Maj book haul ~ Nyt i reolen #12

Reklame: indlægget indeholder anmeldereksemplarer fra forlagene CarlsenPuls, Turbine, Lindhardt og Ringhof og forfatteren Paul Anthony Sørensen. Alle markeret med *.

I løbet af maj måned fik jeg købt overraskende mange bøger. En kombination af forudbestillinger, bogbokse der endelig nåede frem, gavmilde forlagsfolk og gode tilbud er jeg endt med at få hele 31 nye bøger i løbet af måneden. Tre af dem har jeg allerede læst, men det er stadigvæk ret mange og jeg har besluttet mig for at gøre en bevidst indsats for at mindske antallet af nye bøger i de næste måneder.

Som altid vil jeg starte med de tilsendte anmeldereksemplarer. Det er også af denne stak, jeg har læst nogen af allerede. Til min overraskelse modtog jeg både *Bjørnen af Tina Sakura og *Vores skjulte evner af Caroline O’Donoghue. Jeg har set forsiderne et par gange på Instagram, men jeg ved ikke ret meget om nogen af bøgerne. Bjørnen er en kort grafisk roman, der vist nok omhandler emner omkring overfald og hævnporno, mens Vores skjulte evner er en fantasyroman, der har noget med tarotkort at gøre. Så ved jeg til gengæld mere om *Natskygge af Gry Kappel Jensen, som er tredje og sidste bog i Rosenholm trilogien om fire veninder, et mordmysterie og forskellige grene af magi. Jeg er vild med den her serie og jeg har allerede læst og anmeldt denne her bog. *Den Usynlige Krig af Boris Hansen er min mest ventede udgivelse i år og jeg elskede denne her hæsblæsende science fiction thriller fra start til slut. Bogen tager sit udgangspunkt i at man har opfundet teknologien til at rejse ind i bøger – men det medfører en masse muligheder for at udnytte det til egen fordel. Endelig har jeg også allerede læst *Mogthunheims forbandelse af Paul Anthony Sørensen, som er en klassisk portal fantasy om kampen mellem det gode og det onde.

Jeg modtog faktisk en del bogbokse i maj, og et par af dem var special editions, som blev forudbestilt for et stykke tid siden. Den første af dem er Illumicrates sæt af de to sidste bøger i Daughter of Smoke and Bone trilogien, henholdsvis Days of Blood and Starlight og Dreams of Gods and Monsters af Laini Taylor. Det her er en af mine yndlingsserier og jeg er smaskforelsket i det her hardback sæt, jeg nu har. Samtidig er det også bøger, jeg har læst før, så de er ikke rigtigt tilføjet til min TBR. Den anden special edition jeg fik hjem var FairyLoots udgave af Illusionary af Zoraida Córdova, hvilket er efterfølgeren til Incendiary som jeg læste og elskede sidste år. endelig modtog jeg også Illumicrates forsinkede april boks. Temaet var ‘Dearly Departed’, hvilket får mig til at tro at måneden bog, In the Ravenous Dark af A. M. Strickland, nok har noget med vampyrer eller necromancere at gøre. Sidst, og størrelsesmæssigt mindst, valgte jeg ikke at springe OwlCrates maj boks over, da jeg havde gættet mig frem til at bogen ville være The Ones We’re Meant to Find af Joan He. Jeg kunne rigtig godt lide hendes debutroman Descendant of the Cranes, og jeg har længe været spændt på denne blanding af dystopi og science fiction. At bogen også centrerer to søstre gør mig kun endnu mere spændt.

Tilbage i april skrev jeg også lidt om, at jeg er begyndt at samle mig alle bøgerne i Rick Riodan Presents linjen, så derfor er der endelig komme en lille stak hjem. Jeg købte faktisk The Fire Keeper allerede tilbage i april, men det eneste sted jeg kunne finde den i hardback var hos BookDespository, så leveringstiden var lang. Sammen med den har jeg også købt den tredje og sidste bog i trilogen, The Shadow Crosser af J. C. Cervantes. Serien omhandler Zane og hans møde med karakterer og guder fra Maya mytologi. De to nyeste udgivelser er Aru Shah and the City of Gold af Roshani Chokshi, den fjerde bog i serien om Aru Shah og hendes veninders kamp mod verdens undergang. Den serie er inspireret af Hindu mutologi. Og endelig er The Last Fallen Star af Graci Kim den første bog i en ny serie, der er inspireret af koreansk mytologi. På nuværende tidspunkt mangler jeg egentlig kun én bog for at min samling er komplet for nu, en bog der måske er blevet væk i posten og som jeg er ved at få opsporet.

Resten af bøgerne i det her book haul er delvist købt på en tur, jeg tog ind til Odense og hvor jeg faldt over nogle rigtig gode tilbud i både Bog & Idé og Kjærs Bøger, samt et par seriefortsættelser fra Plusbog. Denne række af paperback består blandt andet af Venom og Vulture af Bex Hogan, som er bog 2 og 3 i en trilogi om pirater, glemte magiske kræfter og kampen om tronen. Den første bog Viper var en glædelig overraskelse for mit vedkommende og jeg har set meget frem til at kunne læse videre i serien. Både On Earth We’re Briefly Gorgeous af Ocean Vuong og Hamnet af Maggie O’Farrel er bøger, jeg har set få rigtig meget omtale på internettet. Jeg elsker når jeg falder over anbefalinger, som ikke er fantasy og som alligevel får mig til at tænke “yes!”. Ocean Vuongs fortælling tager udgangspunkt i en søns brev til sin mor, så vidt jeg har forstået, og bogen handler om familiens historie, Vietnam-krigen og hvordan man overhovedet starter et nyt liv. Hamnet er en historisk roman, der handler om Shakespeare og hans kone Anne, og ikke mindst deres søn Hamnet, hvis død måske har været med ti lat inspirere dramaet om Hamlet. I hvert fald er det en bog, der allerede har vundet priser og som jeg virkelig har store forventninger til.

En anden serie jeg også glæder mig rigtig meget til at læse videre i er Winternight trilogien og derfor har jeg fundet både The Girl in the Tower og The Winter of the Witch af Katherine Arden, så jeg snarest muligt kan vende tilbage til Vasilisa og hendes verden af væsner fra slavisk folketro og iskolde vintre. Både The Shadow of the Wind og The Prisoner of Heaven af Carlos Ruiz Zafón var lidt af et impulskøb, da jeg fandt denne her vildt flotte udgave. Jeg mangler stadig bog 2 i serien, men jeg kunne ikke lade være med at tage dem begge to med. Det står ikke så tydeligt frem på billedet, men det blå og orange på forsiderne er foliedetaljer, der er så smukke i virkeligheden.

To andre forudbestillinger der udkom her i maj er A Poem for Every Summer Day redigeret af Allie Esiri, den sidste i rækken af “årstidsdigtsamlinger” og nummer to jeg skal i gang med at læse. Og endelig, langt om længe er Den forsvundne søster af Lucinda Riley udkommet, og så har vi endda kun kort forinden fået at vide at det ikke engang bliver den sidste bog i serien. Da jeg var i Odense, blev det også til et smut forbi Faraos Cigarer og jeg blev helt glad for at se at jeg for en gangs skyld var derinde mens de havde Avatar comics på lager. Så jeg købte den næste historie, Smoke and Shadow del 1, del 2 og del 3 og nærmer mig snart en komplet samling af disse også.

Den her sidste gruppe af bøger er dem, jeg betegner som “gode tilbud”. For eksempel var jeg meget overrasket over at finde A Million Worlds With You af Claudia Gray til bare 10 kr. Det er godt nok den tredje bog i serien, men jeg har tidligere hørt den første bog som lydbog og det er en serie, jeg gerne vil læse igen og så var det svært at sige nej til sådan et godt tilbud. Det er en science fiction serie om parallelle verdener og jeg finder bare det koncept så interessant at læse om. A Winter’s Promise af Christelle Dabos er den første bog i en serie, jeg har hørt Jade fra JadeyRaeReads tale rigtig meget om på det sidste. Det er også en slags parallelle verdener-historie, hvor hovedpersonen kan rejse igennem spejle. Jeg ved til gengæld ikke ret meget om Dark Matter af Blake Crouch, og det har jeg det helt fint med fordi det er en thriller og jeg er ret bange for at blive spoilet hvis jeg læser for meget om den. Det er lidt uden for min komfortzone, og det er helt klart kombinationen af et godt tilbud og de mange rosende ord jeg har set på nettet, der fik mig til at tage chancen. Endeligt er This Mortal Coil af Emily Suvada den første bog i en dystopisk serie, der handler om genetisk manipulation og noget med en pestlignende sygdom. Jeg har ret meget Legend af Marie Lu vibes, og det er en serie jeg var vild med, så jeg er spændt på at læse en måske mere science fiction-tilgang til historien.

Og det er de mange, mange nye bøger jeg fik i løbet af maj. Er der en af bøgerne, du har læst og vil anbefale at jeg starter med at læse? Eller en, du selv kunne tænke dig at læse?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.