Nyt i reolen #13 ~ Juni book haul

reklame: indlægget indeholder anmeldereksemplarer.

I juni måned holdt jeg meget igen med at købe nye bøger. Efter det tog lidt overhånd i maj, er jeg ret glad for at jeg kun har fået og/eller købt i alt 11 nye bøger. Og så er 2 af dem allerede læst, mens flere af dem er på min læseliste til juli. I juli modtog jeg endelig, langt om længe den sidste bog fra min jagt på alle bøgerne fra Rick Riordan Presents, efter at den forsvandt i posten og de måtte sende en ny og hvad ved jeg. Men som sædvanlig vil jeg starte med de anmeldereksemplarer, jeg har modtaget.

Jeg har modtaget 2 anmeldereksemplarer i juni, begge to fra Palatium Books. Og begge bøger taler lige til mit humør, for jeg har bare lyst til at begrave mig i romantiske feel-good historier og jeg tror at det er lige det, jeg vil få her. Den første af bøgerne er den fjerde og sidste bog i Woodlake serien, som jeg har elsket og jeg er lidt trist over at dette er den sidste bog. Lydbogsindlæseren i Woodlake af Carey Heywood følger den sidste af Thompson-søskende Gideon efter Noah, Asher og Abby og jeg kan næsten ikke vente med at vende tilbage til den serie. Den anden bog er en standalone romance af en forfatter jeg også har læst før og væres vild med. Cry Baby af Ginger Scott giver mig et lidt mere hårdtslående indtryk og selvom jeg tror der er en sød romance i vente, så forventer jeg også en meget følelsespræget historie med et lidt mere dystert emne.

Bogbokse er kronisk forsinkede i år efter en lang Corona periode og dertil en masse forskellige shipping problemer og hvad ved jeg. Så i juni modtog jeg endelig de to bokse jeg ventede på fra maj. Illumicrates maj boks havde temaet Change Your Stars og månedens bog er The Jasmine Throne af Tasha Suri. Selve forsiden minder mig rigtig meget om aprils bog, The Unbroken af C. L. Clarke, både i farverne og i stilen og jeg har da også fundet ud af at de er illustreret af den samme kunstner. De har dog ikke noget med hinanden at gøre. Det er en sapphic fantasy, der er inspireret af Indisk epik, og vi har politiske intriger, en bror der har snydt sig til tronen og jeg glæder mig til at forsvinde ind i denne her kæmpe bog og den verden. FairyLoots maj bog havde temaet Spellcraft og månedens bog var ikke overraskende Witches Steeped in Gold af Ciannon Smart og det er en af de flotteste bøger, jeg har fået i år. Jeg er vild med det her “spellbook” design og det er totalt gennemført. Det er en jamaicansk inspireret fantasy og jeg får lidt en enemies-to-lovers vibe fra beskrivelsen, samtidig med et hævnplot.

Som sagt, så kom den sidste bog jeg manglede fra helt tilbage i april, da jeg gik i gang med at samle de sidste nuværende Rick Riordan Presents titler. Der var en masse bøvl med at den blev væk og lignende, men jeg er så glad for at Sal and Gabi Fix the Universe af Carlos Hernandez er i mine hænder. Det er efterfølgeren til en af de bøger, jeg fremviste i april, og nu kan jeg bingelæse serien. Det er, så vidt jeg ved, lidt mere ovre i science fiction genren, og jeg tror det bliver rigtig godt. Serien fik også en forsideændring med den her bog og jeg er helt klart mere fan af det her design end det oprindelige, men som det så tit er med amerikanske udgivelser, kom den første bog kun i paperback.

All them graphic novels! Der hvor jeg har købt flest bøger i juni er i Faraos Cigarer inde i Odense, som jeg nyder at gå rundt og browse i. Og jeg faldt over et noget større udvalg af grafiske romaner, som jeg var interesseret i. Og jeg har allerede læst to af dem i juni. The Prince and the Dressmaker af Jen Wang er en historie om en prins, der godt kan lide at gå i kjoler og som ikke altid føler at prins er det rigtige for ham, og så hans kjoledesigner og bedste ven, som drømmer om at blive en kendt designer, men det er svært når man designer for en, der holder det hele hemmeligt. Bloom af Kevin Panetta og Savanna Ganucheau er en realistisk fortælling om to unge mænd, som bonder over bagning og det er en hjertevarm historie om familie, om identitet, om at følge sine drømme, om at vokse fra sine venner, om den første kærlighed og om bagning. Man bliver virkelig lækkersulten af at læse den. De to andre bøger er begge to nonfiktion, hvilket jeg ikke rigtig har læst meget af i grafisk form og derfor er ret spændt på. Brazen af Pénélope Bagieu er en feministisk fortælling om forskellige kvinder igennem historien og hvordan de var med til at ændre verden. Jeg håber meget, at den giver mig en mere realistisk følelse end Godnathistorier for rebelske piger, måske især fordi den er henvendt et lidt ældre publikum. Gender Queer af Maia Kobabe er et memoir og handler om forfatterens oplevelse af kønsidentitet og står meget højt på min liste over bøger jeg vil læse i juli.

Til sidst byttede jeg en bog i Bog og Idé, som jeg havde to udgaver af og valgte disse to. Jeg har desværre hørt nogle ret negative ting omkring Women Don’t Owe You Pretty og forfatteren Florence Given, hvilket ærgrer mig, for det er en feministisk nonfiktion, jeg har været meget interesseret i at læse. Den anden bog er Den hvide enkes død af Nicole Boyle Rødtnes, som er efterfølgeren til Den sorte enkes by, en dystopisk YA roman som tager udgangspunkt i en by, hvor mænd og kvinder lever totalt adskilt og mænd egentlig kun er til for hårdt arbejde og reproduktion.

Og der har vi det så, alle de nye bøger i mit bibliotek i juni. Jeg har det rigtig godt med at jeg har formået at holde det til en mindre stak bøger og hvor blandet stakken er blevet.

Har du fået en ny bog i juni, du vil dele med mig? Eller er der en af de bøger jeg har vist frem, som du har læst eller er interesseret i?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.