Arven fra fortiden af Nathali og Bettina Liane

Bogen er et anmeldereksemplar til sendt fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Arven fra fortiden.
Forfatter: Nathali og Bettina Liane.
Serie: Awen #2.
Oversætter:
Udgivet af: Turbine i 2021.
Sidetal: 500 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget.

Læs min anmeldelse af den første bog i serien her: Kaldet fra Galathea.

Et nyt skoleår begynder på det magiske skib Galathea, hvor Aia sammen med sin tvillingebror, Peter, har påbegyndt sin uddannelse som vogter af den forunderlige verden Igdrafell. Men Aia og Peters fortid og familiebaggrund truer med at indhente dem. Deres afdøde far, der skulle have været leder af de onde Morkinskinna, hvis han ikke var omkommet i en ulykke, har efterladt dem noget, som de for alt i verden må finde, inden det er for sent. Problemet er bare, at de ikke aner, hvad det er.

3 ting, jeg godt kunne lide ved Arven fra fortiden:

  • Plottet fortsætter fra den første bog, men vi når op på helt nye højder!
  • Mens plottet fylder en del, er der også plads til at vi kan følge karakterernes udvikling.
  • Historien balancerer godt imellem forskellige følelser, så jeg både blev overrasket, nysgerrig, spændt og endda i tårer.

Efter at være faldet pladask for Kaldet fra Galathea vidste jeg, at jeg ikke kunne vente længe med at læse Arven fra fortiden. Jeg har glædet mig så meget til at vende tilbage til det her fantastiske univers, som forfatterne har skabt og mine forventninger til bogen var derfor virkelig høje. Og jeg kan lige så godt sige det som det er: Arven fra fortiden levede på alle måder op til den første bog!

Vi fortsætter mere eller mindre der hvor vi sluttede i den første bog og lige fra starten af er der masser af fart på, action og flere og flere hemmeligheder og mysterier. Det kan godt være at bogen er tyk, men jeg fløj igennem dem med en iver uden lige. Det er ikke uden grund at denne bog endte på min liste over de bedste bøger, jeg læste i 2021. Jeg kunne ikke lægge den fra mig, mens jeg læste. En af de ting jeg er vild med i denne her serie er, hvordan alle karaktererne virkelig træder tydeligt ud af siderne. Jo, jeg elsker verdenen og ville ønske skibet Galathea var et rigtigt sted, for det lyder absolut magisk. Men det er helt sikkert karaktererne, som gør at jeg har så mange følelser omkring den her bog. Tvillingerne Aia og Peter er skønne at følge, men mindst lige så vigtige er alle sidekaraktererne, deres venner og undervisere og ikke mindst den mystiske Morkinskinna-familie er med til at gøre det hele så levende.

Jeg vil ikke sige særligt meget om selve plottet i Arven fra fortiden, for ikke at spoile den første bog. Men jeg kan sige, at jeg blev positivt overrasket over at høre, at den her serie faktisk er planlagt til at være på 5 bøger og ikke kun 3. Det betyder at der er rig mulighed for virkelig at uddybe historien og det kommer fantastisk til udtryk i denne her bog. Selvom der sker rigtig meget, fik jeg også mulighed for at komme tæt på karaktererne og deres udvikling. Jeg har virkelig brug for den næste bog snart efter den slutning!

Der er tre bøger tilbage i serien, der ikke er udkommet endnu og jeg glæder mig så meget til at se, hvordan forfatternes skrivestil udvikler sig i takt med at de skriver flere bøger. For vi er faktisk allerede på et ret højt niveau, hvor jeg tit glemmer at det er to mennesker der skriver bogen. Jeg har før oplevet at det betyder at det føltes meget opdelt og det slet ikke tilfældet her.

I Arven fra fortiden får vi svar på nogle spørgsmål, men jeg sidder også tilbage med endnu flere nye. Jeg er spændt på at se, hvor historien går herfra og hvad der sker med alle karaktererne på begge sider. Jeg tænker stadig på den her bog hele tiden. Awen-serien er med denne her bog kommet blandt mine yndlingsserier. Det er en skøn kombination af en unik verden, mystiske hemmeligheder i et medrivende plot og karakterer man ikke kan lade være med at holde af.

Jeg vil anbefale den her bog, eller serie, til alle. Men især til dig, der elsker episke fantasyfortællinger, hvis man kan lide at forsvinde ind i et medrivende plot og til alle, der gerne vil læse mere dansk fantasy.

Tak til forlaget for anmeldereksemplaret.

Rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.