
 • Forfædrenes talisman af Linette Harpsøe
 • Tror du på magi? af Felina My Johansen m. fl.
 • Fanny Fairychild og det magiske spejl af Lykke Lindbo
 • Opvågningen af Pernille Neergård
 • Tir-Nâzrals arving af Mads Schack-Lindhardt
 • Lysets datter af Louise H. A. Trankjær

Bøger fra min egen reol.

 • Sumpbaronens rejse af Christina E. Ebbesen
 • Beskytteren af Synne Kirstine Eriksen
 • Hyænelatter af Pernille Eyebye
 • Mørkets søn af Jeanette Hedengran og Tina Sandahl
 • *Skammerens datter af Lene Kaaberbøl
 • I døden og videre af Jakob Kokkedal
 • *Arven fra fortiden af Nathali og Bettina Liane
 • Elementkrigen af Julie Midtgaard
 • Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes
 • Ingeborgs fortælling af Sidsel Katrine Slej
 • Inkarnation af Pernille L. Stenby
 • *Mogthunheims forbandelse af Paul Anthony Sørensen

Og der har vi det så, min virkelig ambitiøse læseliste for maj måned. Jeg håber, at jeg får læst dem, men jeg vil være glad for at få læst størstedelen, især inden jeg skal aflevere dem tilbage til biblioteket.

Læser du dansk fantasy?

Og som altid; rigtig god læselyst.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.