Nyt i reolen #18 ~ Oktober book haul

reklame: indlægget indeholder anmeldereksemplarer.

Oktober er snart slut og derfor er det tid til endnu et book haul. Mine bogkøb i september måned bar præg af at alt jeg havde lyst til at læse om var alt det overnaturlige i form af vampyrer, hekse, mordmysterier og lignende. Og oktober var præcis det samme. Jeg fik også købt ret mange nye bøger, af flere forskellige årsager jeg ikke vil komme ind på her. Jeg starter som sædvanlig med eventuelle anmeldereksemplarer, før jeg når til de bøger jeg selv har købt. Til sidst i indlægget udpakker jeg de bogbokse, jeg modtog i løbet af måneden.

Det blev kun til et enkelt anmeldereksemplar, der ankom i oktober og det er den længe ventede afslutning på Pigen fra Månehøjen af Lene Krog. *Blåhjerte af Lene Krog udkommer fra Ulven og Uglen i morgen, den 31. oktober og jeg er så spændt på hvordan historien slutter. Det er en fantastisk godt dansk fantasyserie, som jeg virkelig kan anbefale. De første to bøger er Grå magi og Heksens storm.

Af bøger fra bogbokse modtog jeg i oktober min september FairyLoot og Illumicrate bokse. Nederst i indlægget har jeg lavet fulde udpakninger af begge bokse, så her vil jeg bare kort fortælle om de bøger jeg fik deri. Septembers Illumicrate havde de på forhånd afsløret ville være den kæmpemæssige bog af en grimdark vampyrfantasy der er Empire of the Vampire af Jay Kristoff. Det er en længe ventet udgivelse for mit vedkommende og jeg er vild med Illumicrates udgave af bogen. I FairtLoot boksen modtog jeg to bøger, en ekstra paperback bog Beasts of Prey af Ayana Gray, som jeg faktisk ikke ved ret meget om udover at det er noget med en magisk og dyster skov, og Defy the Night af Brigid Kemmerer, der er hendes nyeste fantasyudgivelse. Jeg var ikke særligt vild med hendes A Curse So Dark and Lonely, men jeg er ret spændt på denne her bog, som jeg tror er lidt mere mig. Det er en bog om en kongerige på randen af oprør mens en mystisk sygdom spreder sig med al hast. Jeg modtog også septembers OwlCrate boks, som jeg af forskellige grunde ikke har lavet en udpakning af, men månedens bog var Lakesedge af Lyndall Clipstone.

I oktober udkom endnu en novelleboks fra Novellix, så jeg fik købt de seneste to, så min samling endnu en gang er komplet. Jeg var meget spændt på Agatha Christie novellerne, for jeg tror ikke umiddelbart jeg er så bekendt med hendes historier. Men jeg læste dem alle 4 til oktobers 24 timers readathon med ret stor begejstring. Den nyeste boks har 4 noveller om venskab af nulevende forfattere fra rundt om i verden. Jeg synes det er sådan et fint tema til en novelleæske, så jeg glæder mig til at læse dem.

Som sagt så gik der spooky season i oktobers book haul også. Jeg har allerede læst en stak af bøgerne i forbindelse med føromtalte 24 timers readathon og i løbet af oktober måned. De 8 jeg har læst siden jeg købte dem er blandt andet Frankenstein af Mary Shelley i udgaven fra 1931 og derefter Frankenstein genfortalt af Kenneth Bøgh Andersen, hvilket gav en rigtig god oplevelse. Det er ikke første gang jeg læser Frankenstein, og jeg er stadig rigtig glad for den. En af de bedste bøger jeg læste i oktober var Ace of Spades af Faridah Àbíké-Íyímídé, en YA dark academia historie, der er barsk og realistisk og helt umuligt at lægge fra mig igen. I løbet af readatonet læste jeg så antologien His Hideous Heart red. Dahlia Adler, en interessant samling af moderne YA genfortolkninger af flere af Edhar Allan Poes noveller og digte, og samtidig også indeholder de originale fortællinger. Disney’s The Nightmare Before Christmas er en form for film til bog-behandling af den klassiske animerede stopmotion film. Det er en af mine absolutte yndlingsfilm og derfor var jeg ret forudindtaget omkring bogen. Bewitched and Haunted red. John Hollander er en digtantologi fra Everyman’s Librrary Pocket Poets, hvor alle digtene handler om det overnaturlige: hekse, besværgelser, udøde, hjemsøgte steder og meget mere. En bog jeg forventede mig meget af er The Lost Apotheary af Sarah Penner, en historie fortalt i to tidslinjer, der følger mysteriet om en apoteker i 1800-tallet, der sælger gifte i det skjulte. Og House of Furies af Madeleine Roux er en dyster fantasy om en pige, der får arbejde som stuepige i et mystisk hotel, hvor gæsterne mister livet mens de er der.

Af de bøger jeg ikke har læst er der tre bøger fra Tænkepauser-serien om hhv. Litteratur, Drømme og Fantasi. Jeg tror ikke jeg kommer til at samle på samtlige bøger i serien, men jeg holder mig til at udvælge de emner, som på en eller anden måde taler til mig. The Midnight Bargain af C. L. Polk er en bog, jeg for nyligt har set et par internationale booktubers tale om og som jeg blev ret interesseret i. Den handler om en kvinde, der skal vælge imellem hendes egne drømme om at blive en stor magiker og at blive gift med den mand hun elsker. Det var taglinjen, der gjorde det for mig, når det kommer til For the Wolf af Hannah F. Whitten: The first daughter is for the throne, the second is for the wolf (den første datter er til tronen, den anden er til ulven). Min samling er efterhånden komplet, med købet af The Near Witch og The Dark Vault af V. E. Schwab. Den første bog er hendes debutbog, der for længst var udgået af print og som sidst år blev genoptrykt nu hvor hun har fået en større læserskare. Og den anden er et bind-up af en af hendes første serier, The Archived og The Unbound. Serien er desværre ikke færdig, og bliver det med al sandsynlighed heller ikke, men jeg kan ikke vente med at læse den alligevel.

Jeg købte to digtsamlinger i oktober, To Make Monsters Out of Girls af Amanda Lovelace og Swimming Lessons af Lilli Reinhardt. Jeg tror ikke nogen af dem ligefrem er spooky, men der er lidt over titlen på den først og den anden er en jeg har ledt efter ret længe. Gods & Monsters af Shelby Mahurin er den tredje og sidste bog i Serpent & Dove serien, som starter ud med et fornuftsægteskab mellem en heks og en heksejæger. Jeg har ladet mig fortælle at Master of Sorrows af Justin Call er den første i en længere serie og en “villain origin story”, hvor man meget langsomt ser hovedpersonen udvikle sig til skurken og jeg føler lidt at det er det jeg har ledt efter længe. Jeg fik også købt 2 bøger, som jeg ikke kunne finde i Fantask i Esbjerg, og derfor har jeg nu både We Hunt the Flame og We Free The Stars af Hafsah Faizal. Det er en fantasyserie, jeg har set så mange gode ting om online i et par år nu og jeg glæder mig så meget til at læse dem. Jeg er ret sikker på at Plain Bad Heroines af Emily M. Danforth er en dark academia historisk fiktion type af historie og Give the Dark My Love af Beth Revis er en historie om medicinsk alkymi og necromany.


September Illumicrate unboxing – To the Bitter End.

 • Sværd: en kopi af Percys sværd Riptide fra Percy Jackson and the Olympians af Rick Riordan. Designet af @stacey.mcevoy.caunt.
 • Pouch: en lille, blød taske inspireret af Throne of Glass af Sarah J. Maas og designet af @winterofherdiscontent.
 • Snørebånds-vedhæng: enamelvedhæng til at sætte på ens snørrebånd inspireret af Strange the Dreamer af Laini Taylor og designet af @blissfullybookishtees.
 • Magneter: to kvadratiske, bløde magneter inspireret af An Ember in the Ashes af Sabaa Tahir og designet af @jhocaaa.
 • Pin sæt: todelt pin sæt inspireret af These Violent Delights af Chloe Gong og designet af @novemberandmay.shop.
 • Månedens pin: inspireret af månedens bog og designet af @stacy.mcevoy.caunt.
 • Måneden bog: Illumicrate eksklusiv udgave af Empire of the Vampire af Jay Kristoff. UK udgave med forside i nye farver (hvid og guld), digitalt tryk på siderne, unikt folietryk på selve bogen og signeret af forfatteren.

September FairyLoot unboxing – Uprising.

 • Sokker: one size sokker inspireret af Six Crimson Cranes af Elizabeth Lim og desinget af @catarinabookdesigns.
 • Vægtæppe: et mindre vægtæppe inspireret af Daught of Smoke and Bone af Laini Taylor og designet af @sallteas.
 • Kortholder: lille kortholder med plads til 3-6 kort inspireret af The Prison Healer af Lynette Noni og designet af @jezhawk.
 • Pin: enamel pin inspireret af An Ember in the Ashes af Sabaa Tahir og designet af @jezhawk.
 • Ekstra bog: en eksklusiv paperbackudgave af Beasts of Prey af Ayana Gray, med ny forside og signeret af forfatteren.
 • Månedens tarotkort: 3 og 4 af pentagrammer, inspireret af Caraval af Stephanie Garber og designet af @morgana0anagrom.
 • Månedens bog: FairyLoot eksklusiv udgave af Defy the Night af Brigid Kemmerer, med en ny forsider, fan art på bagsiden af smudsomslaget af @lizzart_zardonicz, folietryk på selve bogen, stofbogmærke og signeret af forfatteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.