Spooky season på et døgn ~ Dewey readathon læseliste

I weekenden er det tid til endnu en omgang af Deweys 24 timers readathon. Og jeg glæder mig så meget! Det bedste ved Dewey er at det er helt på ens egne præmisser. Hvor meget eller hvor længe man læser er helt op til en selv. Hvis man vil, kan man som mig ende med at falde i et internethul og bruge tid på at snakke med læsere fra alle mulige steder i verden. Jeg elsker hyggen ved det hele, den her fælles lyst til at prioritere læsning. Jeg tror det her er 10. gang jeg deltager siden oktober 2014 og endnu en gang kommer der et indlæg omkring hele min oplevelse. Det er på lørdag kl. 14 og det bliver (u)hyggeligt.

I dag vil jeg gerne dele lidt om de bøger, jeg har tænkt mig at jeg godt kunne tænke mig at læse. Fordi jeg går som altid efter at læse så mange som muligt af de 24 timer. Jeg har udvalgt min stak ud fra min lange liste af bøger med mere “spooky” elementer, de er alt jeg er i humør til for tiden. Min stak er på lige over 2.700 sider til sammen, hvilket passer meget godt med hvor meget jeg plejer at få læst til Dewey, og hvis jeg løber tør har jeg rigeligt andet at vælge imellem. Det kan også godt være, at jeg på dagen ikke er i humør til en af bøgerne, og så har jeg altså lov til at vælge en anden.

Men her er min foreløbig læsestak:

Stakken er en god blanding af genrer, lige fra en gotisk fantasy fortælling til en illustreret bogudgave af en film, digte og noveller, spøgelseshistorier og en lille smule Tolkien. Men de har alle sammen det til fælles, at de giver mig en eller anden form for spooky vibe.

I min læsestak ligger:

 • His Hideous Heart redigeret af Dahlia Adler.
  En novellesamling med genfortolkninger af 13 fortællinger og digte af Edgar Allan Poe.
 • The Lost Apothecary af Sarah Penner.
  En delvist historisk roman om en apoteker, som også forgiver mænd der har skadet kvinder.
 • Bridge of Souls af Victoria Schwab.
  Den tredje og sidste bog i Cassidy Blake serien om en pige, der kan se spøgelser.
 • Bewitched and Haunted redigeret af John Hollander.
  En mere klassisk digtsamling med digte der kredser om temaer som døden, vampyrer, spøgelser og meget mere.
 • House of Furies af Madeleine Roux.
  En gotisk fantasyroman om et mystisk hus hvor folk dømmes og straffes, men hvor man aldrig rigtig ved hvad der er sandt.
 • Tales of the Peculiar af Ransom Riggs.
  En form for eventyrsamling, der eksisterer i Miss Peregrine’s universet med fabler og fortællinger om de sælsommes verden.
 • The Last Life of Prince Alastor af Alexandra Bracken.
  Den anden og sidste bog i serien om Prosper Redding, der finder ud af at han er besat af den dæmoniske Alastor.
 • Agatha Christie mysterier af Agatha Christie fra Novellix.
  En lille æske med 4 noveller af hende, der er kendt som dronningen af krimi: Målebåndsmordet, Anklagerens vidne, Det ubrydelige alibi og Den tilslørede dame.
 • Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas fra Disney Animated Classics.
  En form for illustreret “film til bog adaption” af en af mine yndlingsfilm.
 • The Dark Powers of Tolkien af David Day.
  En af David Days bøger, hvori han undersøger og analyserer Tolkiens legendarium, denne gang med fokus på alle de mystiske, dystre, ondsindede og direkte onde kræfter i Middle-earth.

Skal du læse med på lørdag?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.