Boglige mål for 2022 ~ Seven on Sunday #20

Seven on Sunday er et ugentligt temaindlæg. Det er startet af den australske booktuber Grace fra G-Swizzel Books og alle emnerne er at finde i Goodreads gruppen 7 on Sunday. Denne uges emne er Bookish Goals for 2022, og det er et rigtig godt emne at starte året ud med.

 • Læs 100 bøger.
  Det er det samme mål jeg har hvert år. De sidste par år er jeg nået langt over, og har opjusteret mit mål, men mit helt ærlige mål er 100 bøger.
 • Færdiglæs mindst 10 serier.
  Jeg har rigtig mange serier stående på mine hylder, både nogen der er færdige og nogen der ikke er. I min bullet journal har jeg en liste over alle de færdige serier, hvor alle bøger er blevet udgivet og jeg ejer dem, som jeg ikke har læst færdig endnu. De fleste af dem mangler jeg mellem 1 og 3 bøger i. Og det er fra denne liste, jeg vil læse 10 serier færdig i år.
 • Gennemfør PopSugars 2022 udfordring.
  For jeg ved snart ikke hvilket år i træk, har jeg kastet mig over PopSugars årlige udfordring. Sidste år kom jeg rigtig tæt på at gennemføre. Men selv hvis jeg ender med ikke at komme igennem alle 50 udfordringer, så synes jeg at det er sjovt at prøve på og jeg gør det som jeg plejer: læser først og forsøger at få dem til at passe på en udfordring bagefter.
 • Læs flere bøger fra bogbokse.
  I 2021 begyndte at jeg tænke meget mere kritisk over mine bogbokse, og hvorvidt jeg har lyst til at fortsætte med dem. En del af mig ville ønske at de alle sammen kunnes fås som “kun bog”, men det her mål handler om noget lidt andet. Nemlig at jeg virkelig gerne vil have læst et større antal af mine ulæste bøger fra bokse. Jeg leger lidt med tanken om, at det skal være mindst 1 fra en tidligere boks og 1 ny, der kommer ind hver måned. Men lige nu har jeg ikke en fastlagt strategi, blot at jeg godt kunne tænke mig at få læst mindst 20 fra min liste.
 • Find energien til at blogge igen.
  Dette siger lidt sig selv. Alting skred ret meget for mig, helt personligt, henimod slutningen af sidste år. Jeg savner at blogge, og har flere ideer, så jeg prøver så småt at komme i gang igen.
 • Få min ejet TBR ned.
  Misforstå mig ikke, jeg kan virkelig godt lide at have mange bøger og mange bøger at vælge imellem at læse. Og i løbet af 2021 fik jeg også reduceret min total. Men jeg føler mig stadig lidt overvældet og måske i kraft af at der ikke er så gode muligheder for organisering i den lejlighed jeg bor i, så føler jeg at jeg har mistet overblikket lidt.
 • Tolkien læseprojekter.
  Jeg har to Tolkien læseprojekter for 2022. Den første er et, jeg havde tænkt på at starte på sidste år, men ikke nåede til. Det er mit mål om at genlæse The Silmarillion. Jeg tror nok, at jeg har været omkring 16-17 år, da jeg læste den første gang. Og for at være ærlig, så husker jeg ikke særligt meget af den. Jeg kan huske, at jeg synes den var svær, hvilket er grunden til at jeg har fundet to podcasts, jeg godt kan lide, og de episoder der handler om bogen.
  Mit andet Tolkien læseprojekt er The History of Middle-earth. Den 12 bog lange serie handler ikke om historien “in-world”, men mere tilblivelsen af de tekster, der nu udgør Tolkiens Legendarium. Jeg har allerede læst den stor del af serien, men jeg sprang et par stykker over, for at læse dem der var relevante for mit speciale. Og derfor vil jeg starte forfra og læse dem alle sammen i den rigtige rækkefølge.

Hvilke mål har du for 2022?

Rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.