Utilfredsstillende slutninger ~ Seven on Sunday #18

Seven on Sunday er et ugentligt temaindlæg. Det er startet af den australske booktuber Grace fra G-Swizzel Books og alle emnerne er at finde i Goodreads gruppen 7 on Sunday. Denne uges emne er lidt i forlængelse af sidste uge, hvor vi snakkede om tilfredsstillende slutninger. I dag handler det om Most Unsatisfying Endings og derfor skal jeg endnu en gang starte med at give en spoiler advarsel.

  • Sagaen om Isfolket af Margit Sandemo. Okay, det her er måske mærkeligt, for jeg har længe hyldet denne serie som en af mine favoritter. Og det er det virkelig også, jeg kan bare ikke lide den allersidste bog. Jeg synes at seriens sidste 5-6 bøger tager en lidt underlig drejning og den sidste bog især lever slet ikke op til alle de andre. Det er også ved at være længe siden at jeg har læst serien til ende, så måske har jeg en anden mening efter næsten gang jeg læser dem.
  • The Hunger Games af Susanne Collins. Jeg er Team Katniss skulle ikke have valgt nogen af dem, men når det nu endelig er, så er jeg helt klart mere på Team Peeta. Når alt det er sagt, så turbo hader jeg at serien ender med at de alligevel får børn. Det føles så forkert efter alt det de har været igennem og lidt for meget som “du er kun rigtig lykkelig/lever et fuldendt liv, hvis du får børn”.
  • His Dark Materials af Philip Pullman. Jeg brød mig ikke særligt meget om den sidste bog, så det er nok det, der har farvet min opfattelse af slutningen.
  • Divergent af Veronica Roth. Jeg tror faktisk slet ikke, jeg ville kunne side serien hvis jeg læste den i dag, men selv dengang jeg læste serien, var jeg ikke vild med slutningen. Man kunne godt se den komme, men jeg synes ikke det hang sammen med de første to bøger og det gav ikke den form for closure, jeg havde brug for til serien.
  • Exilium af Linette Harpsøe. Jeg tror det har meget med den sidste bog i serien at gøre, men jeg var ikke særlig stor fan af den retning historien tog og endnu mindre følte jeg at slutningen gav mig de svar, jeg havde brug for.
  • The Folk of the Air af Holly Black. Folkens, jeg havde set det komme langt væk fra, hele det “du kunne selv have gjort det”, det lå i ordvalget. Men for mig gik serien altså ned af bakken før Queen of Nothing og slutningen efterlod mig med en følelse af at jeg manglede noget.

Det er godt nok kun seks styks, men det er dem, jeg tænker mest på, når jeg tænker over slutninger der var utilfredsstillende. Det betydre ikke, at bøgerne ikke var gode eller at jeg siger folk ikke skal læse dem. Slutningerne gav bare ikke mig personligt det, jeg havde brug for af dem.

Har du en bog eller en serie, hvor du ikke følte du fik det ud af slutningen som du gerne ville?

Og som altid: rigtig god læselyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.