Pride month freebie ~ Seven on Sunday #10

Seven on Sunday er et ugentligt temaindlæg. Det er startet af den australske booktuber Grace fra G-Swizzel Books og alle emnerne er at finde i Goodreads gruppen 7 on Sunday. Denne uges emne er en freebie i anledning af Pride month, og jeg har ladet mig inspirere af en af udfordringerne til Whatever You Want-athon. Jeg har derfor fundet 7 bogforsider, hvis farver minder mig om et pride flag. Og jeg har gjort mit bedste for at vælge bøger, der minder mig om forskellige pride flag. Og jeg har med vilje ikke medtaget den bog, jeg har planlagt at læse til readathon’et, for det føltes lidt som snyd.

Den her liste er kun baseret på farverne på forsiderne. Ideelt set ville jeg gerne have valgt bøger, der alle sammen også har LGBTQ+ repræsentation, men jeg måtte også erkende, at det var sværere end som så overhovedet at finde bøger med de rigtige farver. Så nu har jeg sat mig for at jeg vil blive bedre til at læse bøger med LGBTQ+ repræsentation uanset genre.

  • Heartstopper vol. 4 af Alice Oseman. De lilla og lyserøde farver minder mig om det bisexuelle pride flag.
  • All Boys Aren’t Blue af George M. Johnson. Det er nok ret åbenlyst, men den blå og lyserøde baggrund leder tankerne hen på det transkønnede pride flag.
  • Gods of Jade and Shadow af Silvia Moreno-Garcia. Kombinationen af de gule, mørkelilla og sorte farver får mig til at tænke på det non-binære pride flag.
  • Paper Girls vol. 1 af Brian K. Vaughan. Den her volume har farverne lyserød, gul og blå, hvilket minder mig om det pansexuelle pride flag.
  • Muse of Nightmares af Laini Taylor. Det her var en af de sort, hvid, grå og lilla forsider, der også minder mig om det asexuelle pride flag.
  • Forest of a Thousand Lanterns af Julie C. Dao. Den her kombination af hvid, sort og grønne nuancer minder mig om det aromantiske pride flag.
  • This Shattered World af Amie Kaufman og Meagan Spooner. Blandingen af lyserøde og orange i baggrunden synes jeg ligner det lesbiske pride flag ret godt.

Det her emne fik mig til se hvor mange mørke forsider jeg har, og endnu mere hvor mange bøger der har et meget ensformigt farvetema.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.