Nyt i reolen #17 ~ September book haul del 2

Reklame: indlægget indeholder anmeldereksemplarer fra forlagene Klippe og Superlux.

I denne anden del af mit september book haul handler det om Fantasyfestival. Jeg var nemlig afsted i år, skønt jeg ikke har skrevet noget om det på bloggen denne gang. Det var en vildt hyggelig weekend, hvor jeg nød både gensyn med kendte ansigter og mødet med en masse nye. Og det er også der, jeg har købt bøger i september. Så derfor kommer dette indlæg til at handle om de 24 bøger jeg købte på årets fantasyfestival.

Første del af mit september book haul var unboxings af alle de bogbokse, der endelig kom frem i løbet af september og findes her: september book haul del 1.

Først og fremmest fik jeg to anmeldereksemplarer med hjem. Dragesværdet af C. G. Valentin er efterfølgeren til Drageægget og jeg glæder mig så meget til at finde ud af hvad der videre sker efter den slutning! Og så fik jeg Stormtid af Rikke Havner Alrø, som sidste år vandt Superlux’ skrivekonkurrence og nu har fået udgivet sin bog, så den er jeg meget spændt på at læse.

Jeg vidste på forhånd, at jeg rigtig gerne ville have haft i resten af serien De Tre Tyste, som jeg startede på tilbage før sommerferien. Og derfor købte jeg de to sidste bøger i serien, Elaras trøst og Dødeklokken af Synne Kristine Eriksen. Serien har en stemning af nordisk mytologi, politiske intriger og virkelig spændende fantastiske elementer og jeg håber på at kunne læse den færdig snart. Før sommerferien lånte jeg også den første bog i Grænsen til Trafallas trilogien og var ret vild med den, så på messen fandt hele serien vej hjem til mig. Alle tre bøger i serien er ret tykke, så jeg glæder mig til at forsvinde ind i deres verden. Der er selvfølgelig tale om Den halves arv, Skyggen fra Nord og Den sidste alliance af Julie M. Day.

Der udkom også 4 nye bøger på festivalen, hvis forfattere jeg rigtig gerne vil støtte og derfor købte jeg hele stakken med hjem. Det var blandt andet den fjerde bog i Gudernes krig serien, Solens magt af Henriette Hesselholdt, den første spin-off bog til Sprækken til Luscuro serien, Skyggespil af Julie Midtgaard, akymistfantasybogen og den første i en ny serie Den anden komponent af Line Wenzel og fortsættelsen der kom som en overraskelse for mig, Tilbage til Lugnasad af K. L. Berger.

Og som sædvanlig gik jeg en smule amok i Fantasks vidunderlige stand. Det er altid superhyggeligt at møde dem og snakke om nye, spændende fantasybøger. Og i år havde de lavet et bord med en lille udstilling med bøger i festivalens tema om hekse, hvilket er alt jeg er i humør til at læse lige for tiden. Så det blev til en rigtig god og stor stak bøger.

Tre af bøgerne er fortsættelser af serier jeg allerede har, nemlig Valor af John Gwynne, Five Dark Fates af Kendare Blake og Kingdom of the Blazing Phoenix af Julie C. Dao. Jeg har tidligere været glad for forgående bøger i de forskellige serier, og derfor vil jeg rigtig gerne læse videre i dem. Godt nok varer det lidt tid før jeg når til Kendare Blakes bog, fordi det er den sidste i serien, men det er til gengæld også den perfekte oktoberlæsning.

Forfattere, som jeg har læst og elsket andet af før, er blandt andre grunden til at jeg endelig har købt The Extraordinaries af T. J. Klune, der er en YA fantasy om superhelte, så vidt jeg ved, The City We Became af N. K. Jemisin, der følger personificeringer af byer og særligt New Yorks mange af samme og ikke mindst The Never Tilting World af Rin Chupeco, der følger to søstre på hver deres side i en verden, der helt bogstavligt talt er gået i stå.

Det har været lidt svært for mig at finde matchende udgaver af Blood of Stars duologien, så derfor slog jeg til da det endelig lykkedes mig at finde et sæt med de amerikanske forsider, som jeg bedst kan lide. Det drejer sig om Spin the Dawn og Unravel the Dusk af Elizabeth Lim. Serien er pitchet som en blanding af Mulan og Project Runway, så jeg er rigtig spændt på at se hvad det indebærer.

Og så var der naturligvis heksetemaet, som inspirerede mig til at vælge Winterwood af Shea Ernshaw, fordi jeg elsker historier om mystiske skove, A Universe of Wishes redigeret af Dhonielle Clayton, fordi det er en novelleantologi med rigtig mange forfattere jeg kender og elsker, samt både The Secret History of Witches af Louisa Morgan og The Wren Hunt af Mary Watson fordi jeg har set Ashleigh fra A Frolic Through Fiction tale om dem og jeg stoler rigtig meget på anbefaler fra hende, især bøger med heksetema af en eller anden art.

Og det er faktisk dem alle sammen. Det er en stor stak, men åh hvor bliver jeg glad når jeg ser på den. Jeg tror jeg kommer til at læse de mere spooky bøger først, for det er helt klart det, jeg er i humør til i øjeblikket.

Var du med på årets fantasyfestival?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.