Bøger jeg gerne vil have flere som ~ Top Ten Tuesday #93

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg, hvor man sammensætter en liste alt efter et givent emne. Det er hostet af That Artsy Reader Girl. Denne uges emne er Books I Love and Want More Like. Det burde være et ret ligetil projekt, for der er rigtigt mange bøger jeg godt kan lide og det burde ikke være så svært at finde ud af, hvilke jeg gerne vil have flere ligesom. Men når jeg siger “ligesom”, så mener jeg altså ikke en tro kopi eller noget lignende, men måske mere en bog i samme tone eller med de samme temaer. Der er heller ikke nogen rækkefølge til listen.

 • Bøger med samme kombination af gys og humor som Den store djævlekrig af Kenneth Bøgh Andersen.
  Jeg er sjældent stødt på en serie, der har formået at more så meget, på trods af dens til tider ret blodige beskrivelser, men det er helt klart noget jeg gerne vil se mere af. Jeg tror, det er noget jeg leder efter ret ubevidst, fordi det er svært ligesom at sætte ord på eller ligefrem at finde i en bagsidetekst.
 • Bøger med samme karakter-righed og udvikling som Bjørneby af Fredrik Backman.
  Det jeg var så vild med i denne her bog, er hvordan Backman med sådan et stort karaktergalleri stadig lykkedes med at få dem alle til at fremstå så tydelige og komplekse. Desværre oplever jeg lidt for ofte at store persongallerier betyder at ikke alle karaktererne er lige fyldige.
 • Voksenfantasybøger som gør op med den faste hvide, Vestlige forestilling om verden.
  Her tænker jeg måske især på Black Sun af Rebecca Roanhorse, som jeg læste for nyligt og forelskede mig totalt i. Jovist, der er også fantasybøger af den slags, som jeg har kunnet lide, men i bund og grund elsker jeg når en bog kan give mig noget nyt og vise, at verden ikke behøver være det samme altid.
 • Bøger der viser fantasyvæsner som engle eller elvere i et ikke-romantiseret lys.
  Her tænker jeg især på bøger som Bjergtaget af Sidsel Sander Mittet, Angelfall af Susan Ee og Daughter of Smoke and Bone af Laini Taylor. De tager alle sammen de her væsner og viser dem som mere komplekse væsner med både positive og i særdeleshed negative sider, hvilket gør dem til mere mere tiltalende karakterer at læse om.-
 • Bøger der er genfortællinger af myten om Hades og Persefone.
  Der er ikke så meget andet at sige end at det er en ny besættelse af mine, og det lader også til at det er ret populært, i hvert fald har jeg nemt fundet lister med anbefalinger på BookTube.
 • Bøger som Heartstopper af Alice Oseman.
  Queer joy!

Hvad kunne du godt tænke dig mere af i bøger? Eller hvilken bog var du så glad for, at du altid gerne vil læse flere ligesom den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.