Hvorfor nu? af Carey Heywood

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Hvorfor nu?
Forfatter: Carey Heywood.
Serie: Kærlighedsgåder #1.
Oversætter: Lisbeth Valentin Madsen.
Udgivet af: Palatium Books i 2021, først udgivet i 2016 med titlen Why Now?.
Sidetal: 293 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Lige siden hun var en lille pige, har Kacey været vild med den lidt ældre Jake. Siden han hjalp hende med at jage nogle drenge, der var onde ved en hundehvalp, på flugt, har hun været fortabt i ham. Gennem årene har hun beundret Jake på afstand og været næsten pinligt barnligt forelsket i ham. Men han har altid bare behandlet hende som sin lillesøster Reillys tavse og indadvendte klassekammerat, der var meget sød, men også lidt irriterende. Nu deler Kacey lejlighed med Reilly. De er begge singler og går ofte i byen sammen. En morgen bliver Kacey vækket af Reilly og de ondeste tømmermænd. Tømmermændene bliver endnu større, for mens hun klamrer sig til toilettet, dæmrer det for hende, at hun har sagt ja til at gifte sig med deres fælles ven Heath. Heaths mor er meget syg, og han vil gerne glæde hende ved at gifte sig, mens hun stadig lever. Og det har Kacey uforsigtigt indvilget i. Hun kan rigtig godt lide Heath og vil gerne hjælpe ham, men Reilly stiller spørgsmålstegn ved, om man kan gifte sig, bare fordi man gerne vil være en god ven? Oveni det hele vender Jake hjem fra den boreplatform, hvor han har arbejdet i flere år, og det er tydeligt, at han nu ser på Kacey med andre øjne. Kacey må spørge sig selv: Hvorfor lige nu?

3 ting, jeg rigtig godt kunne lide ved Hvorfor nu?

  • God karakterudvikling.
  • Et romantisk forhold man gerne vil heppe på.
  • Masser af følelser i spil.

I Hvorfor nu? følger vi hovedpersonerne Kacey og Jake og deres romance. Jeg var ret nysgerrig på denne her bog, fordi jeg ret godt kan lide historie om to personer, der finder hinanden igen efter lang tid og får en chance til. Og så var jeg ret spændt på hvordan historien ville udfolde sig, når man starter med at få at vide, at hun har sagt ja til at gifte sig med en anden mand.

Men jeg må indrømme, at jeg havde det ret svært med deres forhold. Kacey har været vild med Jake siden de var børn, og selvom hun nu er voksen og han har været væk længe, så kom hun ofte til at fremstå ret barnlig i sin opførsel. Nogle gange virkede det som om forfatteren havde besluttet sig for at hun stadig skulle være vild med ham, men ikke rigtig kunne finde på en måde at vise det på ud over hele tiden at minde læseren om det faktum og gøre Kacey nærmest barnligt stædig i sin forelskelse. Hen imod slutningen af bogen, når de to hovedpersoner har et forhold til hinanden som voksne mennesker og man får lov til at se dem mere sammen, begyndte jeg også at holde mere af dem som par, men i den første del af bogen irriterede det mig mest at hun ikke kom videre.

Carey Heywood skriver skønne karakterer, på den måde hvor de kommer til at føles som rigtige mennesker. Også når de er irriterende eller gør dumme ting uden at tænke sig om. Det er en af de ting, jeg er så vild med i hendes bøger, at man virkelig får en fornemmelse af at lære de her karakterer at kende. Det er med til at bære historien og i min læseoplevelse var det helt klart karaktererne og deres udvikling der trak mere end selve plottet.

Jeg ved, at det her er starten på en serie og jeg håber at vi får flere af Kacey og Jakes venner at se i de kommende bøger. I hvert fald er der flere af dem, der godt kunne virke interessante at læse om, for egentlig er det kun Jake og Kacey der virkelig får en fuldkommen personlighed i Hvorfor nu?. Det gør heller ikke noget, ikke når det er deres historie og slet ikke hvis der kommer flere bøger om resten af vennegruppen.

Hvorfor nu? er en af de der kærlighedshistorier, man ikke bare sådan lige glemmer. Det er ikke nogen stor og stormende romance eller mén fortælling med vilde handlinger for at vise ens kærlighed. Det er bare en historie om to mennesker, som af andre omstændigheder har været tvunget væk fra hinanden og nu får en chance til. Jeg ved fra min søgen på nettet, at der findes mange af disse ”second chance” romancebøger og hvis de er lige som Hvorfor nu? så går de lige i hjertet på mig.

Hvis du godt kan lide ærlige fortællinger, karakterer med en spændende historie og en god udvikling eller blot en kærlighedshistorie der kan få en til at smile, så er Hvorfor nu? måske en bog dig.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.