Ekskærester on air af Rachel Lynn Solomon

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Ekskærester on air.
Forfatter: Rachel Lynn Solomon.
Serie:
Oversætter: Camilla Engkjær Laursen.
Udgivet af: Palatium Books i 2021, først udgivet i 2021 med titlen The Ex Talk.
Sidetal: 377 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Shay Goldstein har været producer på en radiostation i Seattle i næsten ti år. Det er public service, og hun elsker det og kan ikke forestille sig at arbejde andre steder. Men da den nyuddannede journalist, Dominic Yun, bliver ansat, er det lige pludselig ikke så skønt længere. Til Shays irritation er Dominic overbevist om, at han ved alt om radio, og de to kommer konstant på kant af hinanden. Radiostationen er som altid i økonomiske vanskeligheder og har brug for et nyt koncept. Shay får ideen til programmet Ekskærester on air, som stationens chef med begejstring godkender. I programmet skal to ekskærester, live i radioen, give råd om parforhold og relationer mellem mennesker. Stationens chef beslutter, at Shay og Dominic skal være værter, da de allerede småskændes uafbrudt. Der er ikke nogen af dem, der er vilde med ideen om at lyve over for lytterne, da de jo aldrig har været kærester, men valget står mellem det og at blive fyret. Programmet vinder hurtigt en stor og engageret lytterskare, og inden længe er Ekskærester on air et hit. Programmet, og den tilhørende podcast, er ikke til at komme uden om. Men det er, som om følelsen af at lyve for lytterne vokser, jo mere populært programmet bliver. Og da Shay og Dominic rent faktisk begynder at falde for hinanden, bliver det mere og mere tydeligt, at de to værter risikerer andet og mere end bare deres karriere

3 ting, jeg rigtig godt kunne lide ved Ekskærester on air.

  • Jeg er personligt ret stor fan af hele konceptet omkring ”enemies to lovers”.
  • Overraskende morsom bog, på trods af at den over behandler nogle ret alvorlige emner.
  • Skønt karaktergalleri, som jeg gerne ville læse mere om.

Hvis der er en romance trope, som jeg næsten altid kan sælges på, så er det ”enemies to lovers”. Eller i de fleste tilfælde er det mere ”dislike to lovers”. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor, men jeg kan bare godt lide historier om to personer, som af den ene eller den anden årsag ikke kommer godt ud af det med hinanden, som så langsomt begynder at falde for hinanden. Og det er præcis sådan Ekskærester on air blev solgt til mig.

Vi følger Shay og Dominic, som arbejder på samme radiostation og som har fået et rigtigt dårligt indtryk af hinanden fra starten af. Hver for sig er de to hovedpersoner rigtig spændende at læse om. Det kan godt være at det er en historie, der har deres romantiske forhold i forgrunden, men begge karakterer har så meget personlighed og egne ting i deres liv, at jeg følte at jeg kendte dem. Det gav mig lyst til at heppe på dem.

Hele historien fortælles af Shay, så vi får ikke så meget at vide om hvad der foregår inde i hovedet på Dominic. Hele bogen er gennemsyret af en kærlighed til radiomediet, som skinner igennem både i Shays historie og i forfatterens måde at skrive historien på. Det var for mig en rigtig spændende vinkel på historien, for jeg ved ikke ret meget om radioverdenen. Nogle gange ønskede jeg mig, at vi også fik lidt fra Dominics synsvinkel, for bedre at kunne forstå hans karakter og fordi Shays synsvinkel kun kan fortælle os hvad hun tror eller tænker. Det er ikke særligt tit at jeg læser en romance bog, der kun fortælles fra den enes synsvinkel og jeg foretrækker helt sikkert når man hører fra dem begge.

Ekskærester on air er også en historie om kærlighed til radio, til historiefortælling, foruden den romantiske kærlighed. Igennem Shay og Dominic bliver der også vendt temaer som familie, fremtidsdrømme, tab og sorg, racisme, sexisme på arbejdspladsen og meget mere. På overfladen kan det lyde som lidt af et miskmask, men det var faktisk en af de ting, jeg virkelig nød ved bogen, at den kommer rundt om så mange temaer og problemer, som findes i virkeligheden og som var med til at give bogen et ekstra lag.

Jeg har ikke før læst noget af Rachel Lynn Solomon, men jeg håber ikke at det bliver det sidste. Jeg var fra starten opslugt af hendes skrivestil og jeg følte mig godt tilpas i oversættelsen.

Hvis du er til virkelighedstro fortællinger, en realistisk romance mellem voksne mennesker eller historier der både kan få dig til at tænke og til at grine, så tror jeg at Ekskærester on air vil være noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.